reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja zasnęłam i urodziłam na łóżku, widzialam jego rączkę, ale pielęgniarka zapytała się czy chcę się z nim jeszcze pożegnać a ja odmówiłam. Może tak jak mówisz zobaczyłam tylko rączkę, a jak bym go zobaczyła całego to może nie byłabym w stanie tak spokojnie podejść do tej sytuacji. Poza tym mam wrażenie jakby mnie to nie dotyczyło, jakby to się nigdy nie wydarzyło. Dziwne to wszystko... Mam nadzieję że uda mi się niedługo zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko.
Caly czas miałabyś ten obraz przed oczami. Ja też na początku wypieralam to, nie wierzyłam że mogło mnie spotkać coś takiego, myślałam że to zły sen. Budziłam się i myślalam że dalej jestem w ciąży.
Pewnie, że uda ci się niedługo zajść w ciążę i choć trochę ukoi to twój ból

reklama
Dzięki Dziewczyny za to ogromne wsparcie jakie od Was dostałam. Jesteście cudowne ♥️♥️♥️
Mam do Was pytanie, czy zaczęła się Wam laktacja po porodzie? Dostałam leki na wstrzymanie wzięłam pierwszą dawkę obudziłam się i boli mniej dół brzucha, głowa, jest mi niedobrze, też tak miałyście? To przejdzie czy mam poprosić o zmianę leków?

Dzięki Dziewczyny za to ogromne wsparcie jakie od Was dostałam. Jesteście cudowne ♥️♥️♥️
Mam do Was pytanie, czy zaczęła się Wam laktacja po porodzie? Dostałam leki na wstrzymanie wzięłam pierwszą dawkę obudziłam się i boli mniej dół brzucha, głowa, jest mi niedobrze, też tak miałyście? To przejdzie czy mam poprosić o zmianę leków?
A jaki lek dostałaś? Ja biomergon 2 razy dziennie i przyznam że nie czułam się przy nim najlepiej- on niestety daje taki skutki uboczne. Było mi niedobrze, mialam zawroty głowy itp. Ale tych lekow na zahamowanie nie ma jakos bardzo dużo, wiec uznałam ze juz sie przemęczę. Jak Ci będzie to bardzo dawało w kość to zapytaj lekarza.

Cześć dziewczyny nigdy nie myślałam że będę na takim wątku. W środę byłam u lekarza na wizycie kontrolnej gdzie dowiedziałam się że ciąża się zatrzymała w 6+5 aktualnie czekam na samoistne poronienie nie ukrywam że bardzo się tego boję jutro będzie 9 tydzień . Zaszłam dzięki in vitro ponieważ przeszłam już 3 ciążę pozamaciczne I nie mam jajowodow .Jeżeli nie dostanę krwawienia do środy to jadę na usg sama nie wiem czego lekarz będzie szukać. Bije się z myślami czy zostać jeszcze w domu czy jechać do szpitala napewno podjęłam decyzję że chce zbadać zarodek.

Możesz dostać diostinex, ale szczerze substancja czynna jest ta sama, więc i skutki uboczne podobne.
Mi się udało jakoś bez leków. Ale piłam szalwie apteczną z 3-4razy dziennie (w smaku paskudne) plus nie dotykałam biustu, spałam w jednym staniku itp.
Ale to opcja na własne ryzyko (przy nawale i zastojach to bez leków raczej ciezko), receptę miałam ze szpitala I od swojej ginekolog, ale ulotka mnie przeraziła i nie wzięłam😬
byłam wtedy w kiepskim stanie psychicznym a musiałam zajmować się starszym dzieckiem.

Tak mi też laktacja ruszyła i to pełna parą. Z pierwsza córka potrzebowałam laktatora żeby ją rozkręcić a tu nic a leciało ostro. Dostałam bromergon, jakoś tak, 2 razy dziennie. Strasznie źle się czułam po nim. Lekarz kazał do pół godziny po tabletce leżeć. Bylo mi niedobrze, kręciło mi się w głowie ale po tygodniu laktacja ustapila i odstawilam go

Cześć dziewczyny nigdy nie myślałam że będę na takim wątku. W środę byłam u lekarza na wizycie kontrolnej gdzie dowiedziałam się że ciąża się zatrzymała w 6+5 aktualnie czekam na samoistne poronienie nie ukrywam że bardzo się tego boję jutro będzie 9 tydzień . Zaszłam dzięki in vitro ponieważ przeszłam już 3 ciążę pozamaciczne I nie mam jajowodow .Jeżeli nie dostanę krwawienia do środy to jadę na usg sama nie wiem czego lekarz będzie szukać. Bije się z myślami czy zostać jeszcze w domu czy jechać do szpitala napewno podjęłam decyzję że chce zbadać zarodek.
Bardzo mi przykro ze musiałaś tyle przejść :( na pewno zbadanie zarodka jest dobrym pomysłem, jeżeli będzie to możliwe. Trzymaj się!

A jaki lek dostałaś? Ja biomergon 2 razy dziennie i przyznam że nie czułam się przy nim najlepiej- on niestety daje taki skutki uboczne. Było mi niedobrze, mialam zawroty głowy itp. Ale tych lekow na zahamowanie nie ma jakos bardzo dużo, wiec uznałam ze juz sie przemęczę. Jak Ci będzie to bardzo dawało w kość to zapytaj lekarza.

Dostałam to samo... Nie wzięłam kolejnej dawki. To nie ma sensu, nie dam rady przez dwa tygodnie się tak męczyć...

Musisz się zastanowić co jest dla Ciebie najlepsze. Jeśli już nie dajesz rady czekać, albo Twoim zdaniem trwa to za długo to jedź do szpitala. Teraz Ty i Twoje zdrowie i odczucia są najważniejsze. Zaufaj sobie i swojej intuicji. Skontaktuj się z innym lekarzem czy czekanie jeszcze dłużej jest dla Ciebie bezpieczne.

reklama
Ja brałam bromergon na obnizenie prolaktyny przed ciąża i to był kosmos. Miałam brać 1 tabletkę na noc i 0.5 tabletki rano. Wzięłam pierwsza godzinę przed snem i efekt był taki że nie mogłam zasnac bo mialam takibhelikopter w głowie. Rano o 5 wstałam do pracy i dalej mnie trzymało. Nie byłam w stanie umyć zębów, musiałam się położyć na podłodze w łazience. Horror. Bałam się jak dojadę do pracy ale na szczęście przeszlo.
Na zatrzymanie laktacji mozesz pić szalwie, a z lekarzem pogadaj o zmianie leków. Jest jeszcze diostinex czy jakoś tak, dawka o wiele mniejsza i ma mniej skutków ubocznych z tego co tu się dowiedzialam

Do góry