reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Co Myślicie o współżyciu czy jest to bezpieczne?? Lekarza za każdym razem zapomnę się zapytać. biorę duphaston 3 razy dziennie zapobiegawczo.. i nie wiem czy w drugiej ciąży po poronieniu trzeba się wstrzymać??
Myślę, że najlepiej jednak uzgodnić to z lekarzem. W niezagrozonej ciąży można, w zagrożonej lepiej nie.

Dziewczyny jestem 12dni po poronieniu(lyzeczkowaniu), mam krwawienie w ciągu dnia słabe,w nocy dość obfite jak miesiączka. Sama normalnie mam 7-8dni miesiączki. Boje się, ze będzie to trwało ponad 2tyg. Naczytałam się o tym, ze 2tyg powinno być max, ale wiem, ze to tylko reguła. Czy któraś z Was miała krwawienie dłuższe?
Umówie się do mojego ginekologa, czekam tylko na histo ze szpitala (już w zasadzie powinnam dostać)

Dziewczyny jestem 12dni po poronieniu(lyzeczkowaniu), mam krwawienie w ciągu dnia słabe,w nocy dość obfite jak miesiączka. Sama normalnie mam 7-8dni miesiączki. Boje się, ze będzie to trwało ponad 2tyg. Naczytałam się o tym, ze 2tyg powinno być max, ale wiem, ze to tylko reguła. Czy któraś z Was miała krwawienie dłuższe?
Umówie się do mojego ginekologa, czekam tylko na histo ze szpitala (już w zasadzie powinnam dostać)
U mnie bez łyżeczkowania krwawienie trwało 5 dni, myślę, że możesz umówić się na konsultację z lekarzem, na wszelki wypadek

Mi genetyk powiedział że acard na noc. Nie odstawić na czas miesiączki. Odstawić na tydzień przed ewentualnym planowanym zabiegiem np. stomatologicznym jedynie.
Fajnie, będziemy się wspierać wirtualnie :) ja też zacznę od jutra.
Tylko mi nie napisał czy mam w czasie miesiączki odstawiać czy nie.
Moja dietetyczka mówiła że cynk i selen blokują wzajemnie wchłanianie i minimum w 2 godzinnym odstępie warto je brać [emoji6]
Rano biorę Euthyrox. Potem B-right i Amertil.
Poza tym jeszcze w ciągu dnia magnez, probiotyk, wit. C. Na wieczór cynk i selen, wit. D. No i teraz Glucophage i Acard. Normalnie cała paleta barw [emoji1]

Mi genetyk powiedział że acard na noc. Nie odstawić na czas miesiączki. Odstawić na tydzień przed ewentualnym planowanym zabiegiem np. stomatologicznym jedynie. Moja dietetyczka mówiła że cynk i selen blokują wzajemnie wchłanianie i minimum w 2 godzinnym odstępie warto je brać [emoji6]
Nie odstawiamy acardu przed zabiegiem stomatologicznym tylko o jego przyjmowaniu informujemy lekarza. nigdy nie odstawia się leków bez konsultacji z lekarzem.

reklama
Taką dostałam informację od mojego ginekologa genetyka. Że podczas starań miałam brać non stop i jedynie jak wpadnie planowany zabieg to odstawić. Dlatego dzielę się zaleceniami które ja dostałam.
Nie odstawiamy acardu przed zabiegiem stomatologicznym tylko o jego przyjmowaniu informujemy lekarza. nigdy nie odstawia się leków bez konsultacji z lekarzem.

Do góry