reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Byłam u hematolożki z wynikami krwi, poza lekką niedokrwistością reszta w normie. Nie dałaby mi acardu w ciąży ale stwiedziła, że ginekolodzy się miotają czy dawać czy nie. Na razie suplementacja żelaza i za 3 mies kontrola. I weź tu chodź do lekarzy..

reklama
Byłam u hematolożki z wynikami krwi, poza lekką niedokrwistością reszta w normie. Nie dałaby mi acardu w ciąży ale stwiedziła, że ginekolodzy się miotają czy dawać czy nie. Na razie suplementacja żelaza i za 3 mies kontrola. I weź tu chodź do lekarzy..
Klasyk - u mnie ginekolog nie widzi potrzeby acardu, hematolog się zastanawia a endokrynolog uważa, że od starań powinnam brać. I bądź tu mądry.
A jaka ferrytyna Ci wyszła?

Klasyk - u mnie ginekolog nie widzi potrzeby acardu, hematolog się zastanawia a endokrynolog uważa, że od starań powinnam brać. I bądź tu mądry.
A jaka ferrytyna Ci wyszła?
Feryytyna 46.30 ng/ml norma 13-150
MCHC poniżej normy 31.5 g/dl przy normie od 32.2 i hemoglobina w dolnej normie 11.3 a hematolożka mówi, że dla kobiet powinno być od 12 norma.

Dzięki że pytasz :-* Byłam dziś w szpitalu, ale mnie odesłali. Powiedzieli że jak się nic nie dzieje to zapiszą mnie na planowane przyjęcie w weekend bo wtedy jest spokojniej. Już się z tym pogodziłam. Jeszcze nie podjęłam decyzji co dalej czy się staramy czy odpuszczamy sobie.

Dzięki że pytasz :-* Byłam dziś w szpitalu, ale mnie odesłali. Powiedzieli że jak się nic nie dzieje to zapiszą mnie na planowane przyjęcie w weekend bo wtedy jest spokojniej. Już się z tym pogodziłam. Jeszcze nie podjęłam decyzji co dalej czy się staramy czy odpuszczamy sobie.
Też byłam w weekend, czyli taki mają harmonogram widocznie. Daj sobie czas na decyzję, teraz za dużo sie dzieje, przynajmniej ja musiałam ochłonąć po natłoku emocji. Będzie dobrze, dawaj znać co i jak🙂

Też byłam w weekend, czyli taki mają harmonogram widocznie. Daj sobie czas na decyzję, teraz za dużo sie dzieje, przynajmniej ja musiałam ochłonąć po natłoku emocji. Będzie dobrze, dawaj znać co i jak🙂
Pani powiedziała, że wtedy nie ma planowych zabiegów, jest mniej lekarzy, mniej pacjentek więc jest dużo spokojniej i że mają taką procedurę więc całkiem miło, że myślą o komforcie pacjentek. Pani powiedziała że nastawiają się na naturalne oczyszczanie dopiero jak organizm sobie nie poradzi to jest zabieg zazwyczaj dają 2-3 dawki leku. Uspokoiło mnie takie podejście.
Masz rację muszę dać sobie więcej czasu, bo teraz nie wiem co zrobić, a u nas decyzja o rezygnacji będzie ostateczna i nie będzie od niej odwrotu bo mąż będzie robił wazektomie.
Dziewczyny tak dla podbudowania rozmawiałam ze znajomą 3 poronienia w I trymestrze. Ostatecznie jedynie na większej dawce kwasu foliowego urodziła zdrowego chłopca w terminie.
A dla tych z Was co uważają że już późny wiek. Znajoma mając 40 lat urodziła bez komplikacji zdrowego chłopca, a teraz w wieku 42 lat zaraz rodzi kolejne dziecko.

reklama
Jestem dziewczyny po kontrolnej wizycie u swojego ginekologa. Wszystko jest okey ❤️ Szyjka piękna. Jajniki okey. Endometrium mega. Jestem po owulacji wiec czekamy na miesiączkę 😊 kamień z mojego serca!
Oczywiście „nie ma sensu robić żadnych badań” no tak, przecież nic się nie stało, to TYLKO pierwsze poronienie 🙃 O ironio!
Starać się możemy od kolejnego cyklu, nie musimy czekać. Jedyne zalecenie to takie, ze jeżeli chcemy zacząć starać się już teraz, to mam zacząć przyjmować najlepiej metylowany kwas foliowy…

Do góry