reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Qruszon Krwawienie po poronieniu należy w zasadzie traktować jak połóg po porodzie. Krwawienie może być, potem przerwa i znowu się pojawić. I tak do 6 tygodni - do tego czasu powinna przyjść @.
Ja krwawiłam 3 dni ale miesiączka przyszła po 9 tygodbiach. Lekarze nie widzieli nic złego teraz jak w zegarku co 31 dni

reklama
Rano biorę Euthyrox. Potem B-right i Amertil.
Poza tym jeszcze w ciągu dnia magnez, probiotyk, wit. C. Na wieczór cynk i selen, wit. D. No i teraz Glucophage i Acard. Normalnie cała paleta barw [emoji1]
Jakbym miała tak rozdzielac ze kazdy lek osobno, to cały dzień bym jadla jakieś tabletki :D i z tymi porannymi bym się nie wyrobial przed tymi południowymi 🤣 ja teraz w ciąży biore cyclo3fort, magne b6, duphaston, acard, prenatal (w duo są 3 tabletki na dawke) i witaminę D3. Do tego jak czuje ze coś z pęcherzem się dzieje to wchodzi jeszcze urinal. Jakbym chciała brac wszystko osobno, to cały dzień byłby na tabletkach :D tak wie łykam te 10 czy 11 tabletek na raz :p acard biore rano, bo na noc biore heparyne

Dziewczyny jestem 12dni po poronieniu(lyzeczkowaniu), mam krwawienie w ciągu dnia słabe,w nocy dość obfite jak miesiączka. Sama normalnie mam 7-8dni miesiączki. Boje się, ze będzie to trwało ponad 2tyg. Naczytałam się o tym, ze 2tyg powinno być max, ale wiem, ze to tylko reguła. Czy któraś z Was miała krwawienie dłuższe?
Umówie się do mojego ginekologa, czekam tylko na histo ze szpitala (już w zasadzie powinnam dostać)
Spokojnie, może to trwać nawet 6tygodni i nie ma tu nic niepokojącego :)

Mam wyniki na trombofilie. Dwa wyszły mi nieprawidłowo. Dodaje zdjęcie. Czy może spotkaliście się z tym? Nie mam opisu badania. Do jakiego lekarza się z tym udać? Do genetyka/internisty/ginekologa?

Screenshot_2021-03-01-12-24-24-322_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.jpg

Mam wyniki na trombofilie. Dwa wyszły mi nieprawidłowo. Dodaje zdjęcie. Czy może spotkaliście się z tym? Nie mam opisu badania. Do jakiego lekarza się z tym udać? Do genetyka/internisty/ginekologa?

Zobacz załącznik 1243535

Pai mam to samo wskazania do heparyny i Acardu w ciąży to jest czynnik odpowiedzialny za krzepnięcie. Ginekolog powinien ogarnąć a jeśli nie to do hemataloga. Ja nie byłam bo gin mi dał zastrzyki na ryczałt (biorę od owulacji na stałe) aż do ciąży a potem będą bezpłatne.
Mthfr odpowiada za metylację kwasu foliowego żeby wiedzieć czy Twój organizm sobie radzi należy zbadać poziom kwasu foliowego, wit b12, homocysteinę. Przy tym mthsf zawsze lepiej brać metylowany kwas foliowy i metylowaną wit b12 one są lepiej wchłanialne ;)

Ja biorę wszystkie tabletki na raz, choć w sumie acard wieczorem razem z metforminą. Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby nie brać razem [emoji28]

Jakbym miała tak rozdzielac ze kazdy lek osobno, to cały dzień bym jadla jakieś tabletki :D i z tymi porannymi bym się nie wyrobial przed tymi południowymi 🤣 ja teraz w ciąży biore cyclo3fort, magne b6, duphaston, acard, prenatal (w duo są 3 tabletki na dawke) i witaminę D3. Do tego jak czuje ze coś z pęcherzem się dzieje to wchodzi jeszcze urinal. Jakbym chciała brac wszystko osobno, to cały dzień byłby na tabletkach :D tak wie łykam te 10 czy 11 tabletek na raz :p acard biore rano, bo na noc biore heparyne

Spokojnie, może to trwać nawet 6tygodni i nie ma tu nic niepokojącego :)
Beka, bo ja biore każda osobno, odstęp minimum pół godz. :D jakoś tak sobie wymyśliłam i tak robię :D i to fakt, cały dzień coś łykam 😂😂

Jeden gin wysłał mnie do hematologa a drugi powiedział, że ogarnie wszystko sam
Pai mam to samo wskazania do heparyny i Acardu w ciąży to jest czynnik odpowiedzialny za krzepnięcie. Ginekolog powinien ogarnąć a jeśli nie to do hemataloga. Ja nie byłam bo gin mi dał zastrzyki na ryczałt (biorę od owulacji na stałe) aż do ciąży a potem będą bezpłatne.
Mthfr odpowiada za metylację kwasu foliowego żeby wiedzieć czy Twój organizm sobie radzi należy zbadać poziom kwasu foliowego, wit b12, homocysteinę. Przy tym mthsf zawsze lepiej brać metylowany kwas foliowy i metylowaną wit b12 one są lepiej wchłanialne ;)
Myślicie, że to właśnie jest przyczyną mojego poronienia?

Dziękuję za rady ❤️

reklama
Do góry