reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny jak mam interpretować wynik ANA?
Screenshot_20210513_194311.jpeg

reklama
Dzięki, a jak rozumieć info w necie o prawidłowym mianie 1:40 i że 1:80 jest na pograniczu [emoji848]
Dla mnie to jest nakręcanie paniki. Jeszcze kilka lat temu na forach internetowych pisali, że 1:320 mają zdrowi ludzie i nie ma to wpływu na płodność (osobiście zaszłam w ciążę przy takim mianie i urodziłam zdrowe dziecko bez żadnych leków). Jeśli masz wątpliwości, to skonsultuj się z reumatologiem.

Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺
Przykro mi. Ale powiem ci ze mnie już nic nie zdziwi. Mi tak wycięli wyrostek, że musieli mi cały brzuch otwierać, sepsa się wdała i inne zakazenia i w takim stanie mnie ze szpitala wypuścili i straciłam dziecko bo byłam w ciazy. Szkoda że takich "fachowców " mamy.
Mi jak robiłam crp lekarz zlecił prolaktycinine zbadać bo to są właśnie dwa wykładniki które pokazują stan zapalny.
Liczę że teraz wyczyszczą cię do porządku i już wszystko będzie dobrze

Przykro mi. Ale powiem ci ze mnie już nic nie zdziwi. Mi tak wycięli wyrostek, że musieli mi cały brzuch otwierać, sepsa się wdała i inne zakazenia i w takim stanie mnie ze szpitala wypuścili i straciłam dziecko bo byłam w ciazy. Szkoda że takich "fachowców " mamy.
Mi jak robiłam crp lekarz zlecił prolaktycinine zbadać bo to są właśnie dwa wykładniki które pokazują stan zapalny.
Liczę że teraz wyczyszczą cię do porządku i już wszystko będzie dobrze
Straszne to jest jak rutynowo podchodzą do nas i naszego cierpienia niszcząc nam marzenia i plany 😞 😞

Dzięki, a jak rozumieć info w necie o prawidłowym mianie 1:40 i że 1:80 jest na pograniczu [emoji848]
Ja mam 1:160 typ święcenia plamkowy albo plamisty. Nie pamiętam. Reumatolog kazał się nie przejmować. Podobno do 160 jest ok, mam raz w roku przyjść na kontrolę tego.

Zastanawiam się na ile Alab ma wiarygodne wyniki. W alabie wyszło, że nie mam ana a w laboratorium reumatologii że miano 1:160. W alabie antykoagulant tocznia dodatni w laboratorium reumatologii ujemny... Ja przestałam tam chodzić. Robię badania w diagnostyce.

To można zwariować [emoji85]
Ja mam 1:160 typ święcenia plamkowy albo plamisty. Nie pamiętam. Reumatolog kazał się nie przejmować. Podobno do 160 jest ok, mam raz w roku przyjść na kontrolę tego.

Zastanawiam się na ile Alab ma wiarygodne wyniki. W alabie wyszło, że nie mam ana a w laboratorium reumatologii że miano 1:160. W alabie antykoagulant tocznia dodatni w laboratorium reumatologii ujemny... Ja przestałam tam chodzić. Robię badania w diagnostyce.

Cześć dziewczyny. wczoraj miałam wizytę kontrolna po lyzeczkowaniu z 27.03 i na usg lekarz wypatrzył nieprawidłowe endometrium, które jest najprawdopodobniej pozostałością po zabiegu😞 są jakieś złogi i płyny, kazał szybko jechać do szpitala umawiać się na kolejny zabieg, ale już jako planowany. Zapisałam się na poniedziałek do lekarza, który w szpitalu pracuje i jak coś to zabieg już on mi zrobi... jak to jest możliwe ze po zabiegu jeszcze „coś” zostało i wypuścili mnie z tym ze szpitala? W poniedziałek robiłam morfologię i crp i tutaj wszystko jest w normie... kurde myślałam ze dostanę zielone światło i będę mogła zacząć starania a tu to. Załamana jestem 🥺🥺🥺
Ja bylam na kontroli 10dni po lyzeczkowaniu, przy wypisie stwierdzili ze jakieś skrzepy zostały ale ze jest to dopuszczalne, niestety nie oczyściło się samo i dostałam skierowanie na histeroskopie, ponoć to mniej inwazyjny i dokładniejszy zabieg (bo pod kontrolą komputera, łyżeczkowanie jest, i tu cytat lekarzy "na ślepo" niż ponowne łyżeczkowanie. Niestety jest i droższy dla szpitala, stąd jakoś bardzo szpitale się nie pieklą do tego... Nie zaproponowali Ci histerioskopii?

reklama
Do góry