reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A bierzesz jakieś leki w związku z zabiegiem? Jakiś antybiotyk? Jeśli nie, dobrze się czujesz, to myślę że lampka wina Ci nie zaszkodzi 😀 😘
Dziewczyny, tydzień temu we wtorek miałam laparoskopię. Dziś mam urodziny, fizycznie czuje się już Ok, myślicie ze mogę sobie pozwolić na lampkę czerwonego wina ? 🥺 w prawdzie nie mam czego opijać, ale ... No napiłabym się 🤷‍♀️

Dziewczyny, a byłyście na monitoringu owulacji? Jak to kosztowo wygląda? Za każdą wizytę kasują tak jak za normalną? :D zafascynowałam się teraz.
Ja za każdym razem jak zajdę w ciążę to wtedy kiedy zaczynam brać wszystkie suple po bożemu (D3, Olejek z wiesiołka, omega 3, mama dha premium), ale zastanawiam się czy następnym razem właśnie nie pójść na jakiś monitoring, bo jestem ciekawa którego dnia ta owulacja rzeczywiście jest i czy pokrywa się to z pomiarami temperatury i testami owu.

Wiesz co to jest ciekawe pytanie xd Moja mama zawsze mówiła, ze moi bracia to bliźniaki dwujajowe… Przekopałam ostatnio cała dokumentację, jaką miała i nigdzie nie jest napisane, jakiego rodzaju to była ciąża. Pytanie dlaczego szperalam w dokumentacji… bylam na USG swojej ciazy z mężem i pojawił się temat moich braci, maz powiedział, ze są identyczni i ich myli, ja dodałam, ze są bardzo podobni, ale ja nigdy nie miałam problemu z odróżnieniem, bo są dwujajowi. Pani ginekolog zaśmiała się i powiedziała, ze to na 100% niemozliwe, jeśli są bardzo podobni, to są to bliźniaki jednojajowe. Więc na najbliższym spotkaniu z mamą przekazałam jej info, ze myliła się 20-parę lat :D Co ciekawe bez testów genetycznych nie da się tego sprawdzić. A wizytka o 11:30, z tym ze zawsze muszę sporo czekac, wiec pewnie ok 13 wyjdę:) Będę czekac na info od Ciebie z wielką niecierpliwością :)
Tak to muszą być jednojajowi😁 to tak jak bracia Mroczki z m jak miłości. Niby jednojajowi ale każdy umie ich odroznic bo jeden profesorek a drugi chuligan 🤭🤣
Ojej najgorzej z tym czekaniem, ja mniej więcej wchodzę punktualnie, po mnie zawsze jest kolejka bo ja duzo gadam. I także czekam na info od ciebie

Dziewczyny, a byłyście na monitoringu owulacji? Jak to kosztowo wygląda? Za każdą wizytę kasują tak jak za normalną? :D zafascynowałam się teraz.
Ja za każdym razem jak zajdę w ciążę to wtedy kiedy zaczynam brać wszystkie suple po bożemu (D3, Olejek z wiesiołka, omega 3, mama dha premium), ale zastanawiam się czy następnym razem właśnie nie pójść na jakiś monitoring, bo jestem ciekawa którego dnia ta owulacja rzeczywiście jest i czy pokrywa się to z pomiarami temperatury i testami owu.
Ja nie byłam ale chciałam iść jakbym nie zaszła, ale akurat zaszła w ciążę. Też mnie to ciekawi. I też kiedyś dziewczyn pytałam. Ponoć idzie się mniej więcej km jest owulacja kilka razy, a ceny to roznie.
Nie, zupełnie nic. Wczoraj w ciągu dnia łyknelam ibuprom, bo mnie bolała głowa, a dziś tylko suple - magnez i wit D z rana :)
A to pij śmialo, na zdrowie

Dziewczyny, tydzień temu we wtorek miałam laparoskopię. Dziś mam urodziny, fizycznie czuje się już Ok, myślicie ze mogę sobie pozwolić na lampkę czerwonego wina ? 🥺 w prawdzie nie mam czego opijać, ale ... No napiłabym się 🤷‍♀️
Oczywiście! Chyba że masz antybiotyk to wtedy raczej nie. Ja tez z mężem po powrocie ze szpitala sączyliśmy "trunek na frasunek". Szybko położyliśmy corkę spać i oglądaliśmy jakąś płytką komedie z winkiem. Oj, musieliśmy odreagować.

Hej Dziewczyny, właśnie jestem po wizycie. Dzisiaj powinnam dostać okres, ale Pani doktor powiedziała że jestem w trakcie owulacji z lewego jajnika, dwa tygodnie temu bolal mnie prawy, więc prawdopodobnie była owulacja z prawego. Mam od dzisiaj brac dupashon 2 razy dziennie. Nie zapytałam czy musze się zabezpieczać przez ten czas. Myślałam że dzisiaj okres dostane, a sie okazuje że jestem w trakcie owulacji. Macica czysta, wszystko ładnie pięknie 😀
Ale czekaj, że jak? :D Miałaś owu 2 tygodnie temu i teraz znowu masz?

reklama
Do góry