reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny. Nie wiem gdzie napisać więc żądam to pytanie tutaj.
Aktualnie ciaza obumarła, w czwartek łyżeczkowanie. To już drugie poronienie.
Jakie powinnam zrobić badania mi i partnerowi przed kolejnymi staraniami? Jakie ogólnie powinnam zrobić badania?

@Justa147 @Ankosik jeżeli mogę zapytać - jakie macie zaleceni względem wstrzymania się ze staraniami? Lekarze mówili ile najlepiej odczekać?

Mi teraz na kontroli w czwartek powiedział żeby wstrzymać się te 3 miesiące. Wydaje się być długo, ale może to dobry czas nie tylko na regenerację taka fizyczną ale też psychiczną. Póki co usłyszałam jeszcze żebym wróciła do acardu (odstawiłam jakoś w 6tygodniu ciąży) i że od następnej ciąży zastrzyki z heparyny.

Jakie powinnam zrobić badania mi i partnerowi przed kolejnymi staraniami? Jakie ogólnie powinnam zrobić badania?
Hej,

Ja zaczęłam od siebie zamówiłam pakiet póki co na trombofilia i celiakię (czekam na wyniki), do tego robiłam antykoagulant toczniowy, toxo, TSH. Ale też mam już cała listę kolejnych badań z krwi które chce zrobić w kierunku niedokrwistości i hormonów, no i myślę nad kariotypem z mężem i ewentualnie badanie jego nasienia, ale to jeśli moje badania wyjdą ok.

Hej,

Ja zaczęłam od siebie zamówiłam pakiet póki co na trombofilia i celiakię (czekam na wyniki), do tego robiłam antykoagulant toczniowy, toxo, TSH. Ale też mam już cała listę kolejnych badań z krwi które chce zrobić w kierunku niedokrwistości i hormonów, no i myślę nad kariotypem z mężem i ewentualnie badanie jego nasienia, ale to jeśli moje badania wyjdą ok.
Jaki wyniosl Cie koszt takich badań?

Jaki wyniosl Cie koszt takich badań?
Trombofilia i celiakia 557 zł. Pozostałe badania z krwi robiłam prywatnie i to zależy w zasadzie od punktu pobrań (u mnie to diagnostyka). Kariotyp to już się orientowałam, że dla dwójki to koszt ok. 1000 zł. Wiadomo badania z krwi pewnie drugie tyle jeśli robisz prywatnie tak jak ja.

Przykro mi. Było serduszko? Ta ciąża była od początku traktowana jako zagrożona? Dlaczego?

Kurcze totalnie rozumiem Twoja sytuację, u mnie najpierw biochemiczna chwilę później tacie odmawiają zabiegu bo ma kiepskie wyniki sercowe i nie wiadomo jak to się dalej potoczy. Zaraz przed świętami umiera moja ostatnia babcia, a chwilę po świętach okazuje się że jestem w ciąży. Tym razem serduszko przestało bić w 8 tygodniu. I nieraz sobie zadaje pytanie czemu to wszystko tak na mnie spada w tak krótkim czasie, ale próbuje sobie wytłumaczyć że może czeka mnie coś o wiele lepszego tylko nie teraz! Nie poddaje się, będziemy dalej próbować, bo tak bardzo chcemy mieć dzieci i też wiem że wszystko jest po coś. Więc ogromnie Cię wspieram i wirtualnie przytulam!
U nas od dłuższego czasu ciągłe pasmo niepowodzeń i złych wiadomości, czasu. Ciągle wiatr w oczy, a z pozytywnych rzeczy tylko kupno domu na kredyt, który teraz już też powolutku zaczyna powodować ból głowy... Ciągle myślimy że los się odwróci i w końcu spotka nas coś dobrego, ale nadal nic i nadal czołgamy się pod wiatr...
@Justa147 @Ankosik jeżeli mogę zapytać - jakie macie zaleceni względem wstrzymania się ze staraniami? Lekarze mówili ile najlepiej odczekać?
Mi mówił oczywiście po raz drugi że 3 mce, ale jak pytałam dwóch lekarzy czy są medyczne przeciwwskazania żeby zacząć wcześniej, to usłyszałam że nie ma. Także ja zaczynam po pierwszej @. Doszłam do siebie psychicznie bardzo szybko, zupełnie inaczej niż za pierwszym razem i wiem że jestem gotowa i na ciążę i do działania :)

reklama
Do góry