reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mam to samo.
Teraz leci drugi cykl i wątpię, że udany. Myślałam że @ będzie we wtorek, bo przy podcieraniu lekko różowo było i mocne skurcze a tu cisza do teraz

Co u ciebie?
Jesli chodzi o nerwice to w zasadzie juz dobrze, uspokoila sie i teraz znowu zaczyna sie myslenie o dziecku, staram sie nie wchodzi za duzo na forum, bo to napedza tez machine myslenia. Nie stostuje nic specjalnego, oporcz wit b i myofolic sobie pije, bo ostani okres mi sie wydluzyl o prawie 10 dni...taka troche jestem zrezygnowana w tym temacie ogolnie, aczkolwiek nie czuje ze odpuscialam. Narazie nie bylam u gina od marca chyba. Zaczekam jeszcze troche, zoabczymy ile wytrzymam. a jak u Cb?

reklama
Bardzo mi przykro, rozumiem co czujesz😢 a co dokładnie wyszło w immunologii ? Masz jakiegoś dobrego lekarza ?
Badalas może trombofilie i zespół antyfosfolipidowy? Od kiedy przyjmowałas heparynę ?
Niestety nie pomogę w odpowiedzi o badanie zarodka ale ściskam mocno ❤️
W załączniku wrzucam badania jakie robiłam. Wyszły mi podwyższone komórki NK, PAI 1 4G/5G, cytokiny podwyższone, EBV i HLA B27.
Heparynę przyjmowałam od owulacji Acard od pozytywnego testu, intralipid po owu i co 2 tygodnie w ciąży. Lekarza mam dobrego, dr. Litmanowicz.

Załączniki

• Screenshot_20210507-140033~2.png
    Screenshot_20210507-140033~2.png
    312,8 KB · Wyświetleń: 63
  • Screenshot_20210507-140042~3.png
    Screenshot_20210507-140042~3.png
    393,3 KB · Wyświetleń: 66
W załączniku wrzucam badania jakie robiłam. Wyszły mi podwyższone komórki NK, PAI 1 4G/5G, cytokiny podwyższone, EBV i HLA B27.
Heparynę przyjmowałam od owulacji Acard od pozytywnego testu, intralipid po owu i co 2 tygodnie w ciąży. Lekarza mam dobrego, dr. Litmanowicz.
Kurcze rzeczywiście dużo już zbadalas. Faktycznie warto genetykę zbadać.
Ja jestem w Warszawie pod opieką prof. Jerzak. Nie mam jeszcze o niej zdania ponieważ byłam dwa raz z czego na drugiej wizycie okazało się że jestem w ciąży. Dala mi bardzo dużo leków i suplementów, nie wiem też czy to pomoże. U mnie obecnie 7tc, 4 poronienia za mną. Przyczyny do końca nie znam nadal.
Trzymam za Ciebie kciuki żebys poznała przyczynę i żeby w koncu się udało.

Cześć dziewczyny.
Przychodzę do was po poradę. Dziś na wizycie 9+3 dowiedziałam się, że zarodek od kilku dni się nie rozwija i nie bije mu serduszko. [emoji26] To moje 3 poronienie. [emoji17] Po drugim poronieniu robiłam dużo badań i wyszło że winowajcą prawdopodobnie jest immunologia. Ta ciąża była na intralipidzie, clexane i Acard. Niestety nie pomogło. Według mojego gina problem może leżeć w genetyce, więc tym razem bardzo bym chciała zrobić badania z materiału po poronieniu. Czy możecie polecić w Warszawie jakieś miejsce gdzie takie badania robią? Będę wdzięczna za namiary. Chcemy też zbadać kariotypy nasze, po 3 poronieniach podobno można na nfz. Tylko nie wiem czy starczy mi cierpliwości na czekanie na wizytę. Jutro jadę do szpitala, jak jutro uda mi się wyjść to chciałabym od razu zawieść materiał do badań. Będę wdzięczna za każde wskazówki bo ja już nie wiem co mam robić. [emoji26]
Przykro mi. Nie znam laboratoriów genetycznych w Warszawie. Może być też tak, że szpital ma jakieś "zaprzyjaźnione" laboratorium, do którego sam wysyła a Ty tylko opłacisz. Natomiast na pewno TestDNA ma takie badanie w ofercie,trochę o dostarczeniu materiału jest napisane na ich stronie, na pewno wszystkiego można się dowiedzieć w rozmowie z nimi.

Przykro mi. Nie znam laboratoriów genetycznych w Warszawie. Może być też tak, że szpital ma jakieś "zaprzyjaźnione" laboratorium, do którego sam wysyła a Ty tylko opłacisz. Natomiast na pewno TestDNA ma takie badanie w ofercie,trochę o dostarczeniu materiału jest napisane na ich stronie, na pewno wszystkiego można się dowiedzieć w rozmowie z nimi.
Akurat tego badania z test DNA nie polecę. Nie robiłam, ale widziałem kilka wyników tutaj. Niestety w test DNA nie badają wszystkich chromosomów tylko parę najbardziej popularnych. Postaraj się znaleźć laboratorium gdzie zbadają pełen kariotyp.

Na testdna czytałam trochę.
Na tą chwilę przekonuje mnie Genomed i IPiN. Jutro podzwonie i dopytam.

Kurcze rzeczywiście dużo już zbadalas. Faktycznie warto genetykę zbadać.
Ja jestem w Warszawie pod opieką prof. Jerzak. Nie mam jeszcze o niej zdania ponieważ byłam dwa raz z czego na drugiej wizycie okazało się że jestem w ciąży. Dala mi bardzo dużo leków i suplementów, nie wiem też czy to pomoże. U mnie obecnie 7tc, 4 poronienia za mną. Przyczyny do końca nie znam nadal.
Trzymam za Ciebie kciuki żebys poznała przyczynę i żeby w koncu się udało.
Zastanawiałam się nad prof. Jerzak ale ostatecznie się nie zdecydowałam. Z opieki lekarza jestem zadowolona, nie chciałabym go zmieniać. Boje się tej genetyki, że coś wyjdzie i nie będziemy mieć dzieci 😔

Cześć dziewczyny.
Przychodzę do was po poradę. Dziś na wizycie 9+3 dowiedziałam się, że zarodek od kilku dni się nie rozwija i nie bije mu serduszko. [emoji26] To moje 3 poronienie. [emoji17] Po drugim poronieniu robiłam dużo badań i wyszło że winowajcą prawdopodobnie jest immunologia. Ta ciąża była na intralipidzie, clexane i Acard. Niestety nie pomogło. Według mojego gina problem może leżeć w genetyce, więc tym razem bardzo bym chciała zrobić badania z materiału po poronieniu. Czy możecie polecić w Warszawie jakieś miejsce gdzie takie badania robią? Będę wdzięczna za namiary. Chcemy też zbadać kariotypy nasze, po 3 poronieniach podobno można na nfz. Tylko nie wiem czy starczy mi cierpliwości na czekanie na wizytę. Jutro jadę do szpitala, jak jutro uda mi się wyjść to chciałabym od razu zawieść materiał do badań. Będę wdzięczna za każde wskazówki bo ja już nie wiem co mam robić. [emoji26]
Bardzo mi przykro, że straciłaś maleństwo [emoji22]. Osobiście nie badałam, ale dziewczyny badały w Genesis w Poznaniu. Zadzwoń do nich lub poczytaj na stronie jak mają. To drogie badania, ale warto. No i trzeba poinformować szpital o odpowiednim zabezpieczeniu materiału. Na tym moja szczątkową wiedzą się kończy.
Przytulam [emoji3590]

reklama
Do góry