reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witajcie dziewczyny..jestem po zabiegu łyżeczkowania, poronienie zatrzymane 8tc. Powinnam zgłosić się na usg kontrolne, tylko pytanie kiedy:
1. Wg wypisu szpitalnego - po 2 tygodniach
2. Wg ginekolog na konsultacji telefonicznej - po pierwszym okresie.
Jak to było u was, jakie były zalecenia?
I jeszcze jedno pytanie dziś ginekolog powiedział że badania zespołu antyfosfolipidowego trzeba zrobić 12 tyg po poronieniu..Wg strony laboratorium badań najlepiej do 6 tyg po poronieniu.. rozbieżności w każdej materii..będę wdzięczna za wasze wskazówki, pozdrawiam !

Witajcie dziewczyny..jestem po zabiegu łyżeczkowania, poronienie zatrzymane 8tc. Powinnam zgłosić się na usg kontrolne, tylko pytanie kiedy:
I jeszcze jedno pytanie dziś ginekolog powiedział że badania zespołu antyfosfolipidowego trzeba zrobić 12 tyg po poronieniu..Wg strony laboratorium badań najlepiej do 6 tyg po poronieniu.. rozbieżności w każdej materii..będę wdzięczna za wasze wskazówki, pozdrawiam !
Przykro mi 😥
Co do badań nie pomogę a co do wizyty ja miałam zgłosić się na kontrolę po miesiącu od łyżeczkowania. Aktualnie byłam przed okresem

U mnie zalecenie było, że po @. Ale że długo nie przychodziła, to byłam po ok 5 tygodniach.
Zespół - do 6 tygodni najlepiej zrobić. bo może uaktywniać się tylko w ciąży,

Ja poszłam na wizytę tak jak mój lekarz mi mówił, czyli po pierwszej miesiączce. A co do badań to DO 12tyg od poronienia. Im szybciej tym lepiej.

przykro mi 💔ja aktualnie czekam na poronienie 💔na jakiej podstawie miałaś zlecone te badanie ?może ja też zrobię i dowiem się czemu moja dzidzia nie żyje

Jestem na siebie zła i załamana jednocześnie. Żałuję, że robiłam te testy. Czuje się okresowo i właśnie przy podcieraniu zobaczylam różowy śluz, więc pewnie @ za rogiem, zrobiłam test zupełnie innej firmy i pozytywny, a ja pewnie wyłapałam biochemiczną 😢😢

reklama
przykro mi 💔ja aktualnie czekam na poronienie 💔na jakiej podstawie miałaś zlecone te badanie ?może ja też zrobię i dowiem się czemu moja dzidzia nie żyje
Bardzo mi przykro.. wiem co czujesz... póki co mam skierowanie do hematologa w tej kwestii.. zalecenie ginekolog ze szukając przyczyn warto zbadać właśnie zespół tym bardziej że mam hashimoto A to lubi iść w parze..mam za sobą jedna szczęśliwie donoszona ciążę i jedno poronienie więc trudno o skierowanie na głębszą diagnostykę.. Ale.. tu jednak chodzi o emocje, nie umiem tak poprostu czekać mam wrażenie że straciłam dziecko i nic z tym nie robię...Nie rozumiem tylko skąd rozbieżność dziś Pani ginekolog wyraźnie powtórzyła dwa razy że po 12 tyg.. dziekuje Wam dziewczyny za wszystkie wskazówki ❤

Do góry