reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Chemik97 Z tego co wiem to immunofenotyp nie jest badaniem refundowanym. Więc zapewne dostaniesz tylko info, że masz takie badanie zrobić. Nie wiem co to za poradnia - ale może po prostu zadzwoń i zapytaj. Bo może teraz pójdziesz, dostaniesz info co masz zrobić, a na kolejnej wizycie zinterpretują Ci badania?
To jest laboratorium, badania zleciła mi moją ginekolog mailowo mówiąc, że jak zrobię, to wtedy będzie już szło nad czymś myśleć na wizycie. Dopiero teraz do mnie dotarło że do wizyty nie zdążę jeszcze być w kolejnym cyklu. Nie wiem pewnie czy mi odpowiedzą w labie na moje pytanie ale spróbować można :D
Spytałabym dr Janosz, ale na mój rozum wolałabym zrobić w II fazie normalnego cyklu, żeby wiedzieć czy przyszła ciąża jest zagrożona, niż w I fazie po poronieniu.
Dzięki, też właśnie tak myślę, ale napisałam do niej i zobaczymy :)

reklama
@em_gie Nie mam pojęcia. Wiem, że dziewczynom, którym się nie udawało, to na metforminie udawało się utrzymać ciążę. Może ktoś podpowie, bo ostatnio nawet tu ktoś metforminę w ciąży brał.
Ja brałam metę całą ciążę. Mała urodzona 3 tyg temu, w pełni zdrowa 😉
Meta ma za zadanie regulować poziom cukrów i insuliny w organizmie. U mnie mam wrażenie, że przyczyniła się po prostu do braku cukrzycy 😉
Nie zadręczaj się takimi myślami bo nie jest w żaden sposób udowodnione, że straty po odstawieniu są częstsze niż te bez odstawiania.
@em_gie

Dziewczyny ja też biorę ,tzn brałam do starań -niby miałam mocno zaburzonych wyników ale jednak ginekolog uznał,że jak najbardziej.
Tutaj pewnie nie znajdę żadnego który poprze metforminę w ciąży. Wczoraj pytałam-to nie, nie ma takich zaleceń. Wizyta u gina który przepisał za 2 tygodnie, zobaczymy.Przez telefon usłyszałam, że mam nie odstawiać.
Jeju ja wszystko biorę :(

@aspekt @witch84 dzwoniłam do laboratorium i pani powiedziała mi, że to nawet lepiej od razu po tym biochemie badać, bo jeśli komórki NK będą wysokie to od razu wskazuje na problem immunologiczny . Podobno dużo lekarzy właśnie zleca te badanie od razu na pierwszy cykl po poronieniu. To też ma trochę sensu. Zobaczę jeszcze co dr odpisze, ale chyba w pn pójdę zwłaszcza, że beta spadła elegancko do zera :)

@Lili88 jeszcze 2 tygodnie temu byłam pewna, ze na razie „STOP” - oboje nie chcemy na razie próbować… a ostatnio? Ech… codziennie coraz bardziej uświadamiam sobie, ze marze o 3 dziecku. Ale niestety, zdaje sobie bardzo dobrze sprawę z tego, ze nie jest to teraz odpowiedni czas w naszym życiu… za duzo u nas się zadziało… także nie oskarżaj się o głupotę. Pragnienie dziecka jest tak silne, ze nie jesteśmy w stanie z siebie tego wyprzeć. Jeżeli czujesz się gotowa to działaj ❤️

@Lili88 jeszcze 2 tygodnie temu byłam pewna, ze na razie „STOP” - oboje nie chcemy na razie próbować… a ostatnio? Ech… codziennie coraz bardziej uświadamiam sobie, ze marze o 3 dziecku. Ale niestety, zdaje sobie bardzo dobrze sprawę z tego, ze nie jest to teraz odpowiedni czas w naszym życiu… za duzo u nas się zadziało… także nie oskarżaj się o głupotę. Pragnienie dziecka jest tak silne, ze nie jesteśmy w stanie z siebie tego wyprzeć. Jeżeli czujesz się gotowa to działaj ❤️
Ten numer 3 już od długiego czasu siedzi mi w głowie. Nie nacieszyłam się pierwszym i drugim dzieckiem. Nie było za bardzo warunków. Byłam z mężem na emigracji..
Teraz, gdy wszystko gotowe na dziecko to zaczęły się schody….

Ten numer 3 już od długiego czasu siedzi mi w głowie. Nie nacieszyłam się pierwszym i drugim dzieckiem. Nie było za bardzo warunków. Byłam z mężem na emigracji..

To ja mam trochę podobnie tzn. byliśmy na miejscu - ale pierwsze dziecko bardzo wcześnie jeszcze na studiach, drugie niby już trochę więcej radości - ale też szybko do pracy bo "kariera". Teraz jest taki ideolo moment - praca super, mogę śmiało wrócić dopiero po wychowawczym, nie muszę się spinać z niczym, warunki też świetne ... i dupa :(

Ja nie mogę powiedzieć ze się swoimi dziećmi nie nacieszyłam, ale teraz tez mamy lepsze warunki i moglibyśmy mieć kolejne dziecko. I byśmy mieli, gdyby nie te przykre sprawy… a teraz wszystko się posypało. Warunki materialne są, ale co z tego jak psychicznie nie byłoby to teraz dobre dla całej rodziny z mojej strony

reklama
Dziewczyny przyjmują mnie do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej 😔 pojawił się pęcherzyk w macicy ale może to być pseudopecherzyk. Kolo jajnika cos tam jest ich zdaniem, może poszerzony jajowod, mowia ze dla mnie bezpieczniejsze żebym była w szpitalu. Dzis 4+0, wczoraj beta 900, przyrasta dobrze, nie mam plamien ani nic.
Przerażona jestem 😔
Może to i lepiej że Cię obserwują i jesteś bezpieczna w razie w ;) ale moim zdaniem ta ciąża w macicy jest tą prawidłowa i jedyna, a w tym jajowodzie coś innego siedzi. Za tydzień wszystko się wyjaśni i mocno wierze w dzidziusia w brzuszku ;)

Dziewczyny czy na samym początku powinno sie unikać częstego usg? czy to bez znaczenia?
Akurat mam wizyty w odstępie dwóch dni.Dwóch różnych lekarzy i nie mogę z tego zrezygnować.
Spokojnie, usg nie jest szkodliwe :)

@witch84 przyznam, że czytałam o tym, że metformina pomaga utrzymać ciąże ale taka była decyzja lekarza ginekologa, który mi tą metformine wprowadził. Miałam obawy ale odstawiłam. Czy to też mogło być przyczyną straty? Przeszło mi to przez myśl ale nie mam wykształcenia medycznego i jest to jedynie moje domniemanie. Ale ogólnie metformina dobrze się sprawdzała.
Jeśli masz problemy z cukrami to bezpieczniej byłoby metę w ciąży brać. Ale tu niestety ciężko znaleźć lekarza który metę da. Nie kątem pewna czy @aga.i.nieszka nie brała mety w ciąży??

Do góry