@Zmartwiona55 Ja bym poszła do innego lekarza na konsultację. Byle miał dobre USG. Na tym etapie bardzo łatwo o pomyłkę w wymiarach.
reklama
Zmartwiona55
Początkująca w BB
Miałam usg już 2 razy i w obydwu przypadkach wychodzi ta rozbieżność. Byłam też u cenionego specjalisty w moim mieście, z certyfikatem badań prenatalnych. Stwierdził że wszystko jest ok, wymiar dziecka odpowiadał też wymiarom u lekarki prowadzącej ciążę. Jak zapytałam o pęcherzyk to powiedział że jest ok... Ale nie mam na wydruku usg że rzeczywiście był mierzony... A od tej prowadzącej mam 2 wydruki z przeciągu 2 tyg i pęcherzyk ciągle o tydzień za mały
@Zmartwiona55 Ja bym poszła do innego lekarza na konsultację. Byle miał dobre USG. Na tym etapie bardzo łatwo o pomyłkę w wymiarach.
@Zmartwiona55 jesli specjalista od badań prenatalnych nie stwierdził nieprawidłowości to nie zamartwiam się na zapas. Dzidziuś rozwija się prawidłowo. Będzie dobrze!
Zmartwiona55
Początkująca w BB
Ale naczytalam się na forum że taki za mały pęcherzyk zazwyczaj kończył się poronieniem a ta akcja serca też bardzo wysoka. 17 lutego mam mieć usg genetyczne, będzie to już 13 tydzień. Ale pierwsze zrobię 2 tyg szybciej, bez papy, bo nie dam rady tyle czekać
Mamafasolki
Fanka BB :)
Kochana, nie martw się na zapas - przytulam!!!Ale naczytalam się na forum że taki za mały pęcherzyk zazwyczaj kończył się poronieniem a ta akcja serca też bardzo wysoka. 17 lutego mam mieć usg genetyczne, będzie to już 13 tydzień. Ale pierwsze zrobię 2 tyg szybciej, bez papy, bo nie dam rady tyle czekać
Sojka
Nie martw się, jedyne co możesz teraz zrobić to poczekać aczkolwiek wiem że to nie jest łatwe... należę do tych niecierpliwych... Tak jak któraś z dziewczyn pisała to jest wczesny etap i takie różnice mogą się pojawić. Grunt to mimo wszystko zachowaj spokój bo nic więcej nie możesz na ten moment zrobićCześć dziewczyny. Pisałam na stronie głównej ale nie mam żadnych odpowiedzi. To moja druga ciąża, pierwsza była prawidłowa, bez powikłań. Teraz jest taki problem, że jest tydzień różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym - pęcherzyk ma 3 cm co odpowiada 7 t 3 d a zarodek 1.8- 8 t 3 d. Akcja serca hr 191 czyli bardzo wysoka. Dostałam skierowanie na badania prenatalne ze względu na ten tydzień mniejszy pęcherzyk. Czy któraś z was przez to przechodziła? Odchodzę od zmysłów
marsi89
Kurde ja też po cichu liczę, że mój gin jednak powie, że acard starczy bo chciałabym uniknąć tej heparyny. Tym bardziej że prawdopodobnie w żadnej ciąży ta zakrzepica się nie uaktywnila i nie była przyczyną tych tragedii.Ja zaufałam mojej ginekolog i mam tylko acard 75 maluch jest książkowy, serducho super ... Także zaczynam wierzyć mojej lekarce. Panikowałam do 10 tygodnia, aż nie zobaczyłam jak maleństwo śpi z ręką na głowie i serduszko dalej bije wtedy odetchnęłam i ze spokojem cieszę się każdym dniem
Cieszę się że u ciebie wszystko dobrze się układa
Progesteron na pewno nie zaszkodziDziewczyny, mój lekarz kazał teraz zażywać acard 150 i progesteron. Nie wiem czy to dobrze czy źle przy staraniach takie dawki.
O Jezu tu jeszcze coś innego. Kurde czy oni nie mają jakiś wytycznych jak postępować w takim wypadku? Co lekarz to inne zdanie.Gratulacje! Niech pieknie mały cud rosnie
Ja mam te same mutacje i ginekolog mówiła mi tylko o hrparynie po pozytywnym teście a hematolog podobnie , ze acard w trakcie starań a potem odstawić i sama heparynę bo jedno na drugie zle wpływa i może powodować zakrzepy..
Komu wierzyć .. mam nadzieje , ze serce podpowie jak już będę w tej sytuacji
Ja mogę tylko co do wysokiej akcji serca się wypowiedzieć. Moja mała też miała HR 191 i lekarz w ogóle nie zwrócił na to uwagi. Dopiero ja w domu zaczęłam się tym interesować i czytać w necie i szczerze się wystraszyłam, bo się naczytałam że wysoka akcja to chore dziecko z wadami itp. same czarne scenariusze, a na następnej wizycie już była akcja serca 158 i jak pytałam lekarza to powiedział że jeden pomiar nic nie daje i że mógł być błąd i w ogóle to nie prawda co się naczytałam w necie. Więc spokojnieCześć dziewczyny. Pisałam na stronie głównej ale nie mam żadnych odpowiedzi. To moja druga ciąża, pierwsza była prawidłowa, bez powikłań. Teraz jest taki problem, że jest tydzień różnicy między zarodkiem i pęcherzykiem ciążowym - pęcherzyk ma 3 cm co odpowiada 7 t 3 d a zarodek 1.8- 8 t 3 d. Akcja serca hr 191 czyli bardzo wysoka. Dostałam skierowanie na badania prenatalne ze względu na ten tydzień mniejszy pęcherzyk. Czy któraś z was przez to przechodziła? Odchodzę od zmysłów
Zmartwiona55
Początkująca w BB
W 7 tygodniu było 171 a w 9 już 191, obydwa usg u innych lekarzy, ale faktycznie żaden nie zwrócił na to uwagi. Jedynie na ten mały pęcherzyk. No nic zostaje czekać i wierzyć, że będzie dobrze. Dziękuję za Wasze wsparcie
Sojka
Dziewczyny moja miesiączka okazała się plamieniem implantacyjnym... Dzisiaj wyszła blada kreska poszłam do lekarza, generalnie temat póki co na chłodno przyjmuję. Chciałam Wam tylko
przekazać co mi powiedział. Kazał mi z diety wykluczyć cukier, gluten i nabiał. Dzięki temu powinny się ustabilizować parametry same z siebie... Powiedział że nie da mi heparyny w ciemno, najpierw mam zrobić badania krwi, żeby nie przedobrzyc bo może zbyt rozrzedzić krew i wtedy poronie. Kazał koniecznie zrobić USG tarczycy i dał progesteron. Powiedział, żebym do niego zadzwoniła jak będę mieć wyniki z krwi i zadecyduje co dalej...
przekazać co mi powiedział. Kazał mi z diety wykluczyć cukier, gluten i nabiał. Dzięki temu powinny się ustabilizować parametry same z siebie... Powiedział że nie da mi heparyny w ciemno, najpierw mam zrobić badania krwi, żeby nie przedobrzyc bo może zbyt rozrzedzić krew i wtedy poronie. Kazał koniecznie zrobić USG tarczycy i dał progesteron. Powiedział, żebym do niego zadzwoniła jak będę mieć wyniki z krwi i zadecyduje co dalej...
reklama