reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też tak robiłam 🤣 zrób za kilka dni i będzie pewność. A kiedy masz okres dostać?
Widać u mnie brzuch już fest, 10 tydzień a brzuch jak w 5 miesiącu. Staram się ubierać luźniejsze rzeczy ale wydaje się że one jeszcze bardziej podkreślają brzuch. Dziś w przedszkolu nawet od corki koleżanki mama do mnie z tekstem: a ty w ciąży nie jesteś ?masz taki duży brzuszek. Odpowiedziałam że po operacji wyrostka mam taki duży brzuch, to zaraz się zmieszała i poszła.
Chciałabym to ukryć jak najdłużej bo jak coś pójdzie nie tak to potem nie chce słuchać tych pytań 😥

Tez tak miałam. Przed okresem stres że może jednak będę w ciąży, potem załamka bo test negatywny... Ale pamiętaj że każdy kolejny cykl to nowa nadzieja i wreszcie się uda 😊
Ja po poronieniu wróciłam do fajek. Nie paliłam tyle lat a pierwsze co zrobiłam jak wyszłam ze szpitala kazałam mężowi kupić fajki i paliłam jedna za drugą. O boże jak mi te fajki smakowały wtedy. Ale napialilam się przez miesiąc i rzuciłam to zaś w cholerę
rozumiem Twoje obawy, ja na pewno się szybko nie pochwalę jak już się uda... Okres mam mieć w sobotę

reklama
Oj widzę że nie tylko ja mam słabsze dni. Liczyłam że w tym lub następnym cyklu będę mogła się starać (musimy podchodzić do IUI), ale wyszło ze mam torbiel i muszę brac tabletki antykoncepcyjne :( I to nie wiadomo jak długo. Serce pęka na każda kolejna porażkę.

Oj widzę że nie tylko ja mam słabsze dni. Liczyłam że w tym lub następnym cyklu będę mogła się starać (musimy podchodzić do IUI), ale wyszło ze mam torbiel i muszę brac tabletki antykoncepcyjne :( I to nie wiadomo jak długo. Serce pęka na każda kolejna porażkę.
U, torbiel. Oby szybko było ok i zakończyło się owocnie [emoji123]

Dasz radę, w końcu będzie sukces... Każdy ma słabsze dni, grunt to myśleć pozytywnie i nie tracić nadziei! Nastawienie potrafi wiele zdziałać. Trzymam za Ciebie kciuki!

Właśnie odebrałam wyniki homocysteina + kwas foliowy + B12. Wszystko wyglada w normie choć … (diabeł tkwi w szczegółach) homocysteina jest na najniższej granicy.
Tak wiec:
Homocysteina - 4,54 (norma od 4,44 - 13,56)
Kwas foliowy - 14,41 (norma od 3,10 - 20,5)
B12 - 603,29 (norma 187 - 883).

Wszyscy się rozpisują nt podwyższonej homocysteina, a nigdzie nie jest napisane czy za niska tez sprzyja problemom z płodnością lub utrzymaniem ciąży?

Ból przy drugiej cesarce jest z reguły większy niż przy 1 i to bez znaczenia ma tu czu CC jest po roku czy po 3 latach. Boli jak cholera....

Bliźniaki jeśli są dobrze ułożone to spokojnie można rodzic naturalnie ;) chyba zr są inne wskazania do cc. Chociaż niestety u nas dużo lekarzy nie chce się podejmować porodów sn u bliźniaków i z automatu robią kobiecie cc. U mnie najbliższe miejsce gdzie pozwalają na poród SN przy bliźniakach to chyba Gliwice, jakie 70km ode mnie
Ah ta przeklęta cesarka. Jedni chcą ją na życzenie a te co pragną siłami natury rodzić to nie mogą.
Nie no u mnie tylko i wyłącznie cesarka. Już po poronieniu w szpitalu mówili mi że ze względu na ten mój rozcięty na pół brzuch po wyrostku kolejną ciążę bezpieczniej będzie rozwiązac przez CC.
A teraz bliźniaki...jakby były w osobnych workach to może ale póki co są lekarz widzi że są jednokosmowkowa i jednoowodniowe więc w 35 najpóźniej robimy cc. Nie wiem jakie by tu musiałaby być przesłanki żeby urodzić naturalnie...chyba nie ma takich. Chyba że jednak okazałoby się na prenatalnych że są w dwóch workach (bo laski na necie pisza ze tylko 1% jest że są w jednym worku i dopiero w 5 miesiącu niekiedy wychldzi że jednak są dwa worki więc jest nadzieja ). Wtedy porób byłby w 36 tyg. I już siłami natury realniejsze by to było.
Ze Śląska jesteś? Ja też😁
Ja u siebie w mieście raczej rodzic nie będę jakby faktycznie wyszła ta ciąża jednokosmowkowa jednoowodniowa. Musiałabym rodzić w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci (tak podejrzewam). U nas na Śląsku to Bytom, ruda śląska albo Katowice. Wszędzie mam daleko ale przecież będę tam tylko chwilę.

@marsi89 Ja wogóle porodu bliźniaków sn sobie nie wyobrażam ;p Chyba za bardzo bym się bała, że maluchom może coś się stać. A tak - wyciągną jednego i drugiego z brzucha i od razu się nimi zajmą.

reklama
Rany dziewczyny, nie wytrzymałam i takiego popoludniowego sikanca zrobiłam rozcieńczonego kawą i ta kreska jest dużo bardziej widoczna niż wczoraj. Nie wiem czy na zdjęciu cokolwiek zobaczycie ale na żywo nie ma wątpliwości, mąż od razu wyłapał😍😍😍

Załączniki

• 86f7abf2-d8f4-41c1-88a2-8344325fbc48.jpg
    86f7abf2-d8f4-41c1-88a2-8344325fbc48.jpg
    33,4 KB · Wyświetleń: 102
Do góry