reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak tak, na rehabilitację idziemy w poniedziałek a okulisty szukam bo terminy na NFZ to masakra [emoji2962]
A pediatra nie może wam wystawić skierowania pilnego? Nasz tak robi i wtedy ma obowiązek w ciąży 6 tygodni cię przyjąć.
Ja jutro jadę z małym na rehabilitację, tyle czekaliśmy, że sama mu asymetrię wyleczyłam, ale pewnie i tak coś znajdą 🤣
Po ponad 6 tygodniach miał dopiero pierwsze USG bioderek, odzwyczaiłam się od państwowej służby zdrowia, fatalnie to wszystko działa.

reklama
Przykro mi, że ciebie też to spotkało. Czy znasz przyczynę poronienia? Czy to twoja pierwsza ciąża. Daj sobie czas, płacz, wygaduj nam się tutaj. Wspierajmy się 😘

W normie ale jeśli stara się o dziecko powinno być około 1
Tak pierwsza ciąża. Nie mam pojęcia co było przyczyną. Pobrali pozostalsoci na badania histopotalogiczne wynik będzie za 3 tyh

Ja tego nigdy nie brałam i mój ginekolog mówi, że to niepotrzebne.. zaszłam w ciążę dopiero po pół roku i każdy mnie wyśmiewał, że przecież dopiero po roku mogę zacząć się martwić.
Widzisz co ginekolog to inna opinia. Pamiętam że mi powiedział że jak po 4 cyklach nie zajde to mi zleci badanie drożności jajowodów. A też wszędzie czytam że po roku staran można coś się zacząć zastanawiać a nie po 4 cyklach staran. Moja siostra mi znalazła tego ginekologa ponoć najlepszy u nas w mieście. Zmieniałam go w 3 miesiącu ciąży jak mnie olał jak do niego dzwoniłam kilka razy. Chodzę prywatnie to jednak wymagam żeby odebrał ode mnie ten telefon, nie dzwonię przecież żeby pogadać o pogodzie. Mój nowy ginekolog zdziwiony czemu luteinę dostałam dopochwowo skoro krwawień nie miałam w ciąży, tamten widział krwiaka a mój nowy mówi że żadnego krwiaka nie było....

Tak pierwsza ciąża. Nie mam pojęcia co było przyczyną. Pobrali pozostalsoci na badania histopotalogiczne wynik będzie za 3 tyh
Ja też za tydzień będę dzwonić czy wynik histopatologii już jest ale w szpitalu jakąś lekarka mi powiedziała że to nic nie wniesie bo to może pokazac tylko czy są jakieś zmiany nowotworowe czy nie

Hej. Czy miałyście regularne @ po zabiegu?
Pierwsza @ po zabiegu była po 31 dniach. Teraz czekam na drugą i już 34 dc dziś i nie mam @. I znowu się martwię. W ciąży nie jestem.

Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Bralyscie kiedyś duphaston? A jak tak to dlaczego? Robiłam porządek w apteczce i patrzę że mam sporo tego leku. Pamiętam tylko że jak po dwóch cyklach nie zaszłam w ciążę polecialam do gina na kontrolę i on właśnie mi ten lek zapisał. I faktycznie w tym cyklu co zaczęłam go brać zaszłam ale myślę że to był zbieg okoliczności. Wiem że progesteron i inne wyniki miałam w normie, cykle też regularne
Ja mam brać duphaston po owulacji. W każdej ciąży występowały krwawienia więc mam go brać żeby temu zapobiec jak będę w ciąży. Ale w ostatnim cyklu wzięłam go prawdopodobnie przed owulacja i chyba spowodował że jej nie miałam 🤦

Ja też za tydzień będę dzwonić czy wynik histopatologii już jest ale w szpitalu jakąś lekarka mi powiedziała że to nic nie wniesie bo to może pokazac tylko czy są jakieś zmiany nowotworowe czy nie
No i tak jest, opis mówi o tym że poronienie było nic poza tym. No ewentualnie raka kosmowki może wykryć co byłoby przyczyną poronienia ale to bardzo rzadkie.
Hej. Czy miałyście regularne @ po zabiegu?
Pierwsza @ po zabiegu była po 31 dniach. Teraz czekam na drugą i już 34 dc dziś i nie mam @. I znowu się martwię. W ciąży nie jestem.
Ja pierwsza @ 29 dni a druga @24 teraz czekam na trzecią.

Ja mam brać duphaston po owulacji. W każdej ciąży występowały krwawienia więc mam go brać żeby temu zapobiec jak będę w ciąży. Ale w ostatnim cyklu wzięłam go prawdopodobnie przed owulacja i chyba spowodował że jej nie miałam 🤦
No u mnie właśnie nic się nie działo. Też brałam chyba po owulacji. Jak test pokazał dwie kreski ginekolog dalej kazał brać aż do wizyty w 8 tyg. I potem zmienił mi na luteinę dopochwowa. Chyba tak zapobiegawczo to dal mi

reklama
Do góry