reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny, w styczniu po pierwszym cyklu starań wyszły dwie kreski, niestety 29.01 byłam już po łyżeczkowaniu (puste jajo płodowe). Mój lekarz powiedział żeby ze staraniami odczekać 3 miesiączki. 1 miesiączka idealnie po 30 dniach, na kontroli USG wyszło dobrze. Kolejna miesiączka 32dni, trzecia (ostatnia) po 42 dniach.. w tym momencie chcieliśmy zacząć starania a mój cykl oszalał. Sięgnęłam po testy owulacyjne i w 12 DC negatywny od 14 DC druga kreska całkiem widoczna, pik określiłam w 16 DC. Testy wykonuje dalej, chciałam sprawdzić jak funkcjonuje mój cykl i trochę się zmieszalam, bo 17,18,19 DC kreski były słabsze natomiast 20, 22 mocniejsze prawie jak w 16dc. Czy któraś z Was miała podobny przypadek ?

Załączniki

• IMG_20220601_172101.jpg
    IMG_20220601_172101.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 49
reklama
Hej my się może kojarzymy z grudniowych. A kiedy poroniilas. Ja miałam łyżeczkowanie 19 maja i też jeszcze nie robiłam poziomu bety muszę zrobić choć test ciążowy. Wysoko doszła Ci beta?
Ja też z grudniowych, 19 maja dowiedziałam się że ciąża obumarła, zabieg dwa dni później.
Obyśmy się szybko w zdrowych ciążach na nowej grupie spotkały.

Dziewczyny robiliście w diagnostyce kariotyp? Ile czekaliście ?

Cześć dziewczyny, w styczniu po pierwszym cyklu starań wyszły dwie kreski, niestety 29.01 byłam już po łyżeczkowaniu (puste jajo płodowe). Mój lekarz powiedział żeby ze staraniami odczekać 3 miesiączki. 1 miesiączka idealnie po 30 dniach, na kontroli USG wyszło dobrze. Kolejna miesiączka 32dni, trzecia (ostatnia) po 42 dniach.. w tym momencie chcieliśmy zacząć starania a mój cykl oszalał. Sięgnęłam po testy owulacyjne i w 12 DC negatywny od 14 DC druga kreska całkiem widoczna, pik określiłam w 16 DC. Testy wykonuje dalej, chciałam sprawdzić jak funkcjonuje mój cykl i trochę się zmieszalam, bo 17,18,19 DC kreski były słabsze natomiast 20, 22 mocniejsze prawie jak w 16dc. Czy któraś z Was miała podobny przypadek ?
Pod koniec cyklu LH może już szaleć dlatego nie warto sprawdzać po jednym ewidentnym pozytywie

Wiesz, ja miałam taką sytuację, że w 4 cyklu po poronieniu bardzo późna owulacja - po 20 dc. Aktualnie zaczynam drugi trymestr :)

Ja też z grudniowych, 19 maja dowiedziałam się że ciąża obumarła, zabieg dwa dni później.

Hej przykro mi czytałam Twoje posty. Ja robiłam tylko część badań które Ty robiłaś. Nie robimy kariotypow więc nie pomogę. Ja zrobiłam zespół antyfosfolipidowy po, w ciąży TSH ft3 i ftr przed ciążą krzywa glukozowa i insulinowa wszystko ok. Teraz czekam na trombofilie i ANA. A u Ciebie wszystkie wyszły ok i czekacie tylko na kariotyp?

Obyśmy się spotkały na grupie ciążowej w zdrowych bezproblemowych ciążach.

My na wizytę u genetyka czekaliśmy dwa miesiące a następnie miesiąc na wyniki.

Hej przykro mi czytałam Twoje posty. Ja robiłam tylko część badań które Ty robiłaś. Nie robimy kariotypow więc nie pomogę. Ja zrobiłam zespół antyfosfolipidowy po, w ciąży TSH ft3 i ftr przed ciążą krzywa glukozowa i insulinowa wszystko ok. Teraz czekam na trombofilie i ANA. A u Ciebie wszystkie wyszły ok i czekacie tylko na kariotyp?
Na kariotyp i test limfocytotoksyczny a jak to wyjdzie dobrze to pójdziemy jeszcze trochę głębiej w immunologie

reklama
Hej my się może kojarzymy z grudniowych. A kiedy poroniilas. Ja miałam łyżeczkowanie 19 maja i też jeszcze nie robiłam poziomu bety muszę zrobić choć test ciążowy. Wysoko doszła Ci beta?
u mnie najprawdopodobniej 7 tydz., ale puste jajo. Nie robiłam już wtedy bety.

Do góry