reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję, utwierdziłyście mnie w mojej decyzji. Personel szpitala jest już powiadomiony o zabezpieczeniu materiału, kurier zamówiony. A ja czekam na najtrudniejszy moment 😔

Spokojnego dnia!

Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ja żałuję,że nie zbadałam zarodka po poprzednim poronieniu. Zrobiłam mnóstwo badań i ciągle obwiniam siebie, a tak może miałabym jakąś informację.
Myślę,że to dobra decyzja. Trzymaj się ciepło !

reklama
Tak wiem ale taki znaczący spadek jednak mnie martwi,chociaż już nie zamierzam sprawdzać.
Dzisiaj 6+1 .
Dziewczyny byłam na usg.
Przerażona dosłownie-nic nie wiedziałam ..dopiero jak zbliżył wszystko - malutki zarodek ok 3mm i echo serca... prawie 100 uderzeń. Leków na razie nie odstawiać. Pokazuje 5+6 (a prawie pewna jestem,że owulację miałam nawet w 13 dniu a nie 14tym albo w nocy z13/14dc).
Nie wiem czego się spodziewać :(
I mam jakąś torbiel lutealną 4 cm :O Nigdy nie miałam..pewnie dupek mnie urządził. Kurczę nic nie czuję. Na razie mam się niby nie martwić bo to źródło progesteronu ?
Rany muszę się czym zająć :(
Czyli jest dobrze! Nic się nie martw, zobaczyłaś na usg wszystko to co na tym etapie widać. Głowa do góry :)

Ja dzis poszłam na kontrole do innej lekarki, dzis wg miesiaczki mam 3+6 i ona mowi ze faktycznie mam torbiel czy cos takiego na jajniku ale to jest zdecydowanie na wcześnie zeby na tej podstawie podejrzewać pozamaciczna... stwierdziła że nigdy się tego nie da wykluczyć, ale to nie jest jeszcze ten moment zeby wyciągać takie wnioski.
W macicy pokazała mi mini mini cos, co może być pęcherzykiem, ale powiedziala, że też nie chce mówić na 100%- po prostu miało to regularny obrys i było kółeczkiem.
Nie wiem co będzie w moim przypadku, ale wniosek jest taki, że nie ma co za wcześnie robić USG... Ja bym sama z siebie nie chciała go robić, ale bylam po receptę i lekarka stwierdziła że mnie zbada.

@sadness35 Ja takie torbiele miałam w KAŻDEJ ciąży. A po porodzie znikały. Zupełnie nie brałabym sobie ich do głowy :)
Dzięki:) o torbieli nie myślę po prostu byłam zdziwiona 💁
Tylko zarodek taki malutki.. z tym echem serca i uderzeniami ok? ciąża do tyłu 2 dni a owulacji raczej pewna jestem :/
Wiem wiem powinnam poczekać.

Biorę heparynę od 7dc(po miesiączce) ale 0,4, no i acard miałam tez brać ale włączyłam jakiś tydzień temu (ale dawkę 75).
Dzisiejszy gin był za acardem,progesteronem a za heparyną średnio tzn skoro biorę to stwierdził żebym brała przynajmniej do 12 tyg.
Te 2 dni różnicy to żadna różnica, szczególnie że beta wcale nie była wykrywalna jakos szybko, nie ma co tym sobie głowy zawracać.

Dzięki:) o torbieli nie myślę po prostu byłam zdziwiona 💁
Tylko zarodek taki malutki.. z tym echem serca i uderzeniami ok? ciąża do tyłu 2 dni a owulacji raczej pewna jestem :/
Wiem wiem powinnam poczekać.
Prawdopodobnie udało się wyłapać jeden z pierwszych dni bicia serduszka, zwykle nie udaje się to wcześniej. Mi na pierwszej wizycie gdy zarodek miał podobną wielkość, nawet nie liczył uderzeń na minutę. 2 dni różnicy to nic,mogło być późniejsze zagnieżdżenie. Ja miałam tydzień różnicy, a miałam monitoring więc wiedziałam kiedy to było i wiedziałam że coś jest nie tak.

reklama
Tak wiem ale taki znaczący spadek jednak mnie martwi,chociaż już nie zamierzam sprawdzać.
Dzisiaj 6+1 .
Dziewczyny byłam na usg.
Przerażona dosłownie-nic nie wiedziałam ..dopiero jak zbliżył wszystko - malutki zarodek ok 3mm i echo serca... prawie 100 uderzeń. Leków na razie nie odstawiać. Pokazuje 5+6 (a prawie pewna jestem,że owulację miałam nawet w 13 dniu a nie 14tym albo w nocy z13/14dc).
Nie wiem czego się spodziewać :(
I mam jakąś torbiel lutealną 4 cm :O Nigdy nie miałam..pewnie dupek mnie urządził. Kurczę nic nie czuję. Na razie mam się niby nie martwić bo to źródło progesteronu ?
Rany muszę się czym zająć :(
Będzie wszystko dobrze 🙂 Trzymam kciuki

Ja się dziś zapisałam do poradni patologii ciąży na 4.04 mam nadzieję że dotrwam do wizyty, a do swojego lekarza idę 19.03.

Do góry