Porannelatte
Fanka BB :)
Jest coś nie tak. Przedwczoraj miałam betę 6,21, dzisiaj jest 6,42. Błąd? Stara beta? Ciąża pozamaciczna? Brzuch mnie boli z lewej strony od tygodnia, myślałam że to wyrostek.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mieszkam niedaleko Niemiec, w CH. Lekarze owszem, są mili - widać, ze służba zdrowia prywatna, że traktują mnie jak klienta, ktory zawsze może lekarza zmienić, ale z drugiej strony tych ginekologów czy pediatrów bardzo brakuje, większość to właśnie lekarze z Niemiec, bo Szwajcaria nie jest w stanie sobie wykształcić według zapotrzebowania lekarzy:/ No ale poza byciem miłym okrutnie lecą według rekomendacji, liczą się tylko liczby i badania na całej populacji, nie jednostka, więc jesli np heparyna wg badań pomaga 15% kobiet z mutacją genów krzepliwości, to jest to za mało, zeby to rekomendować, co przekłada się na nieużywanie tego prawie w ogóle. Mój plan to zrobic badania gdzieś za granicą, w sumie wszystkie, o których pomyśle, a potem liczyc, ze tutaj ktoś się nimi przejmie i zaleci mi cokolwiek...A w jakim kraju mieszkasz? Ja mieszkam w Niemczech i ginekolodzy potrafią fajnie opiekować się ciąża i mają super podejście, czasem to dla mnie aż za mili. Ale jak pojawia się jakiś problem to niestety od razu rozkładają ręce. A progesteron nie jest dupuszczony w Niemczech jako lek dla kobiet w ciąży. Zabroniony! Ha ha ha ale absurd!
Dziękuję bardzo! Cieszę się, że mogę w końcu jechac do polski, wprawdzie rodzinę mam dalej, ale chociaż sobie do biedry pójdę [emoji23]. Nie byłam od 2019 roku z powodu pandemii.
Spodziewałam się okresu dzisiaj. Chodziłam do Macieja Urbana@Porannelatte Moim zdaniem to nie może być stara beta. Z poziomu 20 przez miesiąc spadłoby do 0. Kiedy masz/miałaś termin @? Ja bym jeszcze raz powtórzyła badanie. Może ciąża biochemiczna? Ja bym umówiła się do gina? A tak BTW - w końcu ktoś lokalny na forum - do którego gina chodzisz - jeśli to nie tajemnica?
Edit: prog wyszedł 4,22 ng/mlSpodziewałam się okresu dzisiaj. Chodziłam do Macieja Urbana
Co do bety nie wypowiem się bo się nie znam choć też uważam że nie może być to stara beta. A progesteron trochę małyEdit: prog wyszedł 4,22 ng/ml
Dzwoniłam do lekarza. To, że mnie pogonił, to mało powiedziane. "To nic nie znaczy, do widzenia!"Co do bety nie wypowiem się bo się nie znam choć też uważam że nie może być to stara beta. A progesteron trochę mały
Co za cham!!!!!Dzwoniłam do lekarza. To, że mnie pogonił, to mało powiedziane. "To nic nie znaczy, do widzenia!"
Czy ja jestem jakaś dziwna? Poroniłam, od tygodnia po nad boli mnie w prawym boku, mam stan podgorączkowy, teraz dziwna beta i prog, a lekarz.. brak słów. "Od beta HCG brzuch panią nie boli"Co za cham!!!!!
No co za prostak!Czy ja jestem jakaś dziwna? Poroniłam, od tygodnia po nad boli mnie w prawym boku, mam stan podgorączkowy, teraz dziwna beta i prog, a lekarz.. brak słów. "Od beta HCG brzuch panią nie boli" [emoji1751]