reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja właśnie ten stosuje i mi zbiło homocysteine jak nic innego. A dodam że B12 miałam w górnej granicy czyli też wysoko a mimo to moje immunolog kazała odstawić wszystkie suplementy i zacząć barć właśnie to. W niecały miesiąc z 10 spadła do 7, potem zaszłam w ciążę i już nie badałam. Ale wiesz każdy organizm inaczej reaguje. Myślę że dobrze by było żebyś z kimś skonsultowała.
Dziekuje za wiadomość. Ja mam 10, a chcemy się starać, wiec będę brała. Czy w ciąży można je brać?

reklama
Witajcie.
Zamierzam do Was dołączyć 🙂 Obecnie 23dc. Teoretycznie w niedzielę powinnam dostać @. W kwietniu br. mój 12 tygodniowy Ignaś obumarł. Wprawdzie lekarz powiedział żeby się starać po trzeciej 🐵, ale poszliśmy na żywioł po drugiej 😋 Mam już już 40 lat więc nie ma co czekać. Po tym poronieniu lekarz nie kazal mi robic zadnych badań. Ale na wlasna reke ppstanowilam zrobic test na trombofilię wrodzoną. Jutro mam dostać pakiet do pobrania od kuriera. Toxoplazmozę i cytomegalię mam ujemną. AntyTPO, antyTG i antyTSH jest ok. Mam niedoczynność tarczycy od ponad 14 lat, z uwagi na małą tarczycę. Bardzo bym chciała w najbliższym czasie zajść w ciążę i ją odnosić szczęśliwie.
Przycupnę sobie na tym wątku jeśli nie macie nic przeciwko. 😉😊

Witajcie.
Zamierzam do Was dołączyć [emoji846] Obecnie 23dc. Teoretycznie w niedzielę powinnam dostać @. W kwietniu br. mój 12 tygodniowy Ignaś obumarł. Wprawdzie lekarz powiedział żeby się starać po trzeciej [emoji204], ale poszliśmy na żywioł po drugiej [emoji39] Mam już już 40 lat więc nie ma co czekać. Po tym poronieniu lekarz nie kazal mi robic zadnych badań. Ale na wlasna reke ppstanowilam zrobic test na trombofilię wrodzoną. Jutro mam dostać pakiet do pobrania od kuriera. Toxoplazmozę i cytomegalię mam ujemną. AntyTPO, antyTG i antyTSH jest ok. Mam niedoczynność tarczycy od ponad 14 lat, z uwagi na małą tarczycę. Bardzo bym chciała w najbliższym czasie zajść w ciążę i ją odnosić szczęśliwie.
Przycupnę sobie na tym wątku jeśli nie macie nic przeciwko. [emoji6][emoji4]
Witaj [emoji846][emoji3590] też tutaj przycupnelam bo nie wyobrażam sobie nie starać się jeszcze raz mimo wszystko... Strasznie się cieszę,że zdecydowaliście się jednak starać [emoji1696]też chyba zamówię ten pakiet badań dna niedługo i będę jeszcze dociekać pod kątem kolejnej, ewentualnej ciąży. Narazie czekam na @ i kiepsko się czuje z tą świadomością,że nadejdzie...

Dziewczyny byłam dziś u ginekologa na kontroli, wszystko ok, progesteron powiedział że bardzo fajny wysoki, wszystkie wyniki badań idealne. Aktualnie 13 DC, powiedzial że endometrium 6mm,pęcherzyk z lewej strony a to moja szczęśliwa strona 😁 (dwójką dzieci z niej jest) i mamy działac. Według niego owulacja występuje choć potwierdzeniem owulacji jest tylko ciąża. Pytał czy testy owu wykonuje, mowie ze tak ale wychodzą mi cały czas negatywne to kazał kupić takie ze średniej półki, żeby nie były ani za tanie ani za drogie i jakbym po 3 cyklach nie zaszła to mam przyjść i mi pomoże zajść , cokolwiek to znaczy 🤣
Ale jestem pełna optymizmu, co ma być to będzie 😊

@Talala6 fajnie, że też tu jesteś 😊

@marsi89 ja jak dotąd używałam tylko testów owulacyjnych z Rossmanna i szczerze mówiąc zawsze mi ładnie pokazywały kiedy będzie owulacja. Wyniki wpisywalam do aplikacji Flo i wszystko się zgadzało. Jeśli w niedzielę przyjdzie @ to kolejny cykl starań będę się wspomagać właśnie tymi testami.

Mam pytanie odnośnie bólu piersi w czasie cyklu. Przed tym jak w kwietniu obumarła moja ciąża zawsze na kilka dni przed @ bolały mnie piersi, były powiekszone, bardzo bolesne. Teraz jestem w 23dc już trzeciego cyklu i nic a nic ich nie czuję. Czy któraś z Was też tak może miała/ma?

reklama
Do góry