Jesli nadal czekasz na okres to jeszcze nie wszystko stracone robiłas test?U mnie kolejny cykl nieudany czekam na okres. Załamuje się powoli
reklama
roki_1991
Fanka BB :)
@Agnieszka_1988 ja już też patrzyłam na te detektory tetna ale czytałam że jest czasem ciężko to tętno znaleźć a jak bym nie znalazła to już bym na SOR jechała
U mnie to na razie i tak za wcześnie chyba na detektor ale kto wie czy później nie kupię
Powiem wam dziewczyny że też odpuściłam detektor. W tamtej ciąży bez problemu to przeżyłam, a w tej to jakis dramat... Nawet jak czulam ruchy to byłam jakaś niespokojna. I generalnie do dziś mam takie dni że chętnie odpalilabum detektor, a mam już 37+1...Też właśnie czytałam, że czasem ciężko znaleźć i jest to stresujące, dlatego odpuściłam sobie zakup detektora. Poczekam cierpliwie na ruchy dziecka
M
Ma_k
Gość
Ja teraz czuję lekki niepokój bo to najdłuższa przerwa w usg od początku ciąży aż 2 tyg.Powiem wam dziewczyny że też odpuściłam detektor. W tamtej ciąży bez problemu to przeżyłam, a w tej to jakis dramat... Nawet jak czulam ruchy to byłam jakaś niespokojna. I generalnie do dziś mam takie dni że chętnie odpalilabum detektor, a mam już 37+1...
Jak mnie nachodzą głupie myśli to się pocieszam, że wszystko jest dobrze a ja mam tylko paranoje. Pocieszam się też, że jakby coś złego się działo to i tak nie mam na to wpływu, będzie co ma byc a wierzę, że będzie dobrze.
K
Katijah
Gość
Tak robiłam 13dpo białoJesli nadal czekasz na okres to jeszcze nie wszystko stracone robiłas test?
Jivka
Moderator
A konto na pue zus masz? Nie wiem jak z kontem pacjenta, ale na pue zus pojawia się od razu jak lekarz wystawi. I od razu do pracodawcy leci informacja o wystawieniu zwolnienia.
Mi na pue zus pojawiało się ok 2 dni później zwolnienie. Wiem bo po macierzyńskim było zamieszanie i wystawiali zdalnie i czekałam jak głupek.
Gonzi
No rozumiem. Sama nie wiem co dobrze. Wiadomo że wolałabym wiedzieć wcześniej. Ale z drugiej strony boję się że np jak pójdę gdzieś jutro i się okaże że nic nie widać to stres przed piątkiem będzie jeszcze większy@Gonzi a mnie to wcale nie dziwi, że nie widać, ja bym sobie siedziała spokojnie na L4 do piątku. Nic nie możesz zrobić a wieczne grzebanie tam też nie jest dobre. Wiem, że trudne, ale właśnie mam etap w życiu: będzie co będzie. [emoji23][emoji56] Może dlatego taka moja odpowiedź. Ile razy byś nie poszła do lekarza, na tym etapie nie powiedzą Ci nic nowego.
K
Katijah
Gość
Czyli czekasz na piątek kochana? Trzymam kciuki za was!!!No rozumiem. Sama nie wiem co dobrze. Wiadomo że wolałabym wiedzieć wcześniej. Ale z drugiej strony boję się że np jak pójdę gdzieś jutro i się okaże że nic nie widać to stres przed piątkiem będzie jeszcze większy
Gonzi
Dzwoniłam do kadr i nic nie mają a z kliniki mnie olewają bo pisałam dziś już 2 maile i nic nie odpisują. Wczoraj jak z nimi pisałam to napisali że lekarz wystawił, ale nie umieli podać dokładnych dat. Kazali sprawdzać na pacjent gov. Na tej stronie i na zus nic nie ma. A w pracy juz kazdy sie zastanawia czemu mnie nie ma a ja nie wiem co mam robic.Z tymi l4 jest tak, że zus i pracodawca widzą od razu, ale tobie wskakuje po kilku dniach dopiero... przynajmniej u mnie tak jest a jak lekarz zmieni coś w tym l4 to też nie wiesz
Miałam ostatnio taka sytuację że gin się pomyliła i nie wpisała kodu B i wpisała że muszę leżeć.... babka z kadr dzwoni ze rozlicza mi wypłatę i ma problem bo nie może mi zapłacić 100% skoro nie mam kodu B. Wchodzę, sprawdzam i faktycznie. Zwolnienie zwykle i chory musi leżeć... telefon do gin, ona to zmieniła a ja następnego dnia dalej widziałam tan sprzed zmiany. Dzwoniłam do kadr to babka mówi że normalnie od razu widziała zmianę
No nie moze byc bezstresowo…
reklama
Gonzi
Ja z okolic Piaseczna w mazowieckim.Może na innym sprzęcie? Skąd jesteś? E Krakowie Ultramedica ma 1 urządzenie ale za to mega super i Dobreusg to samo. Ogólnie omawiając się gdzieś musisz powiedzieć o co chodzi bo jak mają kilka aparatów to muszą Cię do odpowiedniego lekarza zapisać. Normalnie w gabinetach mają zwykły sprzęt szczególnie jak mają kilka gabinetów i przeważnie w 1 mają taki dedykowany diagnostyce.
No nic jeszcze daję sobie kilka godzin na przemyślenia co robić. Biję się z myślami skoro częste usg też może zaszkodzić.