Moim zdaniem badanie nasienia to taka podstawa zanim się pójdzie dalej w zabiegi.Lekarz chce zrobić ten zabieg żeby zobaczyć czy wszystko jest ok i wykluczyć ewentualnie jakieś nieprawidłowości. Ma do mnie dziś dzwonić z terminem. Reszta badań oprócz tych mutacji MTHRF i PAI jest ok. Mówi że szkoda rezygnować trzeba spróbować zrobić badanie nasienia i właśnie to. Mam mieszane uczucia bo nie wiem czy jest sens robić to badanie... Czy to coś zmieni w mojej sytuacji czy coś wyjaśni. Zaprowadził mnie na konsultację z lekarzem pracującym w klinice leczenia niepłodności to babka powiedziała, że wyniki mam dobre, żeby sprawdzić nasienie bo tu może być problem i próbować. Powiedziała że jeszcze dwa razy mogę podjąć próbę bo nic nie tracę a mogę dużo zyskać. Może masz rację, może powinnam ochłonąć. Lekarz mi powiedział że skoro i tak mam 3 miesiące odczekać to jest to dobry czas na diagnostykę żeby później jeśli się zdecydujemy to moc od razu działać. Niby rozsądny argument...
reklama
C
Chemik97
Gość
Zgadzam się, proste, szybkie bezbolesne i wiele daje informacjiMoim zdaniem badanie nasienia to taka podstawa zanim się pójdzie dalej w zabiegi.
Sojka
Fanka BB :)
Lekarz mi powiedział, że bez względu na wyniki nasilenia trzeba sprawdzić macicę bo po cesarskim cięciu, usunięciu mięśniaków i dwóch łyżeczkowaniach lepiej zobaczyć przed kolejną ciążą jak ona faktycznie wygląda... Więc mimo wszystko pcha mnie na ten zabieg...Moim zdaniem badanie nasienia to taka podstawa zanim się pójdzie dalej w zabiegi.
Sojka
Generalnie chyba za punkt honoru postawił sobie sukces położniczy przy kolejnej próbie...Lekarz mi powiedział, że bez względu na wyniki nasilenia trzeba sprawdzić macicę bo po cesarskim cięciu, usunięciu mięśniaków i dwóch łyżeczkowaniach lepiej zobaczyć przed kolejną ciążą jak ona faktycznie wygląda... Więc mimo wszystko pcha mnie na ten zabieg...
Oki nie neguje postępowania ale zanim pójdziesz pod nóż można w łatwy sposób sprawdzić czy ze strony męskiej może być problem czy nieLekarz mi powiedział, że bez względu na wyniki nasilenia trzeba sprawdzić macicę bo po cesarskim cięciu, usunięciu mięśniaków i dwóch łyżeczkowaniach lepiej zobaczyć przed kolejną ciążą jak ona faktycznie wygląda... Więc mimo wszystko pcha mnie na ten zabieg...
Ewentualna poprawa nasienia może trochę potrwać, a jednocześnie dać Ci czas czy to na zabieg czy rekonwalescencję.
Ja bym się upewniła.
O skrajnych przypadkach, że nasienie się nie nadaje też nie ma póki co dyskutować.
Zbadaj Męża i zastanów się nad propozycją lekarza
A jak się czujesz?
aspekt
Ale w sumie histeroskopia to nie nóż Tzn. jeśli coś usuną podczas, to może być tylko dla zdrowia, niekoniecznie z myślą o nowej ciąży. Przy czym ja rozumiem upierdliwość organizacyjną, że trzeba wolne z pracy wziąć, może opiekę do dziecka starszego zapewnić.
W sumie takAle w sumie histeroskopia to nie nóż Tzn. jeśli coś usuną podczas, to może być tylko dla zdrowia, niekoniecznie z myślą o nowej ciąży. Przy czym ja rozumiem upierdliwość organizacyjną, że trzeba wolne z pracy wziąć, może opiekę do dziecka starszego zapewnić.
Badanie nasienia łatwiejsze i tak
Aspekt zerknęłabyś na te parametry co zrobiłam?
Sojka
No właśnie dlatego mam mieszane uczucia...Oki nie neguje postępowania ale zanim pójdziesz pod nóż można w łatwy sposób sprawdzić czy ze strony męskiej może być problem czy nie
Ewentualna poprawa nasienia może trochę potrwać, a jednocześnie dać Ci czas czy to na zabieg czy rekonwalescencję.
Ja bym się upewniła.
O skrajnych przypadkach, że nasienie się nie nadaje też nie ma póki co dyskutować.
Zbadaj Męża i zastanów się nad propozycją lekarza
A jak się czujesz?
A jak się czuję... Fizycznie dobrze. Psychicznie... Dziwnie, nie wiem co myśleć. Ze skrajności do skrajności. Od jestem spokojna jest ok do nie chcę żyć nic nie ma sensu... Nie mogę złapać równowagi...
reklama
Sojka
Bardziej martwi mnie wizyta w szpitalu... I ten okropny wenflon... I zastanawiam się nad sensownością, ale jak sama mówisz to może być dla zdrowia jeśli coś znajdą a jak nie to będę wiedzieć że jest ok... Bo wolne w pracy mogę wziąć moi szefowie okazali się w tej kwestii bardzo wyrozumiali a dzieckiem spokojnie zajmie się mąż z pomocą mamy. Czuję się taka mega bezradna bo nie wiem co mam zrobić nie umiem w tym momencie podejmować jakiś seksownych konkretnych decyzji...Ale w sumie histeroskopia to nie nóż Tzn. jeśli coś usuną podczas, to może być tylko dla zdrowia, niekoniecznie z myślą o nowej ciąży. Przy czym ja rozumiem upierdliwość organizacyjną, że trzeba wolne z pracy wziąć, może opiekę do dziecka starszego zapewnić.