reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Od kiedy jestem tu na forum, a za chwile będzie 4 lata, pamiętam moze 3 przypadki gdzie dziewczyna zaszla w kolejna ciążę bez badan i szczęśliwie ja donosiła
Ja jestem czwartym przypadkiem, ale uważam, że to głupota nie robić badań i narażać się po raz kolejny na poronienie. Szkoda, że dopiero prowadzący mnie w tym uświadomił, a nie gin który mnie kontrolował po stracie. Dziękuję Bogu każdego dnia, że bez leków, tylko z dupkiem udało mi się go donosić.

reklama
Ja jestem czwartym przypadkiem, ale uważam, że to głupota nie robić badań i narażać się po raz kolejny na poronienie. Szkoda, że dopiero prowadzący mnie w tym uświadomił, a nie gin który mnie kontrolował po stracie. Dziękuję Bogu każdego dnia, że bez leków, tylko z dupkiem udało mi się go donosić.
No ja też mam takie koleżanki co poronily a za chwilę były w ciąży i ciąża donoszona bez komplikacji. I to przeważnie takie jak ja czyli że pierwsze dziecko donoszone, ciąża bezproblemowa, kolejne poronienie i potem kolejna ciąża też bezproblemowa

W mleku często problemem nie jest laktoza tylko kazeina więc produkty bez laktozy to czasem za mało niestety.
Też na bank coś mam, bo odstawiłam gluten i laktozę na dwa tygodnie i nagle brzuch płaski a tak to cały czas wzdęty
Mój mi właśnie daje profilaktycznie i to bardzo duże dawki. Uważa że nie zaszkodzi a może pomóc.
Nie mam pojęcia. Czasem lekarz na usg zobaczy jakas torbiel, czasem na jakieś problemy z szyjką, a sa tez lekarze którzy dają na wszelki wypadek po prostu :)

Nie mam pojęcia. Czasem lekarz na usg zobaczy jakas torbiel, czasem na jakieś problemy z szyjką, a sa tez lekarze którzy dają na wszelki wypadek po prostu :)
Kurde miałam torbiel ale za miesiąc na kontrolę jak poszłam to już jej nie było. Ale dupka dostałam dopiero potem. Myślę że przepisał mi go tak na odczepnego bo "dama" jeczela że po dwóch cyklach nie zaszła jeszcze w ciążę

W mleku często problemem nie jest laktoza tylko kazeina więc produkty bez laktozy to czasem za mało niestety. Mój mi właśnie daje profilaktycznie i to bardzo duże dawki. Uważa że nie zaszkodzi a może pomóc.
Możliwe, ja nie piłam mleka i przetworów mlecznych w ogóle, więc nie wiem w sumie który składnik mi szkodził

Popieram to co nspissla witch. Odpusc w tym cyklu hormony. Poczekaj na @ i potem możesz zrobić progesteron i prolaktynę 7 dni po owu. Prolaktyna w ciazy fizjologicznie rośnie wiec badanie jej teraz może być niewiarygodne :)
A można progesteron robić w pierwszych dniach cyklu? Chciałam sobie zbadać od razu fsh, ih, estradiol, progesteron, b12 tylko czekam na @

reklama
Do góry