aspekt
Fanka BB :)
Aspekt a Ty przy mthfr homo ( czy pomieszalam?)jakie masz teraz leki?
Masz jakieś publikacje na temat acardu może?
Miałam brać do starań 75 mg no i brałam 2 cykle, trochę miałam po nim zgagę. Od pozytywnego testu miałam brać 150 mg.
A w tym cyklu nie brałam i się udało, no i póki co nie zaczęłam i tak się zastanawiam co robić. Ale jakoś się boję jeszcze tego acardu.
Nie wiem czy tyle mi potrzeba.
I czy lekarz się nie wkurzy.
Nic nie wiem momentami [emoji136]
Aspekt a Ty przy mthfr homo ( czy pomieszalam?)jakie masz teraz leki?
Masz jakieś publikacje na temat acardu może?
Miałam brać do starań 75 mg no i brałam 2 cykle, trochę miałam po nim zgagę. Od pozytywnego testu miałam brać 150 mg.
A w tym cyklu nie brałam i się udało, no i póki co nie zaczęłam i tak się zastanawiam co robić. Ale jakoś się boję jeszcze tego acardu.
Nie wiem czy tyle mi potrzeba.
I czy lekarz się nie wkurzy.
Nic nie wiem momentami [emoji136]
Ja mam mthfr c6777t homo i pai-1 homo. Nigdy nie brałam acardu (i urodziłam 3 dzieci). Biorę teraz Neoparin 0,4, ale z powodu niedoboru białka S, dodatniego antykoagulantu tocznia, silnie dodatnich ANA i dopiero na ostatnim miejscu polimorfizm pai-1 jest argumentem. Mnie się te wyniki popsuły pomiędzy drugim a trzecim porodem, bo przed urodzeniem drugiego dziecka wyniki miałam dobre. Ja mam dobra homocysteine, więc polimorfizm mthfr w ogóle mnie nie rusza.
Heparynę biorę dopiero od potwierdzebai wzrostu bety (jakoś od 1200), ale ja obficie krwawilam przy becie rzędu 150, wiec lekarz obstawial wczesne poronienie lub biochem