reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny jak mam interpretować wynik ANA?
Screenshot_20210513_194311.jpeg

reklama
Dzięki, a jak rozumieć info w necie o prawidłowym mianie 1:40 i że 1:80 jest na pograniczu [emoji848]
Dla mnie to jest nakręcanie paniki. Jeszcze kilka lat temu na forach internetowych pisali, że 1:320 mają zdrowi ludzie i nie ma to wpływu na płodność (osobiście zaszłam w ciążę przy takim mianie i urodziłam zdrowe dziecko bez żadnych leków). Jeśli masz wątpliwości, to skonsultuj się z reumatologiem.

Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺
Przykro mi. Ale powiem ci ze mnie już nic nie zdziwi. Mi tak wycięli wyrostek, że musieli mi cały brzuch otwierać, sepsa się wdała i inne zakazenia i w takim stanie mnie ze szpitala wypuścili i straciłam dziecko bo byłam w ciazy. Szkoda że takich "fachowców " mamy.
Mi jak robiłam crp lekarz zlecił prolaktycinine zbadać bo to są właśnie dwa wykładniki które pokazują stan zapalny.
Liczę że teraz wyczyszczą cię do porządku i już wszystko będzie dobrze

Przykro mi. Ale powiem ci ze mnie już nic nie zdziwi. Mi tak wycięli wyrostek, że musieli mi cały brzuch otwierać, sepsa się wdała i inne zakazenia i w takim stanie mnie ze szpitala wypuścili i straciłam dziecko bo byłam w ciazy. Szkoda że takich "fachowców " mamy.
Mi jak robiłam crp lekarz zlecił prolaktycinine zbadać bo to są właśnie dwa wykładniki które pokazują stan zapalny.
Liczę że teraz wyczyszczą cię do porządku i już wszystko będzie dobrze
Straszne to jest jak rutynowo podchodzą do nas i naszego cierpienia niszcząc nam marzenia i plany 😞 😞

Dzięki, a jak rozumieć info w necie o prawidłowym mianie 1:40 i że 1:80 jest na pograniczu [emoji848]
Ja mam 1:160 typ święcenia plamkowy albo plamisty. Nie pamiętam. Reumatolog kazał się nie przejmować. Podobno do 160 jest ok, mam raz w roku przyjść na kontrolę tego.

Zastanawiam się na ile Alab ma wiarygodne wyniki. W alabie wyszło, że nie mam ana a w laboratorium reumatologii że miano 1:160. W alabie antykoagulant tocznia dodatni w laboratorium reumatologii ujemny... Ja przestałam tam chodzić. Robię badania w diagnostyce.

To można zwariować [emoji85]
Ja mam 1:160 typ święcenia plamkowy albo plamisty. Nie pamiętam. Reumatolog kazał się nie przejmować. Podobno do 160 jest ok, mam raz w roku przyjść na kontrolę tego.

Zastanawiam się na ile Alab ma wiarygodne wyniki. W alabie wyszło, że nie mam ana a w laboratorium reumatologii że miano 1:160. W alabie antykoagulant tocznia dodatni w laboratorium reumatologii ujemny... Ja przestałam tam chodzić. Robię badania w diagnostyce.

Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺
Ja bylam na kontroli 10dni po lyzeczkowaniu, przy wypisie stwierdzili ze jakieś skrzepy zostały ale ze jest to dopuszczalne, niestety nie oczyściło się samo i dostałam skierowanie na histeroskopie, ponoć to mniej inwazyjny i dokładniejszy zabieg (bo pod kontrolą komputera, łyżeczkowanie jest, i tu cytat lekarzy "na ślepo" niż ponowne łyżeczkowanie. Niestety jest i droższy dla szpitala, stąd jakoś bardzo szpitale się nie pieklą do tego... Nie zaproponowali Ci histerioskopii?

reklama
Do góry