reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie wiem czy to pocieszenie czy nie ale miałam tak samo jak ty. Po poronieniu a była to 1 ciąża też odcięłam się od wszystkich a nawet nie potrafiłam o tym rozmawiać. Wzięłam chorobowe na 4 miesiące i to był mój błąd, ostatnio eoricolan do pracy i wszystko się normuje. Przestałam doszukiwać się przyczyny i zaczęłam od nowa żyć. Najgorsze jest zatracić się w myślach o dziecku bo wtedy im bardziej chcesz tym gorzej. Wiem że łatwo mówić ale może spróbuj wyluzować? Weź dobrą książkę? Wyjedź gdzieś i odpocznij? A wtedy może samo przyjdzie?
Ja pierwszą ciążę miałam pozamaciczna jeszcze w obcym kraju, nie do końca rozumiałam medyczny ich język, byłam przerażona a jeszcze potem jak się dowiedziałam, że mam usunięty jajowod byłam przerażona. Załatwili mi rozmowę z ambasady polskiej, pani mi wszystko wytłumaczyła co mi zrobili, jaki zabieg itp.
Potem zaczęłam czytać czy przy jednym jajowodzie jest możliwe mieć dzieci, były różne historie.... Ale odłożyłam starania o rok zaczęłam pracować, nadgodziny aż po roku odłożylismy tyle aby kupić mieszkanie.... Mi pomogła praca....

reklama
Toxoplazmoza co ile robilyscie to badanie w ciąży? Ja mam wynik ujemny ale martwię się żeby tym się nie zarazić.. czy wy tez się tym martwilyscie ? W dodatku mam kota 11 lat i nigdy się nie zaraziłam załatwia się na dworzu

Toxoplazmoza co ile robilyscie to badanie w ciąży? Ja mam wynik ujemny ale martwię się żeby tym się nie zarazić.. czy wy tez się tym martwilyscie ?
Jeżeli myjesz owoce i warzywa, ręce po krojeniu i dotykaniu surowego mięsa, lub po czyszczeniu kuwety swojego kota, to nie ma czym się martwić. W każdej ciąży robiłam dwa razy.

Toxoplazmoza co ile robilyscie to badanie w ciąży? Ja mam wynik ujemny ale martwię się żeby tym się nie zarazić.. czy wy tez się tym martwilyscie ? W dodatku mam kota 11 lat i nigdy się nie zaraziłam załatwia się na dworzu
Ja robiłam raz i wyszło, że to przeszłam więc nie trzeba robić potem. Ani kota nie miałam owoce i warzywa zawsze myje także u mnie pewnie od zjedzenia mięsa surowego

Ja się w ogóle nie boję toksoplazmozy. Mam dwa koty, zajdę w ciążę to zrobię badania. Moja siostra miała toksoplazmozę w ciąży, wystarczyło wziąć leki, które w ogóle nie zagrażały płodowi i tyle.
W pierwszym trymestrze toksoplazmoza jest bardzo niebezpieczna dla płodu. Łatwo się mówi, kiedy wszystko jest ok. Niestety nie jest to regułą.

reklama
Do góry