reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Porannelatte Moim zdaniem to nie może być stara beta. Z poziomu 20 przez miesiąc spadłoby do 0. Kiedy masz/miałaś termin @? Ja bym jeszcze raz powtórzyła badanie. Może ciąża biochemiczna? Ja bym umówiła się do gina? A tak BTW - w końcu ktoś lokalny na forum - do którego gina chodzisz - jeśli to nie tajemnica?

Co do bety nie wypowiem się bo się nie znam choć też uważam że nie może być to stara beta. A progesteron trochę mały
Niestety wszystko jest możliwe, u mnie beta 6 tygodni po wynosiła nadal 16, wszystko przez niedokładnie oczyszczenie macicy.

reklama
Czy ja jestem jakaś dziwna? Poroniłam, od tygodnia po nad boli mnie w prawym boku, mam stan podgorączkowy, teraz dziwna beta i prog, a lekarz.. brak słów. "Od beta HCG brzuch panią nie boli" 🤦
Co za burak 😡
Koniecznie musisz iść do lekarza. Mnie też brzuch bolał kilka dni po poronieniu ( miałam łyżeczkowanie) ale nie miałam gorączki. Mój gin powiedział, że jak kolejnego dnia nie przejdzie to mam do niego przyjechać. Całe szczęście wieczorem czy tam następnego dnia, już nie pamiętam, wyleciał ze mnie skrzep i ból brzucha przeszedł.

Jest coś nie tak. Przedwczoraj miałam betę 6,21, dzisiaj jest 6,42. Błąd? Stara beta? Ciąża pozamaciczna? Brzuch mnie boli z lewej strony od tygodnia, myślałam że to wyrostek.
A crp jakie Ci wyszło? Niestety ta beta i progesteron nie za bardzo dają nadzieję. Najlepiej by było, gdyby przyszło krwawienie. A byłaś z tym bólem brzucha w szpitalu, w którym byłaś z poronieniem?

Co za burak 😡
Koniecznie musisz iść do lekarza. Mnie też brzuch bolał kilka dni po poronieniu ( miałam łyżeczkowanie) ale nie miałam gorączki. Mój gin powiedział, że jak kolejnego dnia nie przejdzie to mam do niego przyjechać. Całe szczęście wieczorem czy tam następnego dnia, już nie pamiętam, wyleciał ze mnie skrzep i ból brzucha przeszedł.
Ale ja poroniłam 17 maja i czułam się już ok.

reklama
A crp jakie Ci wyszło? Niestety ta beta i progesteron nie za bardzo dają nadzieję. Najlepiej by było, gdyby przyszło krwawienie. A byłaś z tym bólem brzucha w szpitalu, w którym byłaś z poronieniem?
No właśnie nie. Bo ja miałam 13 czerwca wysoką gorączkę, biegunkę i zaraz pojawił się ten ból. Diagnozowalam się raczej pod kątem wyrostka, ale lekarze wykluczyli. Crp wyszło 1,33.

Do góry