reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Toxoplazmoza co ile robilyscie to badanie w ciąży? Ja mam wynik ujemny ale martwię się żeby tym się nie zarazić.. czy wy tez się tym martwilyscie ? W dodatku mam kota 11 lat i nigdy się nie zaraziłam załatwia się na dworzu

Jeśli masz tyle lat kota i się nie zaraziłaś to znaczy że on nie jest nosicielem. Nie każdy nim jest. Również miałam kota przez wszystkie moje 3 ciąże, zawsze wynik negatywny... Ale nie sprzątałam mu w kuwecie (mimo wszystko), jadłam tylko umyte owoce i warzywa (myłam nawet maliny!) i uważałam na surowe mięso.

reklama
Hej ;) dziewczyny mam zlecony Glucophage XR 500 i mam go brać wieczorem.
Napisał do mnie też ginekolog, że mam brać Acard 75 już od teraz (starać się będziemy w kwietniu) i najlepiej na noc.
Jaki odstęp czasowy zachować między lekami?

Napisał do mnie też ginekolog, że mam brać Acard 75 już od teraz (starać się będziemy w kwietniu) i najlepiej na noc.
Właśnie tez mnie to ciekawi. Ja też od jutra acard 75 zacznę brać bo gin mi kazał zacząć msc przed staraniami
Także będziemy razem zaczynać 😘

Ja biorę wszystkie tabletki na raz, choć w sumie acard wieczorem razem z metforminą. Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby nie brać razem [emoji28]

Jak masz skąpe to możesz brać ciągle, a jak obfite to lepiej odstawiać. I na początku acard może powodować plamienia. Wtedy radzę dwa dni przerwy i znowu próbować.
Fajnie, będziemy się wspierać wirtualnie :) ja też zacznę od jutra.
Tylko mi nie napisał czy mam w czasie miesiączki odstawiać czy nie.

Co Myślicie o współżyciu czy jest to bezpieczne?? Lekarza za każdym razem zapomnę się zapytać. biorę duphaston 3 razy dziennie zapobiegawczo.. i nie wiem czy w drugiej ciąży po poronieniu trzeba się wstrzymać??

Ja bym brała rano acard I wieczorem metę, mniejsze obciążenie dla żołądka [emoji4]

reklama
Do góry