bedzie dobrze !Dziewczyny, mam wyniki z krwi: pappa 3.12 (1.3805 w mom) i HCG 43.80 (1.0046), USG o 16. Zniosę jajo pocieszcie...wyniki robione w 12+5
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bedzie dobrze !Dziewczyny, mam wyniki z krwi: pappa 3.12 (1.3805 w mom) i HCG 43.80 (1.0046), USG o 16. Zniosę jajo pocieszcie...wyniki robione w 12+5
Już po prenatalnych. Dzidzia ok, USG dobre. Wszystko na swoim miejscu. Za tydzień genetyk, zobaczymy co dalej. Kalkulator FMF wylicza ryzyko ZD na 1:880 czyli prawie 8 razy mniejsze niż moje ryzyko podstawowe.
Lekarka powiedziała, że ona nie bardzo lubi zgadywać, ale wyrostek ni to poziomo, ni to skośnie w górę więc powiedziała że ona nie będzie wyrokować, bo naprawdę zależało to od tego, jak dziecko się ułożyłoTo super, pewnie wszystko będzie ok
A już Ci płeć sugerowali?
Lekarka powiedziała, że ona nie bardzo lubi zgadywać, ale wyrostek ni to poziomo, ni to skośnie w górę więc powiedziała że ona nie będzie wyrokować, bo naprawdę zależało to od tego, jak dziecko się ułożyło
Ja miałam NIPT i wiedziałam co i jak ale lekarka powiedziała to samo z 100% pewnością. No sama widziałam na tym usg nawet ale to było jakieś 12+6 więc pewnie te kilka dni robią tu różniceMój lekarz od usg nigdy nie strzela na tym pierwszym usg on mówi, że musi być pewny.
Ale jak się uda to my i tak zrobimy nipty
Ja miałam NIPT i wiedziałam co i jak ale lekarka powiedziała to samo z 100% pewnością. No sama widziałam na tym usg nawet ale to było jakieś 12+6 więc pewnie te kilka dni robią tu różnice
Ja poczekam na genetyk. Zobaczymy, co ona powie. Rozważamy NIPT, bo niby ryzyko poniżej 1000 do tego kwalifikuje, ale ... mnie zawyża ryzyko przede wszystkim wiek. Nie wyniki USG czy krwi.Mój lekarz od usg nigdy nie strzela na tym pierwszym usg on mówi, że musi być pewny.
Ale jak się uda to my i tak zrobimy nipty
Ja poczekam na genetyk. Zobaczymy, co ona powie. Rozważamy NIPT, bo niby ryzyko poniżej 1000 do tego kwalifikuje, ale ... mnie zawyża ryzyko przede wszystkim wiek. Nie wyniki USG czy krwi.
Ja byłam dziś 13+1, ale małe tak się układało, że nie szło zobaczyć - raz trochę poziomo, raz jakby na skos