reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aspekt to co tam sprawdzić przy tej heparynie - ddimery, inr, fibrynogen i próby wątrobowe?
Jestem zła jak osa! Biorę te zastrzyki no więc uważam na siebie na każdym kroku.. nie spotykam się prawie z nikim, maska,żel non stop. A teraz sąsiadka u której byłam po córkę jakąś godzinkę przed weekendem się przyznała, że chora(dalej chora) bo już 2 tydzień głowa ją boli, zatoki.
Kur... Ludzie są nienormalni, a sama zadzwoniła do mnie żeby młoda przyszła się trochę pobawić.. bo ja nawet nie zapraszam ostatnio.
A zawsze pytam czy zdrowe..bo takie lajtowe mają podejście do życia,że ehh.A teraz nie dopytałam bo nie planowałam,że tam będę nawet 10min.
Mam nauczkę :/

Mała_93 gratulacje :)
Tu masz screen co kazał mi zbadać hematolog miesiąc po robieniu zastrzyków (kazał jeszcze czas trombinowy, ale w moim punkcie pobrań nie mogli tego zrobić). Tylko glukozy nie kazał, zrobiłam kontrolnie, bo idę do diabetologa. Czytałam te listę ginekologowi, czy wszystko chce, żebym zrobiła, ale mam wrażenie, że ostatecznie głównie patrzył na morfologie (płytki), ddimery, fibrynogen i próby watrobowe. Tam uwaga, w próbach jest fosfataza alkaliczna - w każdej ciazy mam to podwyższone i gin nawet mówi, żeby tego nie badać, ale nie opłaca mi się cenowo rozbijać na bilirubinę aspat i ALAT.

Edit mocz też badałam rutynowo a nie w związku z lekami

Ostatnia edycja:
reklama
Foto

Załączniki

• Screenshot_2022-03-15-18-30-02-868_com.android.chrome.jpeg
    Screenshot_2022-03-15-18-30-02-868_com.android.chrome.jpeg
    47,8 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
Tu masz screen co kazał mi zbadać hematolog miesiąc po robieniu zastrzyków (kazał jeszcze czas trombinowy, ale w moim punkcie pobrań nie mogli tego zrobić). Tylko glukozy nie kazał, zrobiłam kontrolnie, bo idę do diabetologa. Czytałam te listę ginekologowi, czy wszystko chce, żebym zrobiła, ale mam wrażenie, że ostatecznie głównie patrzył na morfologie (płytki), ddimery, fibrynogen i próby watrobowe. Tam uwaga, w próbach jest fosfataza alkaliczna - w każdej ciazy mam to podwyższone i gin nawet mówi, żeby tego nie badać, ale nie opłaca mi się cenowo rozbijać na bilirubinę aspat i ALAT.

Edit mocz też badałam rutynowo a nie w związku z lekami
Dzięki to chyba mam w koszyku.Ciekawe czy ktoś będzie chciał zerknąć na te wyniki. U hematologa nie byłam.

A Ty już na jakim etapie jesteś? który tydzień? Jak teraz po tym krwawieniu?Progesteron też bierzesz?

Dzięki to chyba mam w koszyku.Ciekawe czy ktoś będzie chciał zerknąć na te wyniki. U hematologa nie byłam.

A Ty już na jakim etapie jesteś? który tydzień? Jak teraz po tym krwawieniu?Progesteron też bierzesz?

Biorę ciagle duphaston 3x1, utrogestan dopochwowo 200 i nospe 3x1. Ja już nie mam siły do tego hematologa się umawiać, gin mówi, że nie potrzebuje opinii hematologa, że umie interpretować. Bardzo słabo się czuje, mam koszmarne mdłości. Z OM wychodzi mi 11tc+2, z USG jakby trochę wiecej, w piątek mam USG genetyczne.

Biorę ciagle duphaston 3x1, utrogestan dopochwowo 200 i nospe 3x1. Ja już nie mam siły do tego hematologa się umawiać, gin mówi, że nie potrzebuje opinii hematologa, że umie interpretować. Bardzo słabo się czuje, mam koszmarne mdłości. Z OM wychodzi mi 11tc+2, z USG jakby trochę wiecej, w piątek mam USG genetyczne.
Oo dobrze mieć takiego gina, ciekawe czy u mnie się czymś zainteresuje.
Współczuje mdłości, może zaraz w drugim trymestrze trochę się uspokoją. Tego Ci życzę 🙂
Tak się zastanawiałam czy jesteś już po prenatalnych. Czyli w piątek czekamy na wieści 🙂🤞
A ja się czuję jak rozjechana przez samochód :-/

Dziewczyny wpadam po prośbie do Pań mieszkających w Krakowie. prośba. Obecnie jest mnóstwo zbiorek. W Hotelu Galaxy ul. Gęsia 22A dziewczyny z Ukrainy zbierają środki higieniczne, chemię gospodarczą, żywność, także ta dla maluszków, zabawki, rzeczy do szkoły, potrzeba plecaków szkolnych. Od dziś do 17 marca od 12 do 20 godziny. Gdyby któraś mogła, chciała... Zapraszam do wzięcia udziału. Zupełnie niezobowiązująca

Hej Dziewczyny, mój gin nie przyjmuje do wiadomości że rezygnuję z dalszych starań. Mówi, że nie warto rezygnować skoro tak łatwo zachodzę w ciążę i daje mi kolejne pomysły na ciążę na leki i na badania... Wysyła mnie teraz na histeroskopię. Miała któraś z Was ten zabieg?

Hej Dziewczyny, mój gin nie przyjmuje do wiadomości że rezygnuję z dalszych starań. Mówi, że nie warto rezygnować skoro tak łatwo zachodzę w ciążę i daje mi kolejne pomysły na ciążę na leki i na badania... Wysyła mnie teraz na histeroskopię. Miała któraś z Was ten zabieg?
Ja nie miałam, ale pracuję w szpitalu m.in przy takich zabiegach. Odbywa się podobnie jak zabieg łyżeczkowania w krótkim znieczuleniu, wychodzi się najczęściej tego samego dnia. Pewnie już zdążyłaś o nim trochę poczytać, robi się go w celach diagnostycznych, podaje się do jamy macicy sól fizjologoczną i ogląda pod kamerą z zoomem co jest w środku. często udaje się zlokalizować i usunąć polipy oraz inne nieprawidłowości. Jest to zabieg bezinwazyjny, idziesz później bez bólu do domu :) A jakim celem chce Ci go wykonać? Sojka, daj sobie czas, jesteś świeżo po stracie. Z drugiej strony ten zabieg jeśli nie musisz za niego płacić do niczego Cię nie zobowiązuje, a może coś uwidoczni. Już nie pamiętam, robiłaś jakieś badania po stratach? Ja będę się właśnie diagnozować :) I jestem z tych którzy łatwo się nie poddają, bo nagroda jest wielka, więc będziemy walczyć. Może i Tobie z czasem to przyjdzie, dojdz do siebie w pierwszej kolejności i mam cichą nadzieję że jeszcze do nas powrócisz z dobrymi wiadomościami :*

reklama
Ja nie miałam, ale pracuję w szpitalu m.in przy takich zabiegach. Odbywa się podobnie jak zabieg łyżeczkowania w krótkim znieczuleniu, wychodzi się najczęściej tego samego dnia. Pewnie już zdążyłaś o nim trochę poczytać, robi się go w celach diagnostycznych, podaje się do jamy macicy sól fizjologoczną i ogląda pod kamerą z zoomem co jest w środku. często udaje się zlokalizować i usunąć polipy oraz inne nieprawidłowości. Jest to zabieg bezinwazyjny, idziesz później bez bólu do domu :) A jakim celem chce Ci go wykonać? Sojka, daj sobie czas, jesteś świeżo po stracie. Z drugiej strony ten zabieg jeśli nie musisz za niego płacić do niczego Cię nie zobowiązuje, a może coś uwidoczni. Już nie pamiętam, robiłaś jakieś badania po stratach? Ja będę się właśnie diagnozować :) I jestem z tych którzy łatwo się nie poddają, bo nagroda jest wielka, więc będziemy walczyć. Może i Tobie z czasem to przyjdzie, dojdz do siebie w pierwszej kolejności i mam cichą nadzieję że jeszcze do nas powrócisz z dobrymi wiadomościami :*
Lekarz chce zrobić ten zabieg żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i wykluczyć ewentualnie jakieś nieprawidłowości. Ma do mnie dziś dzwonić z terminem. Reszta badań oprócz tych mutacji MTHRF i PAI jest ok. Mówi że szkoda rezygnować trzeba spróbować zrobić badanie nasienia i właśnie to. Mam mieszane uczucia bo nie wiem czy jest sens robić to badanie... Czy to coś zmieni w mojej sytuacji czy coś wyjaśni. Zaprowadził mnie na konsultację z lekarzem pracującym w klinice leczenia niepłodności to babka powiedziała, że wyniki mam dobre, żeby sprawdzić nasienie bo tu może być problem i próbować. Powiedziała że jeszcze dwa razy mogę podjąć próbę bo nic nie tracę a mogę dużo zyskać. Może masz rację, może powinnam ochłonąć. Lekarz mi powiedział że skoro i tak mam 3 miesiące odczekać to jest to dobry czas na diagnostykę żeby później jeśli się zdecydujemy to moc od razu działać. Niby rozsądny argument...

Do góry