reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej, dzięki za wsparcie. Nawet nie wiecie wszystkie jak jest mi miło. W nocy nie mogłam spać. Przed chwilą się przebudziłam wchodzę na grupę a tu taka grupa wsparcia! Szok. Dziękuję Wam bardzo wszystkim. Myślę że moja historia jeszcze długo będzie przerażająca i zagadkowa. Jak sobie wyliczyłam po wyniku bety to teoretycznie koło 10.06 jest szansa że na USG jeśli ciąża będzie wewnątrzmaciczna to lekarz cokolwiek zobaczy. Wizytę mam 7.06 tak kazali mi przyjść więc pewnie jeszcze nic wtedy mi nie powiedzą. Jutro mam iść zrobić betę i progesteron. Zobaczymy jak przyrost. Objawów ciążowych nie mam wcale...Przed krwawieniem bolały mnie wtedy piersi ale wszystko się skończyło po krwawieniu w piątek. Stąd też byłam przekonana wtedy że na pewno już po wszystkim.
Mi jest mega ciężko. Strach mam wielki. Nie wiem co robić czy powinnam być w domu na L4 czy pracować normalnie po te 12 h na dni i na noce. Mam niestety pracę zmianową. Z jednej strony lekarz w zaleceniach się mega zabezpiecza w razie tej ciąży pozamacicznej i bardzo dokładnie poopisywał co mam zrobić jak będzie ból itp. że jechać do szpitala. Że kontrole bety itp itd a z drugiej nic mi nie mówił przez telefon że mam odpoczywać i do czasu wyjaśnienia się nie przemęczać. Strasznie to dla mnie wszystko sprzeczne informacje. Sama nie wiem co mi wolno. Ponadto mój chłopak strasznie przeżywa że pewnie i tak się okaże później że coś jest nie tak bo wyniki były złe i się martwię bo poprzednią ciążę poroniłam z powodu wady genetycznej, a nasze kariotypy są okej. Czy to możliwe żeby miała aż takiego pecha skoro się zakłada że statystycznie już swój limit pecha wtedy wyczerpałam. Nie odbierajcie moich tekstów źle po prostu każdy rodzic chce dla swojego dziecka jak najlepiej i chciałby żeby było zdrowe i się urodziło.
Jeśli ciąża ma się utrzymać, to praca jej nie zaszkodzi ;)
No ja to też z tymi kariotypami naszymi to zrobilam bo genety tak doradzila. Ale tez sie jakos uspokoilam chyba po tym i tyle. Jak widac i tak niewiele to zmienia.
Wizyty nie moge przelozyc bo taki termin wpisal mi w zaleceniach a boje sie ze jak sie cos potem ( oby nie ) stanie to mi powiedza ze nie przyszlam w terminie.
7.06 już na pewno bedzie coś widać ;)
No właśnie on mi kazał brać 1/3 ampułki co 3 dni i co trzy iniekcje podskórne robić morfologię. Czyli wychodzi na to że od 1 dawki po 9 dniach mam zrobić morfologię.
Magda pisala zebys patrzyła na leukocyty. Ale pamiętaj też ze one w ciąży naturalnie rosną ;) ja mam cała ciążę w okolicy 13-15tys a norma dla zdrowych ludzi jest do 10tys

A myślicie że pozostać na ovarinie? Bo powinnam przyjmować kwas metylowany a ostatnio przy braniu 2 tabletek ovarinu miałam kwas powyżej normy i mi lekarz kazał brać 1 tabletke tylko.
Teraz nie wiem jak w mojej sytuacji robić czy przestawić się na coś dla 1 trymestru? Jest coś co ma tylko metylowany kwas na 1 trymestr?
Ja bym przeszła na sam kwas metylowany

Czyli taki jak ten z linka?:

I to jest po prostu sam kwas foliowy metylowany? Bo te specjalistyczne nazwy to do mnie nie przemawiają 🙈
Właśnie np taki :)

Super dzięki wielkie. Mam nadzieję że u mnie w superpharmie będzie dostępny.
Co do B12 cały rok z nią walcze i mam sprawdzone już swoje. Z allines też próbowałam ale w moim przypadku się nie sprawdziła. Ale dziękuję za polecenie. I co tego kwasu 1 tabletka dziennie wystarczy?
B12 też musi być metylowana Czyli metylokobalamina. Bo przy mthfr inna się nie wchłania ;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze szczepieniem na covid a staraniami? Ktoras pytala lekarza? Mialam pierwsza dawke miesiac temu i z mezem mozemy sie zaszczepic w ten piatek druga dawka. Ale mialam jutro isc w 5dc do nowgo gina i byc moze stymulacje i wtedy tez mialam pytac o to szczepenie, ale chyab pojde dopiero w pon (10dc), bo dzis jeszcze krwawie. Nie wiem czy w piatek sie zaczepic czy lepiej nie, no i co z mezem?

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze szczepieniem na covid a staraniami? Ktoras pytala lekarza? Mialam pierwsza dawke miesiac temu i z mezem mozemy sie zaszczepic w ten piatek druga dawka. Ale mialam jutro isc w 5dc do nowgo gina i byc moze stymulacje i wtedy tez mialam pytac o to szczepenie, ale chyab pojde dopiero w pon (10dc), bo dzis jeszcze krwawie. Nie wiem czy w piatek sie zaczepic czy lepiej nie, no i co z mezem?
Warto się zaszczepić, myślę że to nie ma wpływu. Życzę żeby cykl stymulowany był tym szczęśliwym 😊

Jeśli ciąża ma się utrzymać, to praca jej nie zaszkodzi ;)

7.06 już na pewno bedzie coś widać ;)

Magda pisala zebys patrzyła na leukocyty. Ale pamiętaj też ze one w ciąży naturalnie rosną ;) ja mam cała ciążę w okolicy 13-15tys a norma dla zdrowych ludzi jest do 10tys

Ja bym przeszła na sam kwas metylowany

Właśnie np taki :)

B12 też musi być metylowana Czyli metylokobalamina. Bo przy mthfr inna się nie wchłania ;)
No właśnie postanowiłam iść już w piątek do pracy. Co ma być to będzie. A b12 mam taką jak ze zdjęć :) jedyna jaka się u mnie wchłania a już dużo przez ten rok wypróbowałam.

Załączniki

• EDD9502C-4450-4A25-BB13-44D44206EC5E.jpeg
    EDD9502C-4450-4A25-BB13-44D44206EC5E.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 44
Moja koleżanka się szczepiła teraz a też jest w trakcie starań i wiem że chodzi do lekarza więc pewnie to konsultowała.

Dzieki Dziewczynki, z terminem szczepienia nie ma problemu, bo mam hmm jakby to powiedziec duza mozliwosc w tym akurat temacie, nie chcialabym marnowac tego cyklu. Ale z reszta ide jutro i juz, najwzyej bede lekko krawiwc jeszczena usg i sie dowiem co i jak i dopytam. Zwyczajnie lubie chodzic jak mam tam juz czysto i nie brudze usg ;p

reklama
Dzieki Dziewczynki, z terminem szczepienia nie ma problemu, bo mam hmm jakby to powiedziec duza mozliwosc w tym akurat temacie, nie chcialabym marnowac tego cyklu. Ale z reszta ide jutro i juz, najwzyej bede lekko krawiwc jeszczena usg i sie dowiem co i jak i dopytam. Zwyczajnie lubie chodzic jak mam tam juz czysto i nie brudze usg ;p
Pewnie jak masz taką możliwość to dopytaj. Daj znać co powiedzieli :)

Do góry