reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wiesz co powiem ci że nie mam żadnych objawów wskazujących na endometrioze prócz tych obfitych okresów. Ale tak jak mówię przez dwa dni mam mega krwawienie a potem już tylko plamienia więc myślę że to normalne. A mam wsrod znajomych dziewczyny co mają endometrioze i jak opisywały swoje objawy to aż przykro było słychać. Bóle okresowe nie do opisania, ból przy stosunku, ból przy sikaniu i robieniu kupy, mega bóle krzyżowe. U jednej wyszła endometrioza dopiero jak bezskutecznie starała się 2 lata zajść w ciaze. I właśnie się to u nich nasilalo z czasem jak więcej tych ognisk było.

Cieszę się, że ciebie to nie dotyczy. Naprawdę się cieszę.
Endometrioza to okropny ból. Znam go aż za dobrze. Żyję z nim każdego dnia.
Tak czy inaczej zawsze warto mieć w pamięci fakt, że taka choroba istnieje i szukać pomocy u specjalisty zajmującego się endometrioza. Polecam centra leczenia endometriozy, są i warto z nich korzystać.

reklama
Ja nawet teraz w ciąży nie mogę żyć bez kawy. Piję co prawda jedną słaba dziennie ale muszę ją wypić. Wcześniej potrafiłam trzy siekiery.
Ale też od jakiegoś czasu zmieniłam to że nie piłam jej na pusty żołądek oraz starałam się co najmniej godzinę po posiłku.
Też słyszałam że może pogarszać wchłanianie jakich leków ale nigdy nie zagłębiałem się w temat

To może być złudne patrzenie. Niestety może nie skończyc się na 2 miesiącach. Jeśli chcesz zajść w ciążę to może cię czekać co najmniej 9 miesięcy suplementacji. A co do obfitości @ to poszukalabym przyczyny. Po porodzie wcale nie musi być lepiej. To nie jest normalne by mieć obfite @. Mają być normalne. U mnie obfite i bolesne @ oznaczały endometrioze.
Badali mnie na milion sposobów 🤷 z żelazem za długo się znamy 😂 ostatnio jak lekarka kazała mi brać jeszcze miesiąc od dobrego wyniku to poszybowałam do 280 🤦 szczęście, że przed @ to myślę, że trochę pomogła 😂 jak mam spadki żelaza to nachodzi mnie ochota na tatara i ziemię z doniczki (nie pytajcie 😂) wtedy robię morfologię i patrzę na ile jest problem 🙂 zwykle wyłapuję bardzo szybko

Badali mnie na milion sposobów 🤷 z żelazem za długo się znamy 😂 ostatnio jak lekarka kazała mi brać jeszcze miesiąc od dobrego wyniku to poszybowałam do 280 🤦 szczęście, że przed @ to myślę, że trochę pomogła 😂 jak mam spadki żelaza to nachodzi mnie ochota na tatara i ziemię z doniczki (nie pytajcie 😂) wtedy robię morfologię i patrzę na ile jest problem 🙂 zwykle wyłapuję bardzo szybko

Moim zdaniem to nie jest normalne, by mieć problem z utrzymaniem żelaza w normie. Jednak to moja schiza doszukiwania sie przyczyn.

Moim zdaniem to nie jest normalne, by mieć problem z utrzymaniem żelaza w normie. Jednak to moja schiza doszukiwania sie przyczyn.
Niby nie ale po akcjach które przeszłam, łącznie z badaniem szpiku jestem gotowa uwierzyć, że muszę czasem uzupełnić i już 🙂 Jest cała masa jednostek chorobowych, których jeszcze nie znamy, mutacji genów itp. tabletki pomagają, nie muszę brać na stałe, to nie będę panikować 🙂 żyje tak od 12 lat i jest mi całkiem dobrze

Niby nie ale po akcjach które przeszłam, łącznie z badaniem szpiku jestem gotowa uwierzyć, że muszę czasem uzupełnić i już 🙂 Jest cała masa jednostek chorobowych, których jeszcze nie znamy, mutacji genów itp. tabletki pomagają, nie muszę brać na stałe, to nie będę panikować 🙂 żyje tak od 12 lat i jest mi całkiem dobrze
dziewczyny, tak Was czytam i się zastanawiam czy moje żelazo i ferrytyna jest ok? Lekarz na podstawie tych badan w grudniu (Jerzak ma takie terminy :/ ) dobierze mi odpowiednia dawkę heparyna.
Żelazo mam 80 (norma 37-147) a ferrytyne 47,08 (norma 4,63-204). Co myślicie? Wszystko wydawałoby się w normie.

Btw ja wlasnie mam dni płodne, jestem po biopsji, biorę acard wiec na maxa liczę na ten cykl 🤰🏻

dziewczyny, tak Was czytam i się zastanawiam czy moje żelazo i ferrytyna jest ok? Lekarz na podstawie tych badan w grudniu (Jerzak ma takie terminy :/ ) dobierze mi odpowiednia dawkę heparyna.
Żelazo mam 80 (norma 37-147) a ferrytyne 47,08 (norma 4,63-204). Co myślicie? Wszystko wydawałoby się w normie.

Btw ja wlasnie mam dni płodne, jestem po biopsji, biorę acard wiec na maxa liczę na ten cykl 🤰🏻
Trzymam kciuki! Acard bierzesz z jakiś szzególnych wskazań czy tak profilaktycznie?

Cześć Dziewczyny.

Piszę ku pokrzepieniu [emoji173] Mi szczęśliwe zakończenia innych dawały nadzieję [emoji6]

Dziękuję za rady i wsparcie na wątku [emoji4]

Ciąża na
Clexane
Luteinie
Encortonie
Prolutexie

Jasiu ma już 3 tygodnie. Trzymam kciuki za staraczki [emoji173]
20211105_171612.jpeg

reklama
Cześć Dziewczyny.

Piszę ku pokrzepieniu [emoji173] Mi szczęśliwe zakończenia innych dawały nadzieję [emoji6]

Dziękuję za rady i wsparcie na wątku [emoji4]

Ciąża na
Clexane
Luteinie
Encortonie
Prolutexie

Jasiu ma już 3 tygodnie. Trzymam kciuki za staraczki [emoji173]Zobacz załącznik 1334308

Gratuluje kochana 🥰 to najwspanialsze momenty na forum, niezwykle potrzebne 💖😍 Radości i zdrówka życzę. Cieszcie się soba

Do góry