reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czujesz się ok? Kiedy beta?

No właśnie czuje się okej. Wcześniej jak mnie brzuch trochę bolał tak teraz nic. Nie krawię, nie plamię. Psychicznie umieram w tym szpitalu. Beta jutro, ale jak czytam to rzadko spada po dwóch dniach (zastrzyk wczoraj ok 15-16). Nawet czytałam, że czasem wzrasta. Także pewnie lipa i dalej będą mnie tu trzymać.
Plus taki, że po tym pewnie na luzie moge lecieć 28.01 na urlop. A po laparo pewnie by się nie udało

reklama
Przyszłam Wam wysłać trochę dobrych fluidów 😁 szybko odświeżę historię dla nowych dusz ☺️ 2,5 roku starań, wszystkie wyniki dobre....drożność ok. Ciąży brak... Nagle w kwietniu 2021 pozytywny test ☺️ w maju poroniłam, ciąża zatrzymana w 5 tygodniu, poronienie samoistne w 7 tygodniu...trauma, miesiąc czekania i wznowienie starań. Znów lipa i lipa, zrobiłam badania na trombofilie i wyszło MTHFR hetero i Pai hetero. Zaczęłam brać acard we wrześniu, w listopadzie pozytywny test 🙈 teraz jestem już 14+3, na prenatalnych super chłopak 🙈 dziewczyny da się 😘 ja wierzę w mojego okruszka ☺️ wysyłam Wam pozytywne fluidy ☺️ i życzę samych pięknych dzidziusiów 😘
Ale super!!!!! Wpadaj częściej i podnoś na duchu

Pytam, bo mam te same mutacje co ty i gin powiedział że bez dyskusji teraz zmetylowane witaminy a od pozytywnego testu acard i heparyna. A genetyk twierdzi że gin przesadza z tą heparyna bo straczy acard. I bądź tu mądry
Ja zaufałam mojej ginekolog i mam tylko acard 75 ☺️ maluch jest książkowy, serducho super ... Także zaczynam wierzyć mojej lekarce. Panikowałam do 10 tygodnia, aż nie zobaczyłam jak maleństwo śpi z ręką na głowie i serduszko dalej bije ☺️ wtedy odetchnęłam i ze spokojem cieszę się każdym dniem

Tylko acard 🤷 i narazie maluch rozwija się idealnie

Gratulacje! Niech pieknie mały cud rosnie ;)
Ja mam te same mutacje i ginekolog mówiła mi tylko o hrparynie po pozytywnym teście a hematolog podobnie , ze acard w trakcie starań a potem odstawić i sama heparynę bo jedno na drugie zle wpływa i może powodować zakrzepy..

Komu wierzyć .. mam nadzieje , ze serce podpowie jak już będę w tej sytuacji 🙃

Gratulacje! Niech pieknie mały cud rosnie ;)
Ja mam te same mutacje i ginekolog mówiła mi tylko o hrparynie po pozytywnym teście a hematolog podobnie , ze acard w trakcie starań a potem odstawić i sama heparynę bo jedno na drugie zle wpływa i może powodować zakrzepy..

Komu wierzyć .. mam nadzieje , ze serce podpowie jak już będę w tej sytuacji 🙃
No ja już mam totalny mętlik w głowie z tymi lekarzami. Każdy mówił mi po poronieniu co innego, a jeśli chodzi o leki to hematolog powiedział acard 75 w trakcie starań. Za to gin powiedział że acard 150 i heparyną ale od pozytywnego testu. Biorę w trakcie starań bo hematologa powiedział że biorąc przed ciążą łatwiej w nią zajść bo eliminuje się mikro zakrzepy. I weź tu człowieku bądź mądry

reklama
Cześć dziewczyny. Pisałam na stronie głównej ale nie mam żadnych odpowiedzi. To moja druga ciąża, pierwsza była prawidłowa, bez powikłań. Teraz jest taki problem, że jest tydzień różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym - pęcherzyk ma 3 cm co odpowiada 7 t 3 d a zarodek 1.8- 8 t 3 d. Akcja serca hr 191 czyli bardzo wysoka. Dostałam skierowanie na badania prenatalne ze względu na ten tydzień mniejszy pęcherzyk. Czy któraś z was przez to przechodziła? Odchodzę od zmysłów :(

Do góry