Ja bym brała kwas foliowy, mnie kazali cały czas.Ja jestem 2 tyg po poronieniu i usłyszałam że poiwnnma brać cały czas ale też żeby nie brać... Wizytę kontrolną mam 7 kwietnia, nie wiem czy łykać dalej folik z witaminą d3 i folik czy czekać do wizyty co powie ginekolog...Jak tylko da zielone światło to Chciałabym nie czekać tylko brać chłopa do łóżka i działać
reklama
Mimimka89
Fanka BB :)
Ja z kolei trochę mam mieszane uczucia co do duphastonu... Ja miałam zalecenie brać od 1 wizyty usg z racji że miałam torbiel na lewym jajniku. Ostatnia tabletkę wzięłam w piątek wizyta miała być w środę a w niedziele poroniłam. Mój mąż ma takie myśli że może gdybym brała cały czas nie doszłoby do poronienia... Sama nie wiem już co mam na ten temat myśleć 7 kwietnia mam wizytę u swojego gina więc dowiem się może co z tym torbielem czy jest czy się wchłonął... Jedno jest pewne milion pytań w głowie dlaczego tak się stało? Co było przyczyną? Zostaną chyba już zawsze. I oczywiście stres jak to będzie w kolejnej ciąży jeżeli dane będzie mi oczywiście w takowej być.Myślę tak samo, trochę żałuję że nie brałam duphastonu od razu, może by nie pomógł ale byłabym spokojniejsza... Ale niestety, trzeba żyć dalej, widocznie tak miało być. Więc może faktycznie jak masz w domu to łykaj, moze pomoze a napewno nie zaszkodzi. Przynajmniej będziesz spokojna trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Mimimka89
Też tak myślę brać przecież to nie jest truciznaJa bym brała kwas foliowy, mnie kazali cały czas.
Natasza27
Ja poronilam drugi raz w styczniu. Lekarz mówi, że mam brać kwas foliowy cały czas. Nie zaszkodzi.Ja jestem 2 tyg po poronieniu i usłyszałam że poiwnnma brać cały czas ale też żeby nie brać... Wizytę kontrolną mam 7 kwietnia, nie wiem czy łykać dalej folik z witaminą d3 i folik czy czekać do wizyty co powie ginekolog...Jak tylko da zielone światło to Chciałabym nie czekać tylko brać chłopa do łóżka i działać [emoji4][emoji123]
Mimimka89
Właśnie tak myślę brać, bo planujemy z mężem się nie poddawać mimo, że strach będzie chyba już zawsze.Ja poronilam drugi raz w styczniu. Lekarz mówi, że mam brać kwas foliowy cały czas. Nie zaszkodzi.
Magdalena09
Przykro mi, też zadaje sobie mnóstwo pytań dlaczego tak się stało. Ale staram się myśleć pozytywnie i dobrze się nie obejrzymy a obie zobaczymy upragnione kreseczki [emoji16] tego życzę nam i wszystkim dziewczynom.Ja z kolei trochę mam mieszane uczucia co do duphastonu... Ja miałam zalecenie brać od 1 wizyty usg z racji że miałam torbiel na lewym jajniku. Ostatnia tabletkę wzięłam w piątek wizyta miała być w środę a w niedziele poroniłam. Mój mąż ma takie myśli że może gdybym brała cały czas nie doszłoby do poronienia... Sama nie wiem już co mam na ten temat myśleć [emoji2368] 7 kwietnia mam wizytę u swojego gina więc dowiem się może co z tym torbielem czy jest czy się wchłonął... Jedno jest pewne milion pytań w głowie dlaczego tak się stało? Co było przyczyną? Zostaną chyba już zawsze. I oczywiście stres jak to będzie w kolejnej ciąży jeżeli dane będzie mi oczywiście w takowej być.
Mimimka89
Będę trzymała mocno kciuki za nas tu wszystkie fajnie że znalazłam to forum, można się wygadać, wyplakac i poradzićPrzykro mi, też zadaje sobie mnóstwo pytań dlaczego tak się stało. Ale staram się myśleć pozytywnie i dobrze się nie obejrzymy a obie zobaczymy upragnione kreseczki [emoji16] tego życzę nam i wszystkim dziewczynom.
RissRose
Dzis właśnie dzwoniłam do przychodni, podałam wyniki i Pani wyliczyła mi ryzyko wad, jest dobrze wszystko prawidłowo. USG tez wyszło mi dobre . Hormony mi biją w ciąży sama szukam sobie problemów wiedziałam, że mam się nie sugerować samymi wynikami, a i tak to zrobiłam i noc prawie nie przespana No, ale najważniejsze, że wszystko jest ok, dziękuję za cenne radySpokojnie, nie patrz ma te "normy" bo to na prawdę ma się nijak. Musisz poczekać na obliczone przez lekarza ryzyka. U nas na czerwcowych mamach były tez wysokie wyniki pappy a wszystko z maluchami okej
A jak wyszło samo usg? Lekarz mówił że dziecko zdrowe? Jesli tak to tym bardziej nie ma się czym martwić. Jeśli przeziernosc karkowa jest w normie, kosc nosowa widoczna, wszystkie inne parametry w normie to będzie dobrze
Magdalena09
Jak nie będziemy się wspierać wzajemnie to kto [emoji16] a wierzę że to będzie szczęśliwy rok dla nas wszystkich [emoji123]Będę trzymała mocno kciuki za nas tu wszystkie[emoji4][emoji123] fajnie że znalazłam to forum, można się wygadać, wyplakac i poradzić[emoji4]
reklama
Mimimka89
Mi zaczął się szczęśliwe, marzec jak zwykle dla mnie pechowy.. Wierzę że ten rok zakończy się szczęśliwe.Jak nie będziemy się wspierać wzajemnie to kto [emoji16] a wierzę że to będzie szczęśliwy rok dla nas wszystkich [emoji123]