Matylda.<3
Fanka BB :)
Cudowny widokCześć forumowe ciocie,
Trzymajcie za mnie kciuki
Bety i proga nie ma...krew oddałam o 9
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cudowny widokCześć forumowe ciocie,
Piękna kreska! Gratuluję i trzymam kciuki!Cześć forumowe ciocie,
Hej,Hej dziewczyny. Nie wiem gdzie napisać więc żądam to pytanie tutaj.
Aktualnie ciaza obumarła, w czwartek łyżeczkowanie. To już drugie poronienie.
Jakie powinnam zrobić badania mi i partnerowi przed kolejnymi staraniami? Jakie ogólnie powinnam zrobić badania?
Jaki wyniosl Cie koszt takich badań?Hej,
Ja zaczęłam od siebie zamówiłam pakiet póki co na trombofilia i celiakię (czekam na wyniki), do tego robiłam antykoagulant toczniowy, toxo, TSH. Ale też mam już cała listę kolejnych badań z krwi które chce zrobić w kierunku niedokrwistości i hormonów, no i myślę nad kariotypem z mężem i ewentualnie badanie jego nasienia, ale to jeśli moje badania wyjdą ok.
Trombofilia i celiakia 557 zł. Pozostałe badania z krwi robiłam prywatnie i to zależy w zasadzie od punktu pobrań (u mnie to diagnostyka). Kariotyp to już się orientowałam, że dla dwójki to koszt ok. 1000 zł. Wiadomo badania z krwi pewnie drugie tyle jeśli robisz prywatnie tak jak ja.Jaki wyniosl Cie koszt takich badań?
Przykro mi. Było serduszko? Ta ciąża była od początku traktowana jako zagrożona? Dlaczego?Hej dziewczyny. Nie wiem gdzie napisać więc żądam to pytanie tutaj.
Aktualnie ciaza obumarła, w czwartek łyżeczkowanie. To już drugie poronienie.
Jakie powinnam zrobić badania mi i partnerowi przed kolejnymi staraniami? Jakie ogólnie powinnam zrobić badania?
U nas od dłuższego czasu ciągłe pasmo niepowodzeń i złych wiadomości, czasu. Ciągle wiatr w oczy, a z pozytywnych rzeczy tylko kupno domu na kredyt, który teraz już też powolutku zaczyna powodować ból głowy... Ciągle myślimy że los się odwróci i w końcu spotka nas coś dobrego, ale nadal nic i nadal czołgamy się pod wiatr...Kurcze totalnie rozumiem Twoja sytuację, u mnie najpierw biochemiczna chwilę później tacie odmawiają zabiegu bo ma kiepskie wyniki sercowe i nie wiadomo jak to się dalej potoczy. Zaraz przed świętami umiera moja ostatnia babcia, a chwilę po świętach okazuje się że jestem w ciąży. Tym razem serduszko przestało bić w 8 tygodniu. I nieraz sobie zadaje pytanie czemu to wszystko tak na mnie spada w tak krótkim czasie, ale próbuje sobie wytłumaczyć że może czeka mnie coś o wiele lepszego tylko nie teraz! Nie poddaje się, będziemy dalej próbować, bo tak bardzo chcemy mieć dzieci i też wiem że wszystko jest po coś. Więc ogromnie Cię wspieram i wirtualnie przytulam!
Mi mówił oczywiście po raz drugi że 3 mce, ale jak pytałam dwóch lekarzy czy są medyczne przeciwwskazania żeby zacząć wcześniej, to usłyszałam że nie ma. Także ja zaczynam po pierwszej @. Doszłam do siebie psychicznie bardzo szybko, zupełnie inaczej niż za pierwszym razem i wiem że jestem gotowa i na ciążę i do działania
Było serduszko. Tak była "zagrozona" bo dwa tygodnie temu dostałam plamienia byłam na duphastonie i luteinie dopochwowejPrzykro mi. Było serduszko? Ta ciąża była od początku traktowana jako zagrożona? Dlaczego?