reklama
Smaily
Fanka BB :)
Ja też robiłam test przed okresem w 25dc. Też był słabo pozytywny, że tylko ja widziałam kreskę. W dniu @ nie było wątpliwości, dwie kreseczki, tylko że miałam plamienie, i to był mega stres.Dzisiaj 25dc, @ na sobotę.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Mam 2 koleżanki po bliźniaczej i obie rodziły SN, jeśli dzieci są 2k2o a w obu przypadkach tak było to czemu nie? Są mniejsze i łatwiej idzie . Ja po 2ch SN beż znieczulenia i w życiu nie wzięłabym cesarki (chyba że w celu ratowania życia dziecku).@marsi89 Ja wogóle porodu bliźniaków sn sobie nie wyobrażam ;p Chyba za bardzo bym się bała, że maluchom może coś się stać. A tak - wyciągną jednego i drugiego z brzucha i od razu się nimi zajmą.
Jezu super! GratulacjeTu chyba lepiej
marsi89
No 2k2o to pewnie że tak. Ja mam prawdopodobnie 1k1o więc raczej ryzykować nie będą. Ja też wolałabym sn ale niestety przy pierwszym porodzie stwierdzili że za wąska miednica, w drugiej ciąży nagle miednica już była ok ale poronilam, choć ja uważam że urodziłam sn bo cała akcja porodowa, skurcze itp. było. I mimo całej tej tragedii uważam że ból w porównaniu z cesarka był 2 na 10Mam 2 koleżanki po bliźniaczej i obie rodziły SN, jeśli dzieci są 2k2o a w obu przypadkach tak było to czemu nie? Są mniejsze i łatwiej idzie . Ja po 2ch SN beż znieczulenia i w życiu nie wzięłabym cesarki (chyba że w celu ratowania życia dziecku).
Stelle
Dziewczyny, czy któraś z Was ma nieprawidłowy kariotyp? U mnie jakaś translokacja na chromosmie 13 i 14, pani genetyk miała głos jakby skazywała mnie na wyrok Mówiła że dziecko może odziedziczyć mój kariotyp i być zdrowe ale będzie problem z rozrodem tak jak u mnie, albo może być ciężko chore Z nerwów mam ochotę zwymiotować... tak bardzo chciałam wierzyć że chociaż kariotypy okażą się prawidłowe
kociara :)
Stelle, dawno sie nie udzielałam ale podczytuje w sumie codziennie.
Ja mam nieprawidłowy kariotyp, translokacje zrownowazona na chromosomie 6 i 7. Mamy 50 % szans na żywe i zdrowe dziecko, 35 % na poronienie i 15 % na dziecko chore. Dowiedziałam sie o tym w maju na telewizycie, płakałam wtedy dużo i nie ogarniałam tego że akurat na mnie trafiło.
Mi genetyk powiedziała że mamy duże szanse i mamy próbować, bo zna inne kobiety którym sie udało.
Teraz podejmujemy starania i liczymy z mężem że trafimy na te właściwe 50 %, bo te pozostałe procenty niestety już nas spotkaly
Nie poddawaj się, mamy trudniejsza droge do przejścia ale wierze że i do nas szczescie sie uśmiechnie
Ja mam nieprawidłowy kariotyp, translokacje zrownowazona na chromosomie 6 i 7. Mamy 50 % szans na żywe i zdrowe dziecko, 35 % na poronienie i 15 % na dziecko chore. Dowiedziałam sie o tym w maju na telewizycie, płakałam wtedy dużo i nie ogarniałam tego że akurat na mnie trafiło.
Mi genetyk powiedziała że mamy duże szanse i mamy próbować, bo zna inne kobiety którym sie udało.
Teraz podejmujemy starania i liczymy z mężem że trafimy na te właściwe 50 %, bo te pozostałe procenty niestety już nas spotkaly
Nie poddawaj się, mamy trudniejsza droge do przejścia ale wierze że i do nas szczescie sie uśmiechnie
Dziewczyny, czy któraś z Was ma nieprawidłowy kariotyp? U mnie jakaś translokacja na chromosmie 13 i 14, pani genetyk miała głos jakby skazywała mnie na wyrok Mówiła że dziecko może odziedziczyć mój kariotyp i być zdrowe ale będzie problem z rozrodem tak jak u mnie, albo może być ciężko chore Z nerwów mam ochotę zwymiotować... tak bardzo chciałam wierzyć że chociaż kariotypy okażą się prawidłowe
Anna 1988
Mi się udało z nieprawidłowym kariotypem za 6 ciąża.Stelle, dawno sie nie udzielałam ale podczytuje w sumie codziennie.
Trzy poronienia zatrzymane i 2 ciążę biochemiczne.
3 tygodnie temu na swiat przyszła Ewa .
Przygotujcie się na długą i ciężka drogę.
Estuś
Moderator
Cześć dziewczyny ! Jest tu ktoś kto poronil dzidzie z triploidia i udalo mu się urodzić zdrowe dziecko? W 12 tyg serduszko przestało bić - badanie kosmowki triploidia . Genetyk powiedział, ze nie jest to choroba dziedziczna i nie trzeba robić katiotypu itd . W czerwcu miałam biochemiczna i staramy się dalej . Ale jakoś zaczynam się martwić . Ginekolog nie widzi narazie żadnego problemu.
reklama
outofthebox
Hej, ja osobiście nie robiłam badań genetycznych płodu, ale okazało się, ze moja koleżanka podobnie do Ciebie poroniła ok 12-13 tygodnia, u niej tez wyszła triplodia i nasze historie były bardzo podobne - tez wcześniej nie było widać wady. Jest teraz w ciazy ze zdrową córką, robiła amnio głównie kierowane wiekiem i stresem po poronieniu. Z tego, co czytałam w badaniach, ciąża z triplodia może zakończyć się właśnie nieco później, niż ciąża z innymi wadami genetycznymi jak monosomie, co tez miałoby tu sens. Pewnego czasu zastanawiałam się, czy u mnie nie było tego samego, ja robiłam tylko NIFTY wiec wykluczone są tylko 3 popularniejsze syndromy. Jedna taka sytuacja nie powinna mieć w ogóle wpływu na kolejną ciąże.Cześć dziewczyny ! Jest tu ktoś kto poronil dzidzie z triploidia i udalo mu się urodzić zdrowe dziecko? W 12 tyg serduszko przestało bić - badanie kosmowki triploidia . Genetyk powiedział, ze nie jest to choroba dziedziczna i nie trzeba robić katiotypu itd . W czerwcu miałam biochemiczna i staramy się dalej . Ale jakoś zaczynam się martwić . Ginekolog nie widzi narazie żadnego problemu.