reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki, nigdy nie miałam torbieli albo o niej nie wiedziałam a teraz jak człowiek się stara o potomstwo to ciagle coś nowego wychodzi [emoji2362]
Mam tak samo jak Ty. Mieliśmy sie starać ponownie na wiosnę, a tu torbiel po zabiegu. Boję się, że się nie wchłonęła. @ się kończy a takie brudzenie jak przed jest.
Najgorzej się obawiam, że będzie chciał dać mi tabletki anty na to.

reklama
Skoro jest płaska to znaczy, że się powoli wchłania. Taka jest procedura, ja też miałam dwa razy torbiel i bez leków. Oczywiście w kolejnym cyklu już ich nie było. Spokojnie 😉

@Charlotte21 ten test owu z wczoraj chyba jednak był pozytywny. Później robiłam po 22.00 to kreska już blada, a dzisiaj w południe to już w ogóle prawie niewidoczna.
No i masz jasność na kolejne cykle ze taka krecha to juz owulacja. 😁 ja robilam kilka cykli te testy owu i dodatkowo monitoring i one mi sie pokrywały. Ale i tak potem wychodziło najlepiej współżycie co 2 dzien. Potem to już męczące bylo. 🤣🤣

Znam ten ból. Odkąd staramy się o dziecko to już miałam 3 torbiele. 2 były czynnościowe a jedna krwotoczna. Wszystkie się wchłonęły w kolejnym cyklu. Te czynnościowe zrobiły mi się przy ciąży pozamacicznej. Najpierw diagnoza że 2 torbiele 5 cm, a potem potwierdzenie ciazy pozamacicznej . Załamać się można było. Ale wszystko się wchłonęło także nie martw się. Chyba że by rosła bardzo

Mam tak samo jak Ty. Mieliśmy sie starać ponownie na wiosnę, a tu torbiel po zabiegu. Boję się, że się nie wchłonęła. @ się kończy a takie brudzenie jak przed jest.
Najgorzej się obawiam, że będzie chciał dać mi tabletki anty na to.
No ja mam nadzieje ze przy kolejnej 🐵 to już mi się wchłonie bo inaczej to gin mówił o zabiegu :( a o lekach nic nie wspomniał. Zobaczymy co przyniesie czas.

Dziewczynki pytanie mam. W pon idę po raz 96 badać betę i też zespół antyfosfolipidowy no i po tej potwierdzonej testem owu czekam na @. Mam jeszcze do zrobienia hormony tarczycy i przysadki. Czy ja dobrze kojarzę że hormony to 2-3 dzień cyklu? Bo chciałabym do gin iść już z wynikami po @.

Cześć dziewczyny. Pisze tu do was bo mam mętlik w głowie. W poprzednim cyklu miałam samoistne poronienie biochemiczne, postanowiliśmy się starać o dziecko od razu i byłam u gin w 15 DC a tu owulacji brak, dziś jest 17 dc a ja mam jakiś dziwny ciemno żółty śluz, temperatura praktycznie cały czas taka sama i czuję się jakbym miała dostać okres. Zastanawiam się co jest grane...

Dziewczynki pytanie mam. W pon idę po raz 96 badać betę i też zespół antyfosfolipidowy no i po tej potwierdzonej testem owu czekam na @. Mam jeszcze do zrobienia hormony tarczycy i przysadki. Czy ja dobrze kojarzę że hormony to 2-3 dzień cyklu? Bo chciałabym do gin iść już z wynikami po @.
Hm ja to przy badaniach tarczycy nigdy nie zwracałam uwagi jaki dzień cyklu. Co do przysadki to sie nie wypowiem ale dziewczyny na pewno pomogą :)

Tarczycę robisz w obojętnie którym dc, przysadki hormon nie wiem
Cześć dziewczyny. Pisze tu do was bo mam mętlik w głowie. W poprzednim cyklu miałam samoistne poronienie biochemiczne, postanowiliśmy się starać o dziecko od razu i byłam u gin w 15 DC a tu owulacji brak, dziś jest 17 dc a ja mam jakiś dziwny ciemno żółty śluz, temperatura praktycznie cały czas taka sama i czuję się jakbym miała dostać okres. Zastanawiam się co jest grane...
Może jakaś infekcja?

Tarczyca nie ma znaczenia kiedy. Nie wiem co masz na myśli mówiąc hormonu przysadki. W 2-3 dc bada sie fsh, lh, estradiol. Ja przy okazji robiłam tez prolaktyne wtedy

reklama
Dziewczyny jestem 1,5 tygodnia po zabiegu laparoskopii (ciąża pozamaciczna) raz w tygodniu muszę wykonywać betę ponieważ jajowód został oszczędzony,ale istnieje prawdopodobieństwo ze mogły zostać jakieś ,,resztki” w zeszłym tygodniu 2 dni po zabiegu beta wynosiła 74, byłam dziś powtórzyć i wynosi już tylko 4,mieliście ze powinnam powtórzyć jeszcze raz za tydzień?

Do góry