reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pytanie do dziewczyn na HEPARYNIE.dzis wzielam 10 zastrzyk i zrobil mi sie taki guzek pod skórą troche boli przy dotyku.czytalam ze tak moze byc ale to dopiero poczatek...czy tez mialuscie taki problem? Czy to sie wchłonie i czy sa jakies sposoby zeby to szybciej zniknelo?

reklama
Pytanie do dziewczyn na HEPARYNIE.dzis wzielam 10 zastrzyk i zrobil mi sie taki guzek pod skórą troche boli przy dotyku.czytalam ze tak moze byc ale to dopiero poczatek...czy tez mialuscie taki problem? Czy to sie wchłonie i czy sa jakies sposoby zeby to szybciej zniknelo?
Wchlonie się, spokojnie. Mnie kiedyż na samym początku zrobil się taki bombelek, a jak już kończyłam wpuszczać lek, skubaniec przeskoczył pod skóra, pod rozstępem, aż podskoczyłam, bo zakuło xD
Nie zliczę ile razy źle wbiłam i mialam piękne siniaki..

Wchlonie się, spokojnie. Mnie kiedyż na samym początku zrobil się taki bombelek, a jak już kończyłam wpuszczać lek, skubaniec przeskoczył pod skóra, pod rozstępem, aż podskoczyłam, bo zakuło xD
Nie zliczę ile razy źle wbiłam i mialam piękne siniaki..
Siniaki to nic bo w sumie ja od zwyklego ucisku juz mam slad taka moja natura.a ten guzek troche boli.tylko sie zastanawiam jak mi sie tak bedzie czesto robic to gdzie ja sie bede wkuwac a to dopiero 10 zastrzyk.😬a powiedzmi jak robisz zastrzyki to to powietrze w strzykawce wpijasz na początku czy na koncu? Ma to jakis wplyw?

Siniaki to nic bo w sumie ja od zwyklego ucisku juz mam slad taka moja natura.a ten guzek troche boli.tylko sie zastanawiam jak mi sie tak bedzie czesto robic to gdzie ja sie bede wkuwac a to dopiero 10 zastrzyk.[emoji51]a powiedzmi jak robisz zastrzyki to to powietrze w strzykawce wpijasz na początku czy na koncu? Ma to jakis wplyw?
U nie ja powietrze wypuszczałam przed zrobieniem zastrzyku. Jeden dzień z jednej str brzucha, w drugi dzień z drugiej się wkuwałam.. pierwsza seria to byłam w wielokolorowe siniaki..
Ale też mam tendencje do siniaków z byle czego.. kiedyś znajomy mnie dla żartu złapał za nogę i ścisnął.. zostawił mi ślad całej ręki w tym miejscu.. maz się śmiał, że ma dowód, że inny mnie macał [emoji38]

U nie ja powietrze wypuszczałam przed zrobieniem zastrzyku. Jeden dzień z jednej str brzucha, w drugi dzień z drugiej się wkuwałam.. pierwsza seria to byłam w wielokolorowe siniaki..
Ale też mam tendencje do siniaków z byle czego.. kiedyś znajomy mnie dla żartu złapał za nogę i ścisnął.. zostawił mi ślad całej ręki w tym miejscu.. maz się śmiał, że ma dowód, że inny mnie macał [emoji38]
Haha☺no roznie wlasnie mowia ogladalam filmiki kazdy inaczej robi inaczej wbija igle itd jak komu podejdzie. no mam nadzieje ze się to wchłonie jak najszybciej bo mam takie dosyć duże zgrubienie i wyszedl mi brzydki siniak a myslalam ze tylko same siniaki moga byc a tu niespodzianka. Nic trzeba dac radę🤰☺ pewnie nie raz bedzie i gorszy dzien. A ty mialas zastrzyki cala ciaze? Bo ja po 2 poronieniach wyniki dobre i lekarz dal zapobiegawczo mowil ze mozna odstawic na kazdym etapie co tez roznie pisza.

Siniaki to nic bo w sumie ja od zwyklego ucisku juz mam slad taka moja natura.a ten guzek troche boli.tylko sie zastanawiam jak mi sie tak bedzie czesto robic to gdzie ja sie bede wkuwac a to dopiero 10 zastrzyk.😬a powiedzmi jak robisz zastrzyki to to powietrze w strzykawce wpijasz na początku czy na koncu? Ma to jakis wplyw?
Mi się czasem robiły takie kulki. Teraz jestem 4 tyg po porodzie i od 1.5tyg nie robię zastrzyków, a te bolące kulki nadal są... potrzebują czasu żeby się wchlonely. A co do powietrza z iglyz ja zostawialam na koniec, bo tedy ładnie cała dawka leku się wstrzyknęła, a jak wypuściłam powietrze z ampułki, to nie dało się całego płynu wstrzyknąć

@roki_1991 jak się nazywał ten preparat na infekcje dróg moczowych, który można brać w razie "w" ?
Urinal intensive :)

Mi się czasem robiły takie kulki. Teraz jestem 4 tyg po porodzie i od 1.5tyg nie robię zastrzyków, a te bolące kulki nadal są... potrzebują czasu żeby się wchlonely. A co do powietrza z iglyz ja zostawialam na koniec, bo tedy ładnie cała dawka leku się wstrzyknęła, a jak wypuściłam powietrze z ampułki, to nie dało się całego płynu wstrzyknąć

To zależy jakie miałaś strzykawki, w mojej (clexane) na tloczku była taka gumka, która do końca wypychała heparyne

Te zgrubiebia sie pojawialy u ciebie pod koniec? Ja sie boje ze jak bede miec takie guzki to mi sie bedzie coraz gorzej wkuwac i bedzie bolec i sie jeszcze wieksze beda robic😔

reklama
Ponownie proszę Was o pomoc. Wyniki glukozy: na czczo- 5,0, po godzinie- 7,59 i po dwóch godzinach- 6,82. Wyniki insuliny: na czczo- 11,70, po godzinie- 45,20 i po dwóch godzinach- 47,40. Bardzo źle? Wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Do góry