Taka prawda. Badanie histpat nie odpowie na pytanie co było przyczyną
Bo duphaston to progesteron i nie ma nic wspólnego z teombofilia
na to właśnie acard i heparyna
Jedyne co w tym jest moim zdaniem to głupota... pewnie ze może być tak, ze jedno poronienie było przypadkiem. Ale mogło mieć tez przyczynę ktora tkwi po stronie kobiety i kilka badan moze sprawić ze nastepna ciążę się donosi. Od kiedy jestem tu na forum, a za chwile będzie 4 lata, pamiętam moze 3 przypadki gdzie dziewczyna zaszla w kolejna ciążę bez badan i szczęśliwie ja donosiła. Dla mnie to bezduszne mówić pacjentce ze tak się zdarza i ma próbować dalej... Moja gin niestety mowila tak samo. Posłuchałam. Po kilku miesiącach straciłam kolejna ciążę. Dopiero potem zrobiłam ogrom badan na własną rękę i kolejna ciąża na lekach byla udana
dlatego moim zdaniem warto robic badania i to powinna być decyzja pacjentki, w końcu ona za to placi bo i tak robi wszystko prywatnie. A lekarz jest od tego zeby powiedzieć jakie badania warto zrobić, a nie zachęcać do dalszych prob...
To zależy co jest przyczyną poronienia. Jeśli wada genetyczna to tak, poronisz mimo luteiny a ona moze tylko opóźnić sprawę i powodować poronienie zatrzymane. Ale jeśli kobieta ma niedomoge lutealna czyli za mało progesteronu i to jest przyczyna poronienia, to luteina ratuje takie dzieci i sprawia ze ciaza rozwija się prawidłowo, a bez leku by się zwyczajnie nie utrzymała
ale tu trzeba zrobić badania zeby wiedzieć jak jest