aspekt
Fanka BB :)
Wynik testu Pappa powinien też wskazywać na ryzyko preeklampsji, zahamowania wzrastania płodu i porodu przedwczesnego. Te ryzyka wg mnie niewiele dają pacjentce, która jest pod stałą opieką ginekologa i bierze acard / heparynę, ale pewnie dla kogos kto prowadzi ciążę bez leków i wg rekomendacji o 1 USG w trymestrze, zły wynik Pappa pełni rolę ostrzegawcza i otwiera drogę do profilaktyki.
Ostatni dzień śluzu płodnego (tzw peak) + 7 dniDziewczyny jak to z tym progesteronem było? 7 dni po owu się bada tak? I jak jest wysoko to prawdopodobnie owu była tak? A jak nie wiem kiedy owu była to kiedy badać?
W tym miesiącu zgłupiałam. Od 10 DC robię testy owu(wszystkie negatywne aż do dnia dzisiejszego 18dc i odpuszczam już w tym cyklu robienie). Ok testy też się mogą mylić. Skok temp.byl, śluzu płodnego było mega, ból jajnika i podbrzusza też. Teraz już mam śluz lepki. Według mnie owu była w 15dc. W tamtym miesiącu test owu pozytywny pokrył się z apka, temperatura i skokiem. Hmm...
Co prawda starania zaczynam od kolejnego cyklu ale jak zaś będzie taka sytuacja to kiedy ten progesteron badać?