reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gonzi Najlepsze TSH do starań to ok 1. Niech jeszcze za 2-3 tygodnie powtórzy badanie razem z ft3 i ft4. Na TSH ma wpływ wiele czynników - chociażby stres czy niewyspanie. Jak dalej będzie na tym poziomie, to moim zdaniem dobrze by było, gdyby koleżanka znalazła lekarza ginekologa ze specjalizacją z endokrynologii. Nie jest to wynik bardzo zły, ale dobrze mieć go pod kontrolą - bo w ciąży TSH lubi zaszaleć.
Serio ? A mi lekarz przy planowaniu ciąży powiedział że moje 1,9 TSH jest super

reklama
Ogólna norma mówi, że dla kobiet w ciąży jest to 2,5 a z tego co czytałam to są plany obniżenia tej wartości do 2. I czasem po prostu jest to wartość osobnicza, a czasem niestety może prowadzić do skoku TSH i niedoczynności tarczycy. Dodatowo zawsze warto sprawdzić antyTPO i antyTG ;-)

Dziewczyny, ja dziś mam takiego doła psychicznego. Najchętniej zostałabym w domu, zrezygnowała ze wszystkich planów i starań. Nie mogę sobie z tym wszystkim poradzić.
Czy Wy też tak macie od czasu do czasu? Nie mam pomysłu jak wrócić do normalności i przede wszystkim jak przestać obsesyjnie myśleć o ciąży.

No właśnie co lekarz to inna opinia. Ona ma jakiegoś endo ale wiaodmo wizyte ma za miesiąc a ciakawa jest co za wyniki.

Dziewczyny, ja dziś mam takiego doła psychicznego. Najchętniej zostałabym w domu, zrezygnowała ze wszystkich planów i starań. Nie mogę sobie z tym wszystkim poradzić.
Czy Wy też tak macie od czasu do czasu? Nie mam pomysłu jak wrócić do normalności i przede wszystkim jak przestać obsesyjnie myśleć o ciąży.
Też mam dzisiaj spadek formy, wczoraj moja bratowa urodziła a ja dzisiaj obchodzę pierwszy miesiąc od poronienia. Nawet w pracy nie mogłam wysiedzieć, więc poszłam do domu i leżę z kotami cicho popłakując.

Ogólna norma mówi, że dla kobiet w ciąży jest to 2,5 a z tego co czytałam to są plany obniżenia tej wartości do 2. I czasem po prostu jest to wartość osobnicza, a czasem niestety może prowadzić do skoku TSH i niedoczynności tarczycy. Dodatowo zawsze warto sprawdzić antyTPO i antyTG ;-)
Mój gin tez zawsze mówi, ze dla staraczek i w ciąży powinno być w okolicy 1. Jak w pierwszej ciąży zrobiłam tsh i miałam 2,14 chyba to od razu mi leki zapisał żebym brała i od tego czadu biore cały czas i mam w okolicy 1

Też mam dzisiaj spadek formy, wczoraj moja bratowa urodziła a ja dzisiaj obchodzę pierwszy miesiąc od poronienia. Nawet w pracy nie mogłam wysiedzieć, więc poszłam do domu i leżę z kotami cicho popłakując.
chyba mamy podobnie, ja dziś mam iść do rodziny męża, gdzie jest niemowlak i chyba to mnie tak nastroiło...
Bardzo ciężko znosi się takie wieści od najbliższych, a z drugiej strony człowiek chce się szczerze cieszyć

Mam tak ciągle. Dziś mija rok od poronienia i staram się nie myśleć ale ciagle analizuje co o ktorej godz sie dzialo 🙈 co do staran to tez slabo ida wiec sa zle dni. To normalne wiec nie jestes sama. Wiem co czujesz. Ja uciekam w jakies zajecia. U mnie tez 3 dni temu kuzynka mlodsza o 2 lata urodzila druga corke :(

Nie płacz. Mamy dzisiaj jakiś ciężki dzień wszystkie. Na szczęście połowa za nami a jutro obudzimy się z siłami na wszystko co przed nami ❤️ Włącz sobie fajną muzyczkę na słuchawkach i pomyśl że jesteś na imprezce. Będzie dobrze

reklama
chyba mamy podobnie, ja dziś mam iść do rodziny męża, gdzie jest niemowlak i chyba to mnie tak nastroiło...
Bardzo ciężko znosi się takie wieści od najbliższych, a z drugiej strony człowiek chce się szczerze cieszyć
Dokładnie tak, jest radość ze szczęścia bliskich ludzi, ale też głęboki smutek, że nam się nie udaje. Spotkanie z niemowlakiem na żywo w takich okolicznisciach musi być bardzo trudne. Córeczkę brata oglądam na filmikach, z resztą prędko jej nie zobaczę na żywo bo mieszkają w Nowym Jorku, ale oglądanie tej słodkiej, uroczej istotki jest zarazem wspaniale radosne i niesamowicie przygnębiające. Kochana trzymaj się dziś dzielnie na tym spotkaniu, nam też się jeszcze uda zajść w ciążę i ją utrzymać🙂 za rok wszystkie z tego forum będziemy sobie zdjęcia dzieciaków przesyłać, wierzę w to!

Do góry