reklama
Część dziewczyny może nie w temacie...
Chciałam tylko Wam polecic badanie kariotypow Waszych i partnerów.
Jestem po 4 ciążach biochemicznych i cały czas myślałam, że clexane i acard mi pomogą, suple i specjalne witaminy. A teraz się okazało, że mamy translokacje chromosomów, a to z koleii ma ścisły związek z poronieniami.
Jestem po 4 ciążach biochemicznych i cały czas myślałam, że clexane i acard mi pomogą, suple i specjalne witaminy. A teraz się okazało, że mamy translokacje chromosomów, a to z koleii ma ścisły związek z poronieniami.
Cześć, dzięki za podpowiedź ale rany, brzmi groźnie. Można temu zaradzić jakoś czy wspomóc lekami?Część dziewczyny może nie w temacie...
Euforia0204
Fanka BB :)
Wow! Dzięki! Możesz po krótce wyjaśnić na czym to polega? Jaki jest koszt badania kariotypów?Część dziewczyny może nie w temacie...
Smaily
Fanka BB :)
Btw. Przy uczuleniu na penicyliny, makrolidy to pierwszy wybór u ciężarnej.@Aurorra Wynik zawsze jest wiarygodny na moment jego zrobienia
To poczekaj do wyniku. Jak beta teraz będzie dodatnia, to nie będzie wątpliwości.
PS. Nie każda kobieta planuje ciążę i się stara w danym momencie o dziecko. A są znacznie bezpieczniejsze antybiotyki niż makrolidy.
Niestety z genami nie da się nic zrobic. Można się starać naturalnie, ronic po drodze wiele razy, aż uda się trafić ten zdrowy zarodek albo zostaje in vitro z diagnostyką preimplantacyjna zarodkow.Cześć, dzięki za podpowiedź ale rany, brzmi groźnie. Można temu zaradzić jakoś czy wspomóc lekami?
Napisałam o tym bo sporo czasu straciliśmy szukając badań, leczenia, a wystarczyło zrobić nasze kariotypy. Nam przez myśl by nie przeszło, że to będzie powód naszej niepłodności, że mamy coś nie tak z kariotypami, w rodzinach nie było chorych dzieci.
Zrobiliśmy za darmo. W Opolu, skąd pochodzę działa ośrodek diagnostyki i leczenia niepłodności i na NFZ zrobili nam masę badań. Po dwóch poronieniach tam u nas przyjmuja. Badanie krwi się robi, które określa czy w układzie chromosomów są jakieś nieprawidłowości.Wow! Dzięki! Możesz po krótce wyjaśnić na czym to polega? Jaki jest koszt badania kariotypów?
wygląda że trafiony zatopiony, że tak powiemDziewczyny 5,2 Beta. Cholera jasna i jak to interpretować?
reklama
Kurczę powiem wam ze to byłby jakiś cud bo pani dr stwierdziła na monitoringu ze jajeczka przestały rosnąć i dała mi ovitrell na ich pęknięcie żeby się znowu cysta nie zrobiła. Dodam jeszcze ze my każda ciąże przez IUI musieliśmy.
Poczekam jeszcze bo może to być zakłamane ze przez ten ovitrell.
Poczekam jeszcze bo może to być zakłamane ze przez ten ovitrell.