reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny czy to dobry wynik?

Załączniki

• F150773A-7E0C-4514-B0C7-D6F570308533.jpeg
    F150773A-7E0C-4514-B0C7-D6F570308533.jpeg
    34 KB · Wyświetleń: 73
reklama
Tak. Wiem że mówią że niewiarygodne. To nie jest alergia tylko nietolerancja.

Mi po przejściu na takie odżywianie
- spadły przeciwciala
- trzyma się ładne tsh
- przestałam mieć fazy senność w ciągu dnia
- lepiej się czuje
- nie mam gastrycznych objawów

I mimo że lekarze mówią że to ściema jak mthfr to mi to służy więc się tego trzymam.

Ja robiłam tu testy

Jeśli czujesz poprawę, to ja wierzę w te testy ;) widzę, że to co wysłałaś jest tylko w Warszawie i Poznaniu

Ok super to robię tylko te podstawy, TSH, posiew i to crp nieszczęsne. Zastanawiałam się też nad wymazem z pochwy bo widzę że w laboratorium też to badają ale chyba wolę żeby ginekolog mi ten wymaz zrobił
Mysle ze to bez różnicy czy poboera pielęgniarka w labie czy gin na wizycie :)

Gdzie Wy spotykacie takich ginekologów :D moi wierzą w cud natury, nie w leki
Ale ze jakich? Co wierzą w działanie progesteronu? :p

Mnie dziś wzięło na przeglądanie swoich badań. Przed tymi nieszczęsnymi operacjami tydzień wcześniej krew badałam, wszystko idealnie, toksoplazmozy, cytomegalii wyniki też ok, posiew moczu jałowy. Po operacji wszystkie wyniki wskazują na zakażenie bakteryjne, w moczu też biało, leukocyty, erytrocyty. Niby sama se doszłam przyczyny tej tragedii a dalej draże. Nawet dokonałam się do swojego TSH przed ciaza i jednak wynik był 1,02. Teraz zaczęłam doszukiwać się problemu w progesteronie. W 15 dniu cyklu 1,52. W 19 dniu cyklu wartości podane w jakiś innych jednostkach bo w innym laboratorium robione ale jak przeliczyłam to wyszło że progesteron na poziomie 15. Czy to nie za mało? w tym cyklu zaszlam w ciążę i po 2 tyg. Skoczył mi już do 43
Moim zdaniem nie ma co się doszukiwać ;) progesteron w 15dc o niczym nie świadczy. Powinno się go badac 7 dni po owu. Ten z 19dc jest juz całkiem całkiem, ale też nie wiem jak dlugi cykl miałaś. 43 w początkowym stadium ciazy to bardzo dobry wynik :)

Dziewczyny czy to dobry wynik?
Dobry :)

Mysle ze to bez różnicy czy poboera pielęgniarka w labie czy gin na wizycie :)

Ale ze jakich? Co wierzą w działanie progesteronu? :p

Moim zdaniem nie ma co się doszukiwać ;) progesteron w 15dc o niczym nie świadczy. Powinno się go badac 7 dni po owu. Ten z 19dc jest juz całkiem całkiem, ale też nie wiem jak dlugi cykl miałaś. 43 w początkowym stadium ciazy to bardzo dobry wynik :)

Dobry :)
Cykl miałam przeważnie 28 dniowy

reklama
Do góry