reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny przyjmują mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej 😔 pojawił się pęcherzyk w macicy ale może to być pseudopecherzyk. Kolo jajnika cos tam jest ich zdaniem, może poszerzony jajowod, mowia ze dla mnie bezpieczniejsze żebym była w szpitalu. Dzis 4+0, wczoraj beta 900, przyrasta dobrze, nie mam plamien ani nic.
Przerażona jestem 😔

reklama
@em_gie A miałaś jakiś problem z endometrium? Ja po zabiegu zaszłam w 3 cyklu. Nic nie brałam oprócz kwasu foliowego.

@Hopeful_11 Trzymaj się! Pęcherzyk w macicy to dobry znak. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!

Dziewczyny czy na samym początku powinno sie unikać częstego usg? czy to bez znaczenia?
Akurat mam wizyty w odstępie dwóch dni.Dwóch różnych lekarzy i nie mogę z tego zrezygnować.

Dziewczyny przyjmują mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej 😔 pojawił się pęcherzyk w macicy ale może to być pseudopecherzyk. Kolo jajnika cos tam jest ich zdaniem, może poszerzony jajowod, mowia ze dla mnie bezpieczniejsze żebym była w szpitalu. Dzis 4+0, wczoraj beta 900, przyrasta dobrze, nie mam plamien ani nic.
Przerażona jestem 😔
Przyrosty masz ok z tego co piszesz, najważniejsze,że będziesz pod kontrolą.Trzymam mocno kciuki !

@sadness35 Ja w ciąży po poronieniu panikowałam jak dostałam plamienia/ potem krwawienia. U swojego gina miałam USG we wtorek, środę i piątek. Potem w ten sam piątek USG na izbie przyjęć, a potem w poniedziałek przed wypisem. Potem poszłam po tygodniu na kontrolę USG do swojego gina. Ciąża potem książkowa :) Córka zdrowa.

@sadness35 Ja w ciąży po poronieniu panikowałam jak dostałam plamienia/ potem krwawienia. U swojego gina miałam USG we wtorek, środę i piątek. Potem w ten sam piątek USG na izbie przyjęć, a potem w poniedziałek przed wypisem. Potem poszłam po tygodniu na kontrolę USG do swojego gina. Ciąża potem książkowa :) Córka zdrowa.
Panikuje już ze wszystkim.Mogłam się spodziewać,że to będzie wariatkowo..ale codziennie zadręczanie się eh.
A serduszka do którego tyg. się nie słucha? Jak mi zwykle włączano 7+2 np to już ok?

Przerażona jestem 😔
Mnie też najpierw wzięli do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej, a w szpitalu trzech lekarzy mnie badało i nikt nie zauważył niczego w jajowodach, a ta "pozamaciczna" to była zwykła torbiel, która się potem wchłonęła :) może u Ciebie też się tak pozytywnie rozwiąże

Mnie też najpierw wzięli do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej, a w szpitalu trzech lekarzy mnie badało i nikt nie zauważył niczego w jajowodach, a ta "pozamaciczna" to była zwykła torbiel, która się potem wchłonęła :) może u Ciebie też się tak pozytywnie rozwiąże
Dwie lekarki byly przy badaniu, najpierw hurra, jest pęcherzyk w macicy a później ze nie no, skoro tam przy jajowodzie powiększone to pewnie w macicy jest pseudopecherzyk... dobra, jeśli to to, to dobrze ze jestem w szpitalu i będę pod opieką, ale dziwne to dla mnie ze w pn mialam betę 269 a to coś już było widać we wtorek na usg. No ale te lekarki miały podejście ze to raczej pozamaciczna...
Wizja tylu dni w szpitalu mnie osłabia 😔

Dwie lekarki byly przy badaniu, najpierw hurra, jest pęcherzyk w macicy a później ze nie no, skoro tam przy jajowodzie powiększone to pewnie w macicy jest pseudopecherzyk... dobra, jeśli to to, to dobrze ze jestem w szpitalu i będę pod opieką, ale dziwne to dla mnie ze w pn mialam betę 269 a to coś już było widać we wtorek na usg. No ale te lekarki miały podejście ze to raczej pozamaciczna...
Wizja tylu dni w szpitalu mnie osłabia [emoji17]
Będziesz pod opieką, bez przykrych niespodzianek w domu i tulania się po gabinetach. Mam nadzieję, że za kilka dni pęcherzyk w macicy urośnie, będzie zoltkowy a potem zarodek z serduszkiem - a ten jajowód to tylko taka anatomia!

reklama
Wizja tylu dni w szpitalu mnie osłabia 😔
Może akurat wszystko się szybko rozwiąże, ale chyba z dwojga złego lepiej siedzieć dłużej w szpitalu niż w domu odchodzić od zmysłów czy zaraz Ci jajowód nie pęknie... Mnie tak właśnie zostawili, w czwartek miałam USG i podejrzenie pozamacicznej, ale kazali mi zostać weekend w domu żeby było lepiej widać w poniedziałek. Najgorszy weekend mojego życia.

Do góry