reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Przykro mi. Ściskam mocno. A którąś z ciąż prowadziłaś na encortonie? Przy NK i cytokinach warto rozważyć.
W załączniku wrzucam badania jakie robiłam. Wyszły mi podwyższone komórki NK, PAI 1 4G/5G, cytokiny podwyższone, EBV i HLA B27.
Heparynę przyjmowałam od owulacji Acard od pozytywnego testu, intralipid po owu i co 2 tygodnie w ciąży. Lekarza mam dobrego, dr. Litmanowicz.

reklama
W załączniku wrzucam badania jakie robiłam. Wyszły mi podwyższone komórki NK, PAI 1 4G/5G, cytokiny podwyższone, EBV i HLA B27.
Heparynę przyjmowałam od owulacji Acard od pozytywnego testu, intralipid po owu i co 2 tygodnie w ciąży. Lekarza mam dobrego, dr. Litmanowicz.

Hey, przykro mi, że cię to spotkalo. Do kariotypow dorzuciłabym KIR i będziesz miała komplet badań.
Spróbowałabym włączyć dodatkowo encorton i progesteron w przypadku następnej ciąży.
Powodzenia!

EDIT: a jak nasienie?

Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺

Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺
Nie wszystko możemy zrozumieć 😞 my staraliśmy się 20 miesięcy, nie mogłam uwierzyć, że się udało...starałam się nie przywiązywać ale oswajałam się, że maluszek tam jest i będzie z nami. Wczoraj zaczęłam krwawić, kontrolne USG - brak rozwoju płodu, we wtorek do szpitala, wieczorem dostałam kosmicznych bóli i "urodziłam" pęcherzyk z całą otoczką 😞 i też stoję i się zastanawiam dlaczego 🤷 w szpitalu dostanę immunoglobulinę i będę czekać na zielone światło ale wiem, że teraz będę się bała jeszcze bardziej

Niestety czasami tak się zdarza, że lekarz nie wyczyści wszystkiego. U mnie np po tabletkach lekarz na usg powiedział, że oczyściło się wszystko a na drugi dzień przed wypisem inny lekarz zrobił usg i znalazł coś i łyżeczkowanie miałam

Przykro mi. Ściskam mocno. A którąś z ciąż prowadziłaś na encortonie? Przy NK i cytokinach warto rozważyć.
Nigdy nie brałam encortonu.
Hey, przykro mi, że cię to spotkalo. Do kariotypow dorzuciłabym KIR i będziesz miała komplet badań.
Spróbowałabym włączyć dodatkowo encorton i progesteron w przypadku następnej ciąży.
Powodzenia!

EDIT: a jak nasienie?
Ok, dzięki za podpowiedź. Zrobię też KIR.
Co do nasienia to ogólnie ok. Jedyne do czego można by się przyczepić to fragmentacja dna na poziomie 30%.

Nie wszystko możemy zrozumieć 😞 my staraliśmy się 20 miesięcy, nie mogłam uwierzyć, że się udało...starałam się nie przywiązywać ale oswajałam się, że maluszek tam jest i będzie z nami. Wczoraj zaczęłam krwawić, kontrolne USG - brak rozwoju płodu, we wtorek do szpitala, wieczorem dostałam kosmicznych bóli i "urodziłam" pęcherzyk z całą otoczką 😞 i też stoję i się zastanawiam dlaczego 🤷 w szpitalu dostanę immunoglobulinę i będę czekać na zielone światło ale wiem, że teraz będę się bała jeszcze bardziej
Bardzo Ci współczuje i ściskam ❤️ Nam sie udało ze tak powiem, na próbie generalnej starań, a w 10 tygodniu na usg dowiedziałam się ze od ok 3 tygodni dzidzia się nie rozwija i raczej był to niestety „przypadek”. Jeszcze troszkę się łudzę, ze w trakcie @ uda mi się ta pozostałość wydalić...
Niestety czasami tak się zdarza, że lekarz nie wyczyści wszystkiego. U mnie np po tabletkach lekarz na usg powiedział, że oczyściło się wszystko a na drugi dzień przed wypisem inny lekarz zrobił usg i znalazł coś i łyżeczkowanie miałam
ja przed wypisem tez miałam jeszcze usg i niby było czysto... kurczę jestem tak zła ze gin kazał mi przyjść dopiero przed 2 @ na kontrole, a nie przed 1 😞

Mnie właśnie tak wypuścili... źle oczyszczoną bo się wybudziłam w trakcie zabiegu.
Ale wyprosiłam lekarza o tabletki żeby nie robić zabiegu znowu. Brałam 4 dni arthrotec i się oczyściło.

reklama
Do góry