reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kiry już badałam, brakuje mi 4 implantacyjnych, accofil miałam ale tylko 3 zastrzyki. Na krzepliwość robiłam też większość badań, oprócz tego pai, ale i tak miałam heparyne i acard, więc to na pewno nie to..
Dodałabym od siebie profil limfocytarny, tam są też komórki nk. Do tego badanie KIR. Na to masz accofil. Mi brakuje 2/3 kirów implantacyjnych, mam zalecenia od transferu do 12 tc co dwa dni 13 mln jednostek. Ponadto accofil dziala też immunosupresyjnie.
Na komórki nk działają też wlewy z intralipidu. W klinikach leczenia niepłodności robią takie wlewy, ale są drogie.
Poczytaj też o szczepieniach limfocytami partnera (ja osobiście bym się nie zdecydowała), albo wlewach z immunoglobulin przy problemach immunologicznych.

Cześć Dziewczyny. Czy któraś z Was przeszła poronienie trąbkowe i mogłaby mnie poratować informacją? :(

Ciąża u mnie zatrzymała się na becie 71. Później kolejne dni 70, 65. Lekarz zauważył drobna przestrzeń z krwią w macicy i ciałko żółte po stronie mojego niedroznego jajowodu i powiedział ze prawdopodobnie ciąża ulokowała się w jajowodzie a jajowod krwawi do macicy, ale ponieważ beta spada a ja nie mam żadnych dolegliwości mogę czekać na poronienie w domu badając cały czas betę i przesyłając mu wyniki czy spada. Jestem mocno zaniepokojona czy to możliwe ze poronie ciąże pozamaciczna w domu? I czy to bezpieczne? Nadal nie dostałam zadnego krwawienia, a beta spada tak powoli od czwartku. To czekanie wykańcza. Boje się tego co mnie czeka.

Cześć Dziewczyny. Czy któraś z Was przeszła poronienie trąbkowe i mogłaby mnie poratować informacją? :(

Ciąża u mnie zatrzymała się na becie 71. Później kolejne dni 70, 65. Lekarz zauważył drobna przestrzeń z krwią w macicy i ciałko żółte po stronie mojego niedroznego jajowodu i powiedział ze prawdopodobnie ciąża ulokowała się w jajowodzie a jajowod krwawi do macicy, ale ponieważ beta spada a ja nie mam żadnych dolegliwości mogę czekać na poronienie w domu badając cały czas betę i przesyłając mu wyniki czy spada. Jestem mocno zaniepokojona czy to możliwe ze poronie ciąże pozamaciczna w domu? I czy to bezpieczne? Nadal nie dostałam zadnego krwawienia, a beta spada tak powoli od czwartku. To czekanie wykańcza. Boje się tego co mnie czeka.
Bardzo mi przykro :(
Ja przeszłam poronienie trabkowe w domu. Beta spadała i po prostu dostałam dość silnego krwawienia. Ale silne było tylko przez jeden dzień. Kolejne jak normalny okres. Do tego uderzenia gorąca i ogólne osłabienie .
Z racji tego że beta spadała to miałam ją tylko kontrolować i w razie silnych bólów do szpitala. Ale nie miałam żadnych bólów. Moi pęcherzyk w jajowodzie miał 1.5 cm.
Bądź po prostu czujna... Silny ból czy gorączka są sygnałem żeby zgłosić się do szpitala.

Bardzo mi przykro :(
Ja przeszłam poronienie trabkowe w domu. Beta spadała i po prostu dostałam dość silnego krwawienia. Ale silne było tylko przez jeden dzień. Kolejne jak normalny okres. Do tego uderzenia gorąca i ogólne osłabienie .
Z racji tego że beta spadała to miałam ją tylko kontrolować i w razie silnych bólów do szpitala. Ale nie miałam żadnych bólów. Moi pęcherzyk w jajowodzie miał 1.5 cm.
Bądź po prostu czujna... Silny ból czy gorączka są sygnałem żeby zgłosić się do szpitala.
Dziękuje, odpowiedziałam Ci tez prywatnie. Ściskam Cię mocno i życzę Ci dużo zdrowia i samych szczęśliwych zakończeń w przyszłości 😘

Guzki lepiej skontrolować, tak jak piszesz, chociaz się zastanawiałam nad ta biopsja.
Daj znac jak będziesz miała wyniki w testydna
Jak Twoje USG tarczycy? Wiesz ile będziesz czekać na wynik biopsji? Ja odesłałam niedawno próbki do test dna, w piątek mam mieć wyniki.

reklama
Do góry