reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny,
hormony mi poszalały po tej ciąży TSH nie istnieje (ja zawsze miałam mega niskie ale teraz go nie ma) - 0,003 przed ciążą po miesiącu thyrozolu było 1,6 w trakcie ciąży 2,5, FT3 (zawsze w normie) teraz za wysokie 3,94 a FT4 1,34.
Jutro mam wizytę u gin endo. Zobaczymy co powie...macie jakieś pomysły?
Hasimoto masz? Bo takie wahania tona początku hasi bywają.

A można progesteron robić w pierwszych dniach cyklu? Chciałam sobie zbadać od razu fsh, ih, estradiol, progesteron, b12 tylko czekam na @
Progesteron w pierwszej fazie cyklu nie ma sensu, bo jego poziom jest praktycznie 0. On rośnie w 2 fazie cyklu i wtedy jest ważne jaki ma poziom

A jest sens badać np kwas foliowy i wit D?
Jest sens :) wit D u nas, jeśli nie suplementujesz, to na bank będziesz miała nisko

Na daną chwilę wykluczone, mam coś co Pani doktor określa jako subkliniczne, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy. Te wyniki z dziś mnie zaskoczyły bo takich rozbieżności to jeszcze nie miałam...no nic zobaczymy co jutro powie...
Tak właśnie określa się hasimoto jako autoimmunologiczne zapalenie tarczycy.

reklama
Hashimoto stwierdza się po obecności przeciwciał przeciw tarczycowych i obrazie USG. Sam wynik TSH , ft3 i ft4 nie zawsze da odpowiedź.

Do góry