S
Szka
Gość
ona mówiła, że w trakcie i że mam wziąć, jak zacznę krwawić to mam przestać brać.Ale to masz go wziąć dzisiaj? Czy za kilka dni? Bo zrozumiałam, że jesteś przed owulacją.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ona mówiła, że w trakcie i że mam wziąć, jak zacznę krwawić to mam przestać brać.Ale to masz go wziąć dzisiaj? Czy za kilka dni? Bo zrozumiałam, że jesteś przed owulacją.
Dziewczyny, tydzień temu we wtorek miałam laparoskopię. Dziś mam urodziny, fizycznie czuje się już Ok, myślicie ze mogę sobie pozwolić na lampkę czerwonego wina ? w prawdzie nie mam czego opijać, ale ... No napiłabym się
Nie, zupełnie nic. Wczoraj w ciągu dnia łyknelam ibuprom, bo mnie bolała głowa, a dziś tylko suple - magnez i wit D z ranaA bierzesz jakieś leki w związku z zabiegiem? Jakiś antybiotyk? Jeśli nie, dobrze się czujesz, to myślę że lampka wina Ci nie zaszkodzi
Tak to muszą być jednojajowi to tak jak bracia Mroczki z m jak miłości. Niby jednojajowi ale każdy umie ich odroznic bo jeden profesorek a drugi chuliganWiesz co to jest ciekawe pytanie xd Moja mama zawsze mówiła, ze moi bracia to bliźniaki dwujajowe… Przekopałam ostatnio cała dokumentację, jaką miała i nigdzie nie jest napisane, jakiego rodzaju to była ciąża. Pytanie dlaczego szperalam w dokumentacji… bylam na USG swojej ciazy z mężem i pojawił się temat moich braci, maz powiedział, ze są identyczni i ich myli, ja dodałam, ze są bardzo podobni, ale ja nigdy nie miałam problemu z odróżnieniem, bo są dwujajowi. Pani ginekolog zaśmiała się i powiedziała, ze to na 100% niemozliwe, jeśli są bardzo podobni, to są to bliźniaki jednojajowe. Więc na najbliższym spotkaniu z mamą przekazałam jej info, ze myliła się 20-parę lat Co ciekawe bez testów genetycznych nie da się tego sprawdzić. A wizytka o 11:30, z tym ze zawsze muszę sporo czekac, wiec pewnie ok 13 wyjdę Będę czekac na info od Ciebie z wielką niecierpliwością
Ja nie byłam ale chciałam iść jakbym nie zaszła, ale akurat zaszła w ciążę. Też mnie to ciekawi. I też kiedyś dziewczyn pytałam. Ponoć idzie się mniej więcej km jest owulacja kilka razy, a ceny to roznie.Dziewczyny, a byłyście na monitoringu owulacji? Jak to kosztowo wygląda? Za każdą wizytę kasują tak jak za normalną? zafascynowałam się teraz.
Ja za każdym razem jak zajdę w ciążę to wtedy kiedy zaczynam brać wszystkie suple po bożemu (D3, Olejek z wiesiołka, omega 3, mama dha premium), ale zastanawiam się czy następnym razem właśnie nie pójść na jakiś monitoring, bo jestem ciekawa którego dnia ta owulacja rzeczywiście jest i czy pokrywa się to z pomiarami temperatury i testami owu.
A to pij śmialo, na zdrowieNie, zupełnie nic. Wczoraj w ciągu dnia łyknelam ibuprom, bo mnie bolała głowa, a dziś tylko suple - magnez i wit D z rana
Oczywiście! Chyba że masz antybiotyk to wtedy raczej nie. Ja tez z mężem po powrocie ze szpitala sączyliśmy "trunek na frasunek". Szybko położyliśmy corkę spać i oglądaliśmy jakąś płytką komedie z winkiem. Oj, musieliśmy odreagować.Dziewczyny, tydzień temu we wtorek miałam laparoskopię. Dziś mam urodziny, fizycznie czuje się już Ok, myślicie ze mogę sobie pozwolić na lampkę czerwonego wina ? w prawdzie nie mam czego opijać, ale ... No napiłabym się
Ale czekaj, że jak? Miałaś owu 2 tygodnie temu i teraz znowu masz?Hej Dziewczyny, właśnie jestem po wizycie. Dzisiaj powinnam dostać okres, ale Pani doktor powiedziała że jestem w trakcie owulacji z lewego jajnika, dwa tygodnie temu bolal mnie prawy, więc prawdopodobnie była owulacja z prawego. Mam od dzisiaj brac dupashon 2 razy dziennie. Nie zapytałam czy musze się zabezpieczać przez ten czas. Myślałam że dzisiaj okres dostane, a sie okazuje że jestem w trakcie owulacji. Macica czysta, wszystko ładnie pięknie
Dziękuję. Ale jestem przerażona, już czarne scenariusze układamMarsi, to niesamowite! Gratuluję!!
Będzie dobrze, trzymam kciuki [emoji110][emoji3508]Dziękuję. Ale jestem przerażona, już czarne scenariusze układam