reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie dziewczyny..jestem po zabiegu łyżeczkowania, poronienie zatrzymane 8tc. Powinnam zgłosić się na usg kontrolne, tylko pytanie kiedy:
1. Wg wypisu szpitalnego - po 2 tygodniach
2. Wg ginekolog na konsultacji telefonicznej - po pierwszym okresie.
Jak to było u was, jakie były zalecenia?
I jeszcze jedno pytanie dziś ginekolog powiedział że badania zespołu antyfosfolipidowego trzeba zrobić 12 tyg po poronieniu..Wg strony laboratorium badań najlepiej do 6 tyg po poronieniu.. rozbieżności w każdej materii..będę wdzięczna za wasze wskazówki, pozdrawiam !

Witajcie dziewczyny..jestem po zabiegu łyżeczkowania, poronienie zatrzymane 8tc. Powinnam zgłosić się na usg kontrolne, tylko pytanie kiedy:
I jeszcze jedno pytanie dziś ginekolog powiedział że badania zespołu antyfosfolipidowego trzeba zrobić 12 tyg po poronieniu..Wg strony laboratorium badań najlepiej do 6 tyg po poronieniu.. rozbieżności w każdej materii..będę wdzięczna za wasze wskazówki, pozdrawiam !
Przykro mi 😥
Co do badań nie pomogę a co do wizyty ja miałam zgłosić się na kontrolę po miesiącu od łyżeczkowania. Aktualnie byłam przed okresem

U mnie zalecenie było, że po @. Ale że długo nie przychodziła, to byłam po ok 5 tygodniach.
Zespół - do 6 tygodni najlepiej zrobić. bo może uaktywniać się tylko w ciąży,

Ja poszłam na wizytę tak jak mój lekarz mi mówił, czyli po pierwszej miesiączce. A co do badań to DO 12tyg od poronienia. Im szybciej tym lepiej.

przykro mi 💔ja aktualnie czekam na poronienie 💔na jakiej podstawie miałaś zlecone te badanie ?może ja też zrobię i dowiem się czemu moja dzidzia nie żyje

Jestem na siebie zła i załamana jednocześnie. Żałuję, że robiłam te testy. Czuje się okresowo i właśnie przy podcieraniu zobaczylam różowy śluz, więc pewnie @ za rogiem, zrobiłam test zupełnie innej firmy i pozytywny, a ja pewnie wyłapałam biochemiczną 😢😢

reklama
przykro mi 💔ja aktualnie czekam na poronienie 💔na jakiej podstawie miałaś zlecone te badanie ?może ja też zrobię i dowiem się czemu moja dzidzia nie żyje
Bardzo mi przykro.. wiem co czujesz... póki co mam skierowanie do hematologa w tej kwestii.. zalecenie ginekolog ze szukając przyczyn warto zbadać właśnie zespół tym bardziej że mam hashimoto A to lubi iść w parze..mam za sobą jedna szczęśliwie donoszona ciążę i jedno poronienie więc trudno o skierowanie na głębszą diagnostykę.. Ale.. tu jednak chodzi o emocje, nie umiem tak poprostu czekać mam wrażenie że straciłam dziecko i nic z tym nie robię...Nie rozumiem tylko skąd rozbieżność dziś Pani ginekolog wyraźnie powtórzyła dwa razy że po 12 tyg.. dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie wskazówki ❤

Do góry