Aleksandraan
Fanka BB :)
W poprzedniej ciąży też krwiaki były takie... Że tak powiem płaskie? Zarzucę zdjęcia.Jeśli to jest krwiak, to jakiś już oprozniajacy się, ale może to w ogóle jest cień od czegoś innego. Co do lekarza, to lepiej, że Ci wprost powiedział, że nie chce prowadzić tej ciąży. Nie traktuj tego w ten sposób, że ciąża jest zagrożona i dlatego on nie chce - może uważa, że niepotrzebnie bierzesz acard i duphaston, on by Ci tego nie zlecił i z jednej strony nie chce Ci zapisywac recept na duph, a z drugiej strony boi się powiedzieć, żebys odstawiła, bo jakby były powikłania, to będziesz miała pretensje do niego. A ten dzisiaj był na NFZ, a ten drugi jest prywatny?
On raczej był obrażony, że słucham innego lekarza, bo mówił że skoro lekarz mi kazał brać acard to mam brać, bo jest bez recepty, a na dupka nawet mi wystawił receptę a w trakcie wypisywania jakby z "fochem" kazał kontynuować leczenie u mojego ginekologa.
Dlatego właśnie przestaje wierzyć w NFZ. Na przełomie tygodnia byłam u dwóch ginekologów na NFZ i straciłam wiarę, że kiedyś u mnie w mieście znajdzie się lekarz, który będzie po prostu ludzki. Empatyczny... Moja ginekolog jest prywatna. Bierze 200 zł więc jeszcze nie ma tragedii i przynajmniej zawsze robi pomiary przy usg, wszystko szczegółowo omawia, zleca badania i odpowiednie leki..
Załączam zdjęcia pierwszego krwiaka wykretego dzień po plamieniu i jak to wyglądało po obumarciu ciąży. dlatego się cykam.