Madlein
Fanka BB :)
Ja mam otyłość brzuszną i w sumie tylko w ten tłuszczyk nad pępkiem jestem w stanie zrobić zastrzyk. Wchodzi jak w masełko, praktycznie nic nie czuję, ale za to później te siniole. Poniżej pępka próbowałam zrobić wczoraj, ale nie jestem tam w stanie złapać fałdu skórymaskara te siniaki. U mnie ani śladu zastrzyków. Nadal póki co na tyle zastrzyków tylko 2 siniaki były kiedyś tak a leci już 14 tc. A może spróbuj w udo ?
U nas zaś wylatuje przed wstrzyknienieciem ten plyn. Nie wypuszczamy powietrza ale przeważnie powietrze ma być na górze a u nas w strzykawce jest na dole czyli wchodziłoby jako pierwsze w brzuch czyli niespelnialoby swojego zadania. Więc mąż strzyka palcem w ta strzykawke i wtedy powietrze idzie na górę ale jak ściąga zawleczkę to kilka kropli wylatuje. Nie wiem czemu tak się dzieje ale ciąża rozwija się prawidłowo więc nie zglebiamy tematu. Chyba że wy macie jakieś sugestie ?
pewnie że można poniżej, nawet trzeba. Mnie powyżej bolalo jak cholera jak raz zrobiliśmy. A może dlatego te siniaki bo tam cieńsza skóra ?
Jak robiłam zastrzyk z tym powietrzem i tak jak pisze w instrukcji, to krew cofała mi się do strzykawki i robiły się jeszcze większe siniole. Dlatego ja zawsze usuwam nadmiar powietrza i dopiero robię zastrzyk.