reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A kiedy po poronieniu przyszła pierwsza @ ? To pewnie u każdej znowu inaczej ale tak z ciekawości pytam. Według mojej lekarki od 2 do 8 tygodni ale to trochę sporów rozbieżność
Moj lekarz powiedział, że dzień poronienia/ łyżeczkowania powinno sie traktować jako pierwszy dzien miesiączki wiec powinna być po miesiącu, chociaż uważam że to bardzo indywidualna kwestia. Mi sie to akurat potwierdziło, poroniłam 19 lutego a reraz jestem juz świeżo po @.

Ostatnia edycja:
Mi po zabiegu cykl wydłużył się o tydzień i pierwszą @ dostałam po 34 dniach, obfitość i natężenie takie jak przed, więc wszystko w normie. Teraz jestem właśnie po drugiej takiej samej i w końcu możemy znów zacząć starania! Tak się cieszę :) Szkoda tylko że cykl się wydłużył, wcześniej idealne 28dni i wiedziałam że 14dzien to owu. Teraz wychodzi na to że będzie się skracał co cykl o 1 dzień. Mam nadzieję że uda nam się szybko trafić :)

Mi po zabiegu cykl wydłużył się o tydzień i pierwszą @ dostałam po 34 dniach, obfitość i natężenie takie jak przed, więc wszystko w normie. Teraz jestem właśnie po drugiej takiej samej i w końcu możemy znów zacząć starania! Tak się cieszę :) Szkoda tylko że cykl się wydłużył, wcześniej idealne 28dni i wiedziałam że 14dzien to owu. Teraz wychodzi na to że będzie się skracał co cykl o 1 dzień. Mam nadzieję że uda nam się szybko trafić :)
Trzymam kciuki! My właśnie tez czekamy tylko na @ i będziemy znowu próbować :)

A kiedy po poronieniu przyszła pierwsza @ ? To pewnie u każdej znowu inaczej ale tak z ciekawości pytam. Według mojej lekarki od 2 do 8 tygodni ale to trochę sporów rozbieżność
2 tygodnie to na pewno nie ma szans, bo organizm musi się zorientować ze juz w ciąży nie jest, beta musi spaść itp, ale do tych 6 tyg powinna przyjść. Jeśli nie, to warto sprawdzić u lekarza czy wszystko okej :)

2 tygodnie to na pewno nie ma szans, bo organizm musi się zorientować ze juz w ciąży nie jest, beta musi spaść itp, ale do tych 6 tyg powinna przyjść. Jeśli nie, to warto sprawdzić u lekarza czy wszystko okej :)
Właśnie moja beta chyba nawet nie zdążyła tak konkretnie wzrosnąć (od początku przyrost był mega mały i najwyższa była 1380, ciąża według usg zatrzymała się na 5 tygodniu a poroniłam w 7 dopiero) i dlatego myśle ze może faktycznie jest szansa ze wcześniej przyjdzie @ :) ale to się okaże

Właśnie moja beta chyba nawet nie zdążyła tak konkretnie wzrosnąć (od początku przyrost był mega mały i najwyższa była 1380, ciąża według usg zatrzymała się na 5 tygodniu a poroniłam w 7 dopiero) i dlatego myśle ze może faktycznie jest szansa ze wcześniej przyjdzie @ :) ale to się okaże
Ale 2 tyg nie ma szans ;) bo to jednak cykl musi być, hormony się ogarnąć itp ;)

reklama
🙏🏻🍀kochane kobietki jestem z Wami. Oby już tylko dwie kreski się pojawiały. Wiosna nowe nadzieje niesie. Ja pewnie w sobotę szpital i zabieg. Ale cóż tam... lepiej teraz i z głowy, już drugi zabieg łyżeczkowania i przeżyje.

Do góry