reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Jeśli chodzi o antybiotyk, to bym się wstrzymała z jego przyjęciem do @.
Z lekiem wykrztuśnym też bym się wstrzymała.
Zrób sobie inhalacje z mgiełki solankowej Zabłockiej.
I zrób sobie test, nawet 3 dni przed @.

PS. A jest pewność, że choroba jest bakteryjna?

Też bym się wstrzymała i zrobiła test. Chyba, że bardzo źle się czujesz i nie dasz rady bez leków, jednak zdrowie Twoje jest najważniejsze.

Cześć,
Mam dostać okres za 3 dni. Lekarz przepisał mi antybiotyk bo jestem chora. Niby niewielka szansa ze jestem w ciąży, ale jednak się boje brac ten antybiotyk. Robić betę? Jest sens na 3 dni przed terminem?
Bierz antybiotyk normalnie. Substancje z krwi przechodzą do dziecka dopiero w momencie powstania pepowiny to się zmienia. Dlatego też nie stresujemy się że się coś wypilo np nie wiedząc jeszcze o ciaxy. Natura to dobrze pomyślała. Gorączka jest gorsza na początku ciąży więc ważne żebyś się szybko pozbierala.

Dziś wróciłam do pracy, zdalnej na razie ale przynajmniej zajęłam czymś głowę. Po tym wszystkim wróciłam do punktu wyjścia, taka refleksja mnie naszła 😞 mimo wszystko życzę Wam dobrego tygodnia i samych pozytywnych wieści 🙂

Cześć,
Mam dostać okres za 3 dni. Lekarz przepisał mi antybiotyk bo jestem chora. Niby niewielka szansa ze jestem w ciąży, ale jednak się boje brac ten antybiotyk. Robić betę? Jest sens na 3 dni przed terminem?
w zeszłym miesiącu byłam w takiej sytuacji, czekałam z antybiotykiem ile mogłam, upewniłam się że nie ma ciąży i wtedy go wzięłam, jakoś tydzień po przepisaniu mi go. Zrób bete, albo poczekaj te trzy dni, chociaż nie wiem czemu dostałaś, ja miałam zapalenie tchawicy. Już musisz zdecydować czy chcesz poczekać te 3 dni. Czemu dostałaś antybiotyki?

reklama

Błagam. Antybiotyk dostałam na podstawie teleporady bo jak w przychodni usłyszeli ze jestem chora to nie chcieli mnie umówić na wizytę :O

Do góry