reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Asia_91 A mi lekarz na kontroli po połogu, tj. 2 m-ce po cc powiedział, że on nie widzi przeszkód by już zadbać o rodzeństwo. Ja mu wtedy powiedziałam, że chyba sobie żartuje, bo ja na kolejne to sił nie mam. 😂 On powiedział, że blizna ładnie zagojona i nie ma medycznych przeciwwskazań do starań. 🤷‍♀️

@Tymczasowa28 Tu jakaś odpowiedź lekarza z netu: Link do: Po laparoskopi ciąży pozamacicznej. - Na pytanie odpowiada lek. Aneta Zwierzchowska - który stwierdza, że po laparaskopi można starać się od razu. Sprawdzę czy są jakieś zalecenia Towarzystwa Ginekologicznego.

reklama
@Asia_91 A mi lekarz na kontroli po połogu, tj. 2 m-ce po cc powiedział, że on nie widzi przeszkód by już zadbać o rodzeństwo. Ja mu wtedy powiedziałam, że chyba sobie żartuje, bo ja na kolejne to sił nie mam. 😂 On powiedział, że blizna ładnie zagojona i nie ma medycznych przeciwwskazań do starań. 🤷‍♀️

@Tymczasowa28 Tu jakaś odpowiedź lekarza z netu: Link do: Po laparoskopi ciąży pozamacicznej. - Na pytanie odpowiada lek. Aneta Zwierzchowska - który stwierdza, że po laparaskopi można starać się od razu. Sprawdzę czy są jakieś zalecenia Towarzystwa Ginekologicznego.
@witch84 dzieki, że mi to napisałaś 😘 ja na początku mialam straszne załamanie bo mi w szpitalu ktoś powiedział, że trzeba 2 lata czekać... w całej sytuacji to mnie jeszcze bardziej dobiło. Później bylam juz u mojej lekarki I ona się pytala i smiala ile wytrzymam poczekać 😜 No ale mowila ze te 9 miesięcy to już tak książkowo, minimalizuje się różne ryzyka itp. Inny lekarz tez mi mowil ze to 9 miesięcy to jest już tak naprawdę bezpiecznie. Ja poznałam masę historii dziewczyn, które zachodziły w kolejna ciaze po 2 czy 3 miesiącach od cc i wszystko kończyło się super, a nie była to druga ciaza, tylko trzecia lub czwarta, z tym ze ja się bardzo balam do tej pory wszystkiego. Za 2 tygodnie mija pol roku i powiem szczerze, że ostatnio troche zluzowalam... ta wizja ciazy nie jest już dla mnie tak stresujaca i paraliżująca. Nie mówię że już się staramy, ale mniej się pilnujemy- zdarzyły nam się jakieś stosunku przerywane w tym miesiącu 😀 w każdym razie plan jest taki, żeby do tego listopada poczekać

Lyknelam jak pelikan, ale po chwili zaczęłam się zastanawiać .. aż rok ...?? Hmm.. ile Twoim/ Waszym zdaniem należy się wstrzymać? Ja będę pytać swojej gin w środę i zobaczymy co powie

współczuje również Twojej straty 💔Szybko się pozbierałas do kupy?
Jeżeli nie ma medycznych przeciwwskazań to myślę że 3 cykle. Wszystko zależy też od psychiki. Ja odczekalam te 3 miesiące mimo że miałam od razu zielone światło. Po tej ciąży miałam jeszcze 2 biochemiczne ale obecnie 23 TC więc mimo wielu przeciwności udaje się ❤️✊

właśnie nie, tylko bhcg, tsh, progesteron i glukozę. Po tym poronieniu napewno zrobię już pełna serie badań. Jest gdzieś może spis takich badan?
Bardzo mi przykro :( nie wiem dokładnie jaka jest Twoja historia, ale z tego co ja się orientuję to dużo dziewczyn robi badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i w kierunku zaburzeń krzepniecia (trombofilia, ewentualnie bialko C, bialko S). Spotkałam się też z oznaczeniem ANA. Jeśli chodzi o tarczyce to poza tsh warto sprawdzić ft3, ft4, antyTPO, antyTG. Ja robilam jeszcze antytrombine III (oraz wszystkie powyzsze). Sumaryczne koszty tych badań są wysokie- może lekarz doradzi Ci co u Ciebie warto zbadać. Trzymaj się 😘

Bardzo mi przykro :( nie wiem dokładnie jaka jest Twoja historia, ale z tego co ja się orientuję to dużo dziewczyn robi badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i w kierunku zaburzeń krzepniecia (trombofilia, ewentualnie bialko C, bialko S). Spotkałam się też z oznaczeniem ANA. Jeśli chodzi o tarczyce to poza tsh warto sprawdzić ft3, ft4, antyTPO, antyTG. Ja robilam jeszcze antytrombine III (oraz wszystkie powyzsze). Sumaryczne koszty tych badań są wysokie- może lekarz doradzi Ci co u Ciebie warto zbadać. Trzymaj się 😘
Zapomnialam jeszcze o wymazach- w kierunku bakterii, grzybów, mykoplasma, ureaplasma

reklama
Do góry