reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Może owulacja, też pęka czasem małe naczynko, zakrwawi i zrobi beżowe plamienie. Ale to dopiero zweryfikuje się jak dostaniesz okres...
owulacje miałam 23-24, nie była potwierdzona u lekarza, ale objawy były, testy wtedy też robiłam. Teraz nie mam bólów owulacyjnych. Rękę daje sobie obciąć że to nie to

U mnie takie brązowe plamienia były oznaką niedomogi lutealnej.
Tylko w jednej z 3 ciąż zaobserwowałam plamienie implantacyjne - byłam pewna, że zaczyna się @. Było to jednorazowe czerwonobrunatne plamienie/krwawienie. Nie było tego dużo.

Niska miałaś te betę, dobrze że wcześnie zareagowałas i nie skończyło się gorzej. Wiem, że jesteś przeorana tym doświadczeniem, musisz odpocząć, dojść do siebie, nadzieja wróci. Które to Twoja ciąża była?
Moja druga ciąża. Pierwsza zakończyła się poronieniem w szpitalu - dali mi środki poronne. Po tamtym czasie minęło 1,5 roku i teraz znowu to .. ehhh, nie wiem ile po laparo można się starać? Muszę coś poczytać, bo jestem zielona. Doktor powiedział, ze do roku, co jest dl mnie zupełnie niezrozumiałe. Nie byłam wstanie nawet drążyć, dopytywać.. No cóż, jakoś to będzie ✊

@Tymczasowa28 Ty się ciesz, że udało Ci się uniknąć tego leku! Moim zdaniem laparaskopia jest mniej szkodliwa niż zastosowanie metotreksatu. Jak chcesz, to sobie zerknij w skutki uboczne... Do tego wyeliminowałoby to Ciebie na min. 6 m-cy ze starań. A teraz musisz dojść do siebie - głównie psychicznie. To całe szczęście. że przy tak niedużej becie znaleźli ten pęcherzyk.
I tak usłyszałam od doktora, ze mam się wstrzymać nawet do roku ze staraniami. To brzmi jak jakiś śmieszny żart. Planuje porobić badania - zespół antyfosfolipidowy, oznaczyć kwas foliowy i homocysteine. Poza tym będę chodzić na monitoring i sprawdzać proga, bo w tej ciąży wynosił jedynie 11.. kolejno mąż się przebada nooo i zobaczymy co dalej 🤷‍♀️

Czekać rok że staraniami ? To już jakaś archaiczna informacja :(
Nie załamuj się Kochana. Ja też jestem po CP, z tym że u mnie szczęśliwie oczyscilam się sama a moja beta gdy wszystko się zaczęło wynosiła 420, był pęcherzyk w jajowodzie 1.5 cm. Potem zrobiłam drożność jajowodów, oba okazały się drożne. Mam nadzieję że u Ciebie też będą drożne. Moja gin mówiła wtedy że możemy od razu się starać ( ale to dlatego że oczyscilam się sama).
Rozumiem jak się czujesz, niby CP zdarza się statystycznie rzadko a jednak tyle z nas tego doświadczyło :(

Jak już zbierzesz siły to zrób drożność, warto zobaczyć czy nie porobiły się jakieś zrosty

Czekać rok że staraniami ? To już jakaś archaiczna informacja :(
Nie załamuj się Kochana. Ja też jestem po CP, z tym że u mnie szczęśliwie oczyscilam się sama a moja beta gdy wszystko się zaczęło wynosiła 420, był pęcherzyk w jajowodzie 1.5 cm. Potem zrobiłam drożność jajowodów, oba okazały się drożne. Mam nadzieję że u Ciebie też będą drożne. Moja gin mówiła wtedy że możemy od razu się starać ( ale to dlatego że oczyscilam się sama).
Rozumiem jak się czujesz, niby CP zdarza się statystycznie rzadko a jednak tyle z nas tego doświadczyło :(

Jak już zbierzesz siły to zrób drożność, warto zobaczyć czy nie porobiły się jakieś zrosty
Lyknelam jak pelikan, ale po chwili zaczęłam się zastanawiać .. aż rok ...?? Hmm.. ile Twoim/ Waszym zdaniem należy się wstrzymać? Ja będę pytać swojej gin w środę i zobaczymy co powie

współczuje również Twojej straty 💔Szybko się pozbierałas do kupy?

Lyknelam jak pelikan, ale po chwili zaczęłam się zastanawiać .. aż rok ...?? Hmm.. ile Twoim/ Waszym zdaniem należy się wstrzymać? Ja będę pytać swojej gin w środę i zobaczymy co powie

Ja co prawda nie miałam laparoskopii a po prostu cesarkę i na początku tez mi mówili o bardzo odległych terminach na kolejne starania, ale po badaniu po pologu i ocenie mojej blizny (ktore się rewelacyjnie zagoila) powiedzieli mi że po 9 miesiącach to już na spokojnie mogę się starać, a jednak cesarka to jest duża operacja w porównaniu do laparoskopii... na pewno musisz się dopytać lekarza, ale myślę że jest duża szansa, że dostaniesz zielone światło wcześniej. Ogolnie na same wyniki się trochę czeka. Ja badanie w kierunku trombofilii mogłam zrobic dopiero po 3 miesiącach bo miałam przetaczana krew a na wyniki czekałam miesiąc. Wiec ogolnie u mnie ten proces diagnostyczny dość długo trwał.
Dopytasz na spokojnie i pewnie wszystko się wyjasni ;*

Moja siostra miała ciążę pozamaciczną, pękł jajowód plus krwotok wewnętrzny. Operacja na cito ratująca życie. Miała utratę krwi dobrze ponad litr, dostała ze dwie jednostki. Operacja była poważna. Jeszcze trochę i byłoby po niej. Mówi, że tak silnego bólu jak wtedy nigdy nie czuła. Po zabiegu z miesiąc dochodziła do siebie. Miała kiepskie wyniki krwi.
Bardzo szybko dostała okres. U niej hsg było priorytetem. Bała się powtórki. Ten "cerowany" jajowód ma niedrożny. Miała odczekać 6 cykli. Tak zrobiła, musiała psychicznie odpocząć. Potem chodziła na monitoring, żeby czatować na owulacje z konkretnej strony. Zaszła w pierwszym cyklu. Z ciąża wszystko było ok. Ma 3,5letniego synka😁

reklama
Powiedzcie mi Dziweczyny, wczoraj pojawiło się plamienie jak kawa z mlekiem, ale w sumie tylko jedna plama, bardziej plamka, przez chwilę bolal brzuch, dzisiaj już czysto. Szczerze przyznam, że okres nigdy mi się nie zaczyna takim plamieniem. To był 25dc. I tak się zastanawiam czy to mogło być to słynne plamienie🙈🤨 cykle mam 28-30, stwierdziłam wczoraj że może okres, bo po tym zabiegu to różnie moze być i cykle mogą się rozregulować
No niestety ja po poronieniu też miewam plamienia 3 dni przed @wszystko się pomieszało

Do góry