reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tu chyba lepiej

Załączniki

• a7d796dc-20ae-4cb2-91b4-cf556ae35827.jpg
    a7d796dc-20ae-4cb2-91b4-cf556ae35827.jpg
    47,7 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Właśnie odebrałam wyniki homocysteina + kwas foliowy + B12. Wszystko wyglada w normie choć … (diabeł tkwi w szczegółach) homocysteina jest na najniższej granicy.
Tak wiec:
Homocysteina - 4,54 (norma od 4,44 - 13,56)
Kwas foliowy - 14,41 (norma od 3,10 - 20,5)
B12 - 603,29 (norma 187 - 883).

Wszyscy się rozpisują nt podwyższonej homocysteina, a nigdzie nie jest napisane czy za niska tez sprzyja problemom z płodnością lub utrzymaniem ciąży?

Za bardzo rozkminiasz ;) Świetna homocysteina. A bierzesz jakis suplement z kwasem foliowym, czy odstawiłas po poronieniu? Ja miałam w ciąży homocysteine niższa niż 4 i lekarz był zadowolony (bo nie chciał mi dawać heparyny ze względu na krwiak)

reklama
@marsi89 Ja wogóle porodu bliźniaków sn sobie nie wyobrażam ;p Chyba za bardzo bym się bała, że maluchom może coś się stać. A tak - wyciągną jednego i drugiego z brzucha i od razu się nimi zajmą.
No ja też słyszałam że lekarz musi mieć fest umiejętności bo jak coś pójdzie nie tak to może być nieciekawie więc bezpieczniej CC
Rany dziewczyny, nie wytrzymałam i takiego popoludniowego sikanca zrobiłam rozcieńczonego kawą i ta kreska jest dużo bardziej widoczna niż wczoraj. Nie wiem czy na zdjęciu cokolwiek zobaczycie ale na żywo nie ma wątpliwości, mąż od razu wyłapał😍😍
Ja też widzę kreskę. Na tym bardziej, na tym następnym w ogóle nie widzę. Ja też miałam słaba kreske przed okresem.
W załączniku posyłam mój pierwszy test robiony bodajże w 24 DC, owu była prawdopodobnie w 11 albo 12 DC
i gratulacje kochana 🥰

Załączniki

• IMG_20210814_070839.jpg
    IMG_20210814_070839.jpg
    793,3 KB · Wyświetleń: 71
Do góry