reklama
KarolaJ
Fanka BB :)
Kiry już badałam, brakuje mi 4 implantacyjnych, accofil miałam ale tylko 3 zastrzyki. Na krzepliwość robiłam też większość badań, oprócz tego pai, ale i tak miałam heparyne i acard, więc to na pewno nie to..
Dodałabym od siebie profil limfocytarny, tam są też komórki nk. Do tego badanie KIR. Na to masz accofil. Mi brakuje 2/3 kirów implantacyjnych, mam zalecenia od transferu do 12 tc co dwa dni 13 mln jednostek. Ponadto accofil dziala też immunosupresyjnie.
Na komórki nk działają też wlewy z intralipidu. W klinikach leczenia niepłodności robią takie wlewy, ale są drogie.
Poczytaj też o szczepieniach limfocytami partnera (ja osobiście bym się nie zdecydowała), albo wlewach z immunoglobulin przy problemach immunologicznych.
Carry88
Moderator
Kiry już badałam, brakuje mi 4 implantacyjnych, accofil miałam ale tylko 3 zastrzyki. Na krzepliwość robiłam też większość badań, oprócz tego pai, ale i tak miałam heparyne i acard, więc to na pewno nie to..
Więc komórki nk i ANA warto sprawdzić.
matkaniewariatka
Cześć Dziewczyny. Czy któraś z Was przeszła poronienie trąbkowe i mogłaby mnie poratować informacją?
Ciąża u mnie zatrzymała się na becie 71. Później kolejne dni 70, 65. Lekarz zauważył drobna przestrzeń z krwią w macicy i ciałko żółte po stronie mojego niedroznego jajowodu i powiedział ze prawdopodobnie ciąża ulokowała się w jajowodzie a jajowod krwawi do macicy, ale ponieważ beta spada a ja nie mam żadnych dolegliwości mogę czekać na poronienie w domu badając cały czas betę i przesyłając mu wyniki czy spada. Jestem mocno zaniepokojona czy to możliwe ze poronie ciąże pozamaciczna w domu? I czy to bezpieczne? Nadal nie dostałam zadnego krwawienia, a beta spada tak powoli od czwartku. To czekanie wykańcza. Boje się tego co mnie czeka.
Ciąża u mnie zatrzymała się na becie 71. Później kolejne dni 70, 65. Lekarz zauważył drobna przestrzeń z krwią w macicy i ciałko żółte po stronie mojego niedroznego jajowodu i powiedział ze prawdopodobnie ciąża ulokowała się w jajowodzie a jajowod krwawi do macicy, ale ponieważ beta spada a ja nie mam żadnych dolegliwości mogę czekać na poronienie w domu badając cały czas betę i przesyłając mu wyniki czy spada. Jestem mocno zaniepokojona czy to możliwe ze poronie ciąże pozamaciczna w domu? I czy to bezpieczne? Nadal nie dostałam zadnego krwawienia, a beta spada tak powoli od czwartku. To czekanie wykańcza. Boje się tego co mnie czeka.
aspekt
Z hematologiem.Z kim w takim razie skonsultować z hematologiem? Ja bym się chciała szczepic, ale jestem na heparynie.
KatJak
Bardzo mi przykroCześć Dziewczyny. Czy któraś z Was przeszła poronienie trąbkowe i mogłaby mnie poratować informacją?
Ja przeszłam poronienie trabkowe w domu. Beta spadała i po prostu dostałam dość silnego krwawienia. Ale silne było tylko przez jeden dzień. Kolejne jak normalny okres. Do tego uderzenia gorąca i ogólne osłabienie .
Z racji tego że beta spadała to miałam ją tylko kontrolować i w razie silnych bólów do szpitala. Ale nie miałam żadnych bólów. Moi pęcherzyk w jajowodzie miał 1.5 cm.
Bądź po prostu czujna... Silny ból czy gorączka są sygnałem żeby zgłosić się do szpitala.
matkaniewariatka
Dziękuje, odpowiedziałam Ci tez prywatnie. Ściskam Cię mocno i życzę Ci dużo zdrowia i samych szczęśliwych zakończeń w przyszłościBardzo mi przykro
Ja przeszłam poronienie trabkowe w domu. Beta spadała i po prostu dostałam dość silnego krwawienia. Ale silne było tylko przez jeden dzień. Kolejne jak normalny okres. Do tego uderzenia gorąca i ogólne osłabienie .
Z racji tego że beta spadała to miałam ją tylko kontrolować i w razie silnych bólów do szpitala. Ale nie miałam żadnych bólów. Moi pęcherzyk w jajowodzie miał 1.5 cm.
Bądź po prostu czujna... Silny ból czy gorączka są sygnałem żeby zgłosić się do szpitala.
Jak Twoje USG tarczycy? Wiesz ile będziesz czekać na wynik biopsji? Ja odesłałam niedawno próbki do test dna, w piątek mam mieć wyniki.Guzki lepiej skontrolować, tak jak piszesz, chociaz się zastanawiałam nad ta biopsja.
Daj znac jak będziesz miała wyniki w testydna
Qruszon
20.07 mam mieć wyniki ja będę mieć wyniki w środę prawdopodobnieJak Twoje USG tarczycy? Wiesz ile będziesz czekać na wynik biopsji? Ja odesłałam niedawno próbki do test dna, w piątek mam mieć wyniki.
Daj znac jak odbierzesz
reklama
Ok, ok chociaż wątpię żeby coś tam wyszło ale zobaczymy.20.07 mam mieć wyniki ja będę mieć wyniki w środę prawdopodobnie
Daj znac jak odbierzesz