reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Duphaston pomaga. Miałam za cienkie Endo i w tym samym cyklu w którym zaczęłam brać zaszlam.
To na co w końcu ten duphaston jest? 😁 Mi lekarz przepisał żeby podnieść progesteron, pomoc w zagnieżdżeniu zarodka, choć progesteron miałam idealny. Też właśnie miałam brać od owu do miesiączki i nie przyszła bo byłam w ciąży więc kazał dalej brać a potem zamienił to na luteinę dopochwowa. W tym cyklu co brałam duphaston to zaszłam w ciążę właśnie, ale myślę że to był przypadek. Zostało mi jeszcze z 15 tabletek i myślę czy teraz nie brać od owulacji na własną rękę te tabletki. Hmmm....
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze szczepieniem na covid a staraniami? Ktoras pytala lekarza? Mialam pierwsza dawke miesiac temu i z mezem mozemy sie zaszczepic w ten piatek druga dawka. Ale mialam jutro isc w 5dc do nowgo gina i byc moze stymulacje i wtedy tez mialam pytac o to szczepenie, ale chyab pojde dopiero w pon (10dc), bo dzis jeszcze krwawie. Nie wiem czy w piatek sie zaczepic czy lepiej nie, no i co z mezem?
Można się szczepić i starać. Ja mam kolejną dawkę w lipcu. W tym cyklu planuje już zacząć starania i gin powiedział że mam się starać a potem będziemy myśleć co dalej. Jedno mówi żeby z druga dawka poczekać jak coś do skończonego 12 tyg. Bo niby prędzej przyjąć nie można ale później nie robi już różnicy. Daj znać co ci gin powiedział

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze szczepieniem na covid a staraniami? Ktoras pytala lekarza? Mialam pierwsza dawke miesiac temu i z mezem mozemy sie zaszczepic w ten piatek druga dawka. Ale mialam jutro isc w 5dc do nowgo gina i byc moze stymulacje i wtedy tez mialam pytac o to szczepenie, ale chyab pojde dopiero w pon (10dc), bo dzis jeszcze krwawie. Nie wiem czy w piatek sie zaczepic czy lepiej nie, no i co z mezem?

Zaszczep się normalnie w piątek :) Planowanie ciąży nie jest przeciwwskazaniem, wręcz na grupach jest dużo kobiet który zaszły po pierwszej dawce :)

Dziewczyny doradźcie. Jutro według zaleceń lekarza mam zrobić badanie przyrostu bhcg i proga. Mam dylemat czy jechać do kliniki rano i to zrobić czy w dzień. W pon rano o 7:00 robiłam badanie bhcg w luxmed i był wynik 91,0 potem w klinice zrobili mi o 14:00 proga i bhcg i wyszło beta 104 a prog 4,6. No i myślę czy jechać rano zrobić w klinice badanie żeby jeszcze mieć czas żeby lekarz mi ocenił ten przyrost itp. Czy zrobić o tej 14:00 żeby było po 48 h? Bo niby mam też z rana wynik bety z poniedziałku no ale to z luxmedu a nie z kliniki hmm

Dziewczyny doradźcie. Jutro według zaleceń lekarza mam zrobić badanie przyrostu bhcg i proga. Mam dylemat czy jechać do kliniki rano i to zrobić czy w dzień. W pon rano o 7:00 robiłam badanie bhcg w luxmed i był wynik 91,0 potem w klinice zrobili mi o 14:00 proga i bhcg i wyszło beta 104 a prog 4,6. No i myślę czy jechać rano zrobić w klinice badanie żeby jeszcze mieć czas żeby lekarz mi ocenił ten przyrost itp. Czy zrobić o tej 14:00 żeby było po 48 h? Bo niby mam też z rana wynik bety z poniedziałku no ale to z luxmedu a nie z kliniki hmm
Myślę że to nie ma aż takiego znaczenia, ja jednak pojechałabym już z rana bo do 14 to kolejne godziny niewiedzy ;)

Też bym pojechała rano

reklama
Dziewczyny byłam dziś u gina na kontroli po poronieniu. Na szczęście wszystko ok.
Rozmawialiśmy też o dalszym leczeniu. Dla przypomnienia dodam, że mam za sobą 3 poronienia, ostatnie na intralipidzie, clexane i acard. Lekarz przy kolejnej ciąży zaleca wlewy z immunoglobuliny. Czy któraś z was się na to zdecydowała i się udało? Powiem szczerze, że jestem załamana. Cena powala z nóg. Nie wiem co mam robić. 😔

Do góry